Leserbrev:Veien videre med nye eiere

Liverpool FC er lagt ut for salg. Om potensielle kjøpere står i kø gjenstår å se. Blir klubben fortsatt amerikansk? Eller arabisk? Eller noe annet?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected]l.no og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

LESERBREV: Et oppkjøp av Liverpool kan utløse et jordskjelv blant supporterne. Frontene er steile når det gjelder framtidig eierskap. Mange truer med å bytte klubb. Legge ned årevis med supportersympati i form av dyre turer og timesvis med støtte foran tv-skjermen. Andre gir mer eller mindre blaffen og bryr seg mindre om hvor pengene kommer fra bare de kommer. I stort monn.

Et eierskifte nå kan komme til å bli et enda større diskusjonstema enn da Hicks og Gillett forsvant ut portene for mange år siden. Klubben var nesten konkurs da FSG tok over. Nå vil sistnevnte selge. Vi har hatt noen gode år med disse amerikanerne. Nytt treningsanlegg, "Ny" stadion. Klopp. Alt sammen suksessfaktorer som har brakt min kjære klubb tilbake der den skal være, nemlig på topp i Europa og England. 

Men hva skjer nå? I denne tiden med suksess har flere klubber meldt seg på. Også med nye, rike eiere. Kombinert med et litt annet eierskap enn i Liverpool er det kjøpt spillere for milliarder av kroner. Av eierne. I Liverpool har eierne brukt penger på andre ting som for lengst var utdatert i form av stadion og treningsanlegg. Spillerkjøp og salg tar klubben seg av. Harde og tøffe koronaår gjorde et tøft innhugg i klubbøkonomien og gjorde også sitt til at spillerkjøp ble utelatt i de to tre sesongene vi var absolutt best. Det var heller ikke nødvendig når vi var så gode. Eller?

Et ambivalent forhold til salget

Nå er som sagt drakampen om eierskap av klubben i gang. Klopp har bare noen få sesonger igjen på Anfield. Nye eiere vil nok beholde Klopp ut kontraktstida for å skape ro rundt et eierskifte, men hvordan vil Klopp reagere på eiere ala de i Newcastle og City? En ny eierstruktur der lommeboka kanskje er utømmelig og han kan få "alt han peker på"  for å sette det litt på spissen?

Spørsmålene er mange. Svarene umulige. Jeg er veldig ambivalent i forhold til dette salget. Jeg tror nåværende eiere bryr seg mindre om hvem de selger til bare prisen er riktig og god nok. Jeg ønsker selvfølgelig eiere med en fet lommebok, men som har et godt og riktig rykte. Finnes disse? Vi trenger pengesterke eiere for å holde følge. Slik det har blitt nå er det derfor for enkelt for meg å si at jeg melder meg ut og slutter å følge klubben jeg har fulgt i over 50 år hvis vi får "feil" eiere. Jeg ønsker meg et Liverpool som kan konkurrere med de beste. Et Liverpool som år om annet kan vinne et eller annet. Ikke et Liverpool ala Aston Villa, Everton, Brighton eller Watford. Skal jeg se fotball ala 80 eller 90 årene tar jeg bare turen over Mersey og ser på Tranmere. Men det er ikke det jeg ønsker med Liverpool! Nostalgien har for lengst sluppet taket. Klopp har løftet Liverpool og klubben de årene han har vært der siden 2015. Det tok vel tre sesonger før han vant noe med amerikanske eiere? Konkurrerende klubber som Arsenal, Manchester United, Chelsea og Tottenham har hatt en liten down mens vi herjet som verst. Nå er ting snudd litt på hodet, og alle nevnte klubber, utenom Chelsea, er foran oss på tabellen. Newcastle har reist seg som en fugl fønix etter mange år i skyggenes dal. Sistnevnte med rike eiere. Kampen om topp fire  er blitt beinhard og vinnes kanskje av de med fetest lommebok? 

Vil Liverpool vinne noe de neste årene uten nok penger? Uten den "beste" manageren? Jeg er ikke kravstor og trenger ikke et trofe år ut og år inn. Men jeg vil følge en klubb som vinner noe av og til. En klubb som kan konkurrere med de beste. Da tror jeg dessverre vi ikke kommer utenom rike eiere. Jeg tror (dessverre) også disse rike eierne til syvende og sist kan bli arabere. Jeg håper selvfølgelig i mitt stille røde sinn at vi ender opp med noen sympatiske eiere med et moralsk spiselig rulleblad. Det siste får være et av mine juleønsker i år.

God adventstid alle røde!