Leserbrev:Klopp har knekt City-koden

Liverpool har egentlig et skikkelig balletak på Manchester City.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

LESERBREV:
Det er hersker ingen tvil om at Manchester City er laget som har hatt lengst fingre inn mot trofeer de siste årene, med sine fire ligagull etter at Klopp ankom Anfield. Men man skal heller ikke undervurdere hvor jevnt det har vært fra om med 2018/19-sesongen og ut 2021/22. På disse fire sesongene skiller det kun ett eneste ligapoeng mellom City og Liverpool. I Manchester-lagets favør, men det har ikke hindret dem i og ta tre av seriegullene i denne perioden. Nå kan det se ut til at denne avstanden kan bli noe større etter denne sesongen, men vi har sett at selv City kan gå på blemmer og vi skal ikke ta sorgene på forskudd.

Når vi ser på alle møtene, i alle turneringer, mellom de to store lokomotivene siden Jurgen Klopp signerte for Liverpool, er det ikke jevnt mellom lagene. Fasiten sier at Liverpool har knekt en kode ingen andre lag har gjort mot Manchester City. Liverpool har egentlig et skikkelig balletak på Manchester City og når man teller opp, så styrker tallene denne påstanden. De to store kamphanene har møtt hverandre 21 ganger siden Klopp skrev under. Liverpool har vunnet 10 ganger, spilt uavgjort 7 ganger og men tapt kun 4 ganger mot de lyseblå. Ingen andre kan vise til noe i nærheten av slike resultater mot dem.

Her er alle kampene

Sesongen 2015/16:

Manchester City – Liverpool   Premier League       1-4

Manchester City – Liverpool   Ligacupfinale          1-1

(City vant riktignok på straffer)

Liverpool – Manchester City   Premier League       3-0

Sesongen 2016/17:

Liverpool – Manchester City   Premier League       1-0

Manchester City – Liverpool   Premier League       1-1

Sesongen 2017/18:

Manchester City – Liverpool   Premier League        5-0

Liverpool – Manchester City   Premier League        4-3

Liverpool – Manchester City   Champions League   3-0

Manchester City – Liverpool   Champions League   1-2

Sesongen 2018/19:

Liverpool – Manchester City  Premier League       0-0

Manchester City – Liverpool  Premier League       2-1

Sesongen 2019/20:

Liverpool – Manchester City  Community Shield    1-1

(City vant igjen på straffer)

Liverpool – Manchester City  Premier League       3-1

Manchester City – Liverpool  Premier League       4-0

Sesongen 2020/21:

Manchester City – Liverpool  Premier League       1-1

Liverpool – Manchester City  Premier League       1-4

Sesongen 2021/22:

Liverpool – Manchester City  Premier League       2-2

Manchester City – Liverpool  Premier League       2-2

Liverpool – Manchester City  FA cup                     3-2

Inneværende sesong 2022/23:

Liverpool – Manchester City  Community Shield   3-1

Liverpool – Manchester City  Premier League        1-0

«Heftelser» ved to av tapene

Tar man en sjekk på våre fire tap mot Manchester City, er det heller ingen tvil, om man tar på seg helrøde briller, at det også er «heftelser» ved to av tapene.

I 17/18 lå Liverpool kun under 1-0, men Mane ble utvist for en farlig høy fot som traff Ederson i ansiktet. Utfallet her kunne selvsagt endt i poeng for Liverpool, uten den utvisningen, selv om City vant 5-0.

Etter restarten av sesongen på sommeren 2020, ble Liverpool kåret til seriemestere med syv kamper igjen og spille. Den første kampen etter feiring, fest og ståhei, var på Etihad mot Manchester City. Kampen hadde neppe endt 4-0 til hjemmelaget, uten den store begivenheten kun dager i forveien og om Liverpool var 100%?

Men uansett har Liverpool 21 10 7 4  mot laget som de aller fleste nøytrale mener har vært klart bedre enn Liverpool i den perioden vi har brukt i denne saken. Altså Klopp mot City. I antall ligagull har City vært det, med 4-1, men ikke noe mer. To av dem har også vært marginalt knepne, men i innbyrdes oppgjør har altså Liverpool vunnet neste halvparten av kampene mot City og har til alt overmål unngått tap i hele 17 av 21 siste kamper mot dem, og det er en enorm prestasjon av Klopps utvalgte.