– Han har mye i verktøykassa og er en spillertype fansen allerede har begynt å elske

Dominik Szoboszlai har imponert i sesongens fire første kamper, og sammenligningen dras til en av Liverpools beste midtbanespillere.

Dominik Szoboszlai har tatt Anfield med storm etter sin ankomst denne sommeren. Den tidligere RB Leipzig-spilleren har gitt alt i den røde trøya og spilt samtlige minutter av de fire kampene så langt i sesongen. På søndag fikk han sitt første mål da han satt en kanonkule i Villa-målet etter at et hjørnespark fra Trent Alexander-Arnold endte i bakrommet.

Szoboszlai har imponert de fleste røde, og det inkluderer panelet i denne ukens episode av «Liverpool.no: Pausepraten».

Sammenlignes med tidligere spillere

I ukens episode av «Liverpool.no: Pausepraten» trekkes sammenligningen til tidligere Liverpool-spillere.

– Det er jo noen som sammenligner han med Steven Gerrard, og det er lett å se de sammenligningene der, ikke minst på måten han scoret på, sier daglig leder i supporterklubben, Tore Hansen.

Hør hele episoden her:

– Det er noe vi har savnet i seg selv: avslutninger og mål fra midtbanen, det har jo så vidt skjedd på et år eller to. At han gjør det på den måten også viser bare hvor god han er, der han står i det rommet og bare kan sikte inn mot hjørnet på halvspretten, sier Tore Hansen.

Liverpool scoret 99 mål i alle turneringer forrige sesong. 13 av målene kom fra midtbanen, med henholdsvis mål fra Harvey Elliott (5), Fabio Carvalho (3), Curtis Jones (3), Stefan Bajcetic (1) og Alex Oxlade-Chamberlain (1). Szoboszlais mål mot Villa er det første fra midtbanen denne sesongen.

Szoboszlai scoret ti mål på 46 kamper for RB Leipzig forrige sesong. I tillegg har han syv mål for Ungarn på 32 landskamper.

– Jeg ser jo sammenligningen med Gerrard, men samtidig har vel ikke Liverpool hatt mange sånne spilletyper opp gjennom årene, har de? spør grunnlegger av supporterklubben, Torbjørn Flatin seg.

– Jeg ville jo kalt Szoboszlai nærmest som en tier. Men den tieren som Liverpool har hatt før har jo vært en Dalglish, Beardsley-type som har ligget bak spissen. Her har du en midtbanespiller, en sånn klassisk europeisk tier, en Michel Platini som vandrer rundt og finner de områdene hvor han kan gjøre ugagn, kan skape og score mål, det så vi ikke minst nå mot Villa.

– Litt sånn Patrik Berger, men Berger var mye enklere spillere med mindre i verktøykassa enn Szoboszlai virker å ha, sier Flatin.

TRIVES: Szoboszlai virker å ha funnet seg godt til rette på Merseyside.

TRIVES: Szoboszlai virker å ha funnet seg godt til rette på Merseyside.

Spår et annerledes Liverpool

– Jeg tror det er en spillertype som fansen, ja allerede har begynt å elske, men jeg tror han kommer til å bli en favoritt fordi han er en fotballspiller med stor F, sier Torbjørn Flatin.

– Vi snakker mye om å ha en dedikert spiss, en nier som bare gjør det han skal gjøre og scorer 25 ligamål i sesongen, men også den klare, typiske åtteren, den har vi kanskje savnet litt uten å tenke så mye på det, sier Hansen.

Flatin spår at vi vil se et litt annerledes Liverpool denne sesongen.

– Med de mentale monstrene vi hadde under Klopp så var det stort sett de tre på topp, alliert med et par offensive backer, som skapte og scoret målene. Men her ser man for seg noe helt annet.

– I tillegg har jeg sett at tidligere trenere har sagt at han kan fylle roller lenger bak i banen. Dette er en juvel som har vært godt gjemt for meg i hvert fall – det ser jo ut som et kupp!

– Det er ikke bare de fancy tingene framover som han viser seg frem på. Han var flere ganger med tilbake og gjorde gode klareringer og satt i gang spillet på ganske dypt, sier Hansen.

Får du ikke nok Szoboszlai? Ungareren er landslagskaptein, og de spiller EM-kvalifiseringskamp mot Serbia i kveld. Kampen kan følges på TV 2 Play.

En ny problemstilling har blitt fremmet av europeiske toppklubber, som ønsker regelendringer for Saudi-Arabia

En ny problemstilling har blitt fremmet av europeiske toppklubber, som ønsker regelendringer for Saudi-Arabia

Liverpool har solgt to spillere til Midtøsten denne sommeren.

Nyheter 07.sep 12:56
Kanskje det beste med trekningen: Liverpool slipper å reise langt

Kanskje det beste med trekningen: Liverpool slipper å reise langt

Liverpool kom veldig heldig ut av Europa League-trekningen når det kommer til reisevei.

Nyheter 07.sep 14:17