Reiste til Liverpool ved første anledning

Lene Christin Syvertsen har allerede reist på besøk til et Liverpool ute av lockdown.

Storbritannia har igjen åpnet grensene for norske turister, og en som sto klar til å fly så kjapt startskuddet gikk var Lene Christin Syvertsen.

Fikk korona på forrige Liverpool-tur

Syvertsen er en av mange nordmenn som reiser over til Liverpool flere ganger hver sesong.

– Jeg har savnet Liverpool helt siden jeg reiste hjem, 12 mars, og måtte rett i karantene med korona, forteller Syvertsen. Hennes forrige reise til Beatles-byen var i forbindelse med Liverpools kamper mot Bournemouth og Atletico Madrid. Det var de rødes siste kamp før den lange pausen, og for Syvertsens del fulgte det noen dramatiske uker.

– Jeg kom hjem torsdag og ble dårlig lørdag. Jeg har hatt influensa en gang før og dette var ti ganger verre. Jeg kunne ikke sitte, kunne ikke gå, kunne ikke ta på huden. Det var helt jævlig. Og så begynte pusten å bli veldig dårlig.

Syvertsen var syk og satt helt alene i full isolasjon i fem uker.

– Jeg trives godt i eget selskap men kan love deg jeg var lei av meg selv etter de ukene der.

Merker ikke at Liverpool er ligamestere

Da fotballsesongen ble satt på pause var det mange nordmenn som også fikk turene sine til Liverpool kansellert. Selv hadde Syvertsen planlagt tre ukers ferie til Liverpool i mai for å få med seg de siste hjemmekampene. Slik ble det ikke.

I stedet reiste hun ved aller første mulige anledning, til byen som huser Premier Leagues 2019-2020-mestere. Men at Liverpool har vunnet gullet for første gang på 30 år er ikke lett å se.

– Nei, det er lite. Utrolig lite. Det er ingen i drakter og det synes jeg er litt rart. At man har vunnet ligaen, det merkes ikke i byen, ikke nå. Det er litt trist.

Kampen mot Burnley så hun på Hotel Tia, bare noen hundre meter fra . Det populære hotellet har en stor uteservering i bakgården med storskjerm, hvor man må forhåndsbestille bord for å slippe inn. Lang kø i baren hører til fortiden. Nå har de innført bordservering.

Kaos på flyplassen

– Da jeg kom til Manchester Airport og det var fullstendig kaos da mange ikke hadde fått med seg at man skulle fylle inn skjema på forhånd. Det tok så lang tid, forteller hun.

Det er fortsatt strengere regler i England enn i Norge, og Syvertsen er imponert over hvordan befolkningen oppfører seg.

– Jeg synes de er flinkere til å overholde reglene her enn hjemme. Her spriter alle hendene på vei inn og ut av butikkene, de er flinke på å merke gatene om at man skal gå på venstre siden og stort sett ser jeg at folk gjør det.

Fra og med 24 juli vil det også bli påbudt å bruke munnbind i butikker i England.

Barer og restauranter fikk lov til å åpne dørene igjen den 4. juli men må følge strenge retningslinjer når det gjelder sosial distansering.

– Man må alltid forhåndsbestille for å få seg en matbit og det er lite folk ute og spiser og lite folk i gatene i forhold til hva jeg er vant til. Det er uvant. Veldig rart, men samtidig, når jeg skulle ha meg en sånn husmorhelg så var det litt deilig og, ler hun.

Så lenge England fortsetter å holde smittetallene lave, reiser hun over igjen siste serierunde. Selv om det er en by i ny forpakning som møtte henne, er hun ikke i tvil om at en reise til Merseyside fortsatt er å anbefale.

– Atmosfæren er god, folk er like vennlige, maten smaker like godt og det gjør ølen óg.