Mistet seieren på overtid

Liverpool snudde 1–2 til 3–2 på kort tid etter pause, men måtte se to poeng glippe etter 90 passerte minutter.

Lørdag 12.aug 1330 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 20407 / Dommer: Anthony Taylor

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolWatfordPL5-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Arild SkjævelandSimon Mignolet 5

Starter bra med en god redning på Pereyras avslutning. På den påfølgende corneren er han for passiv når Okaka går opp og stanger inn ledermålet. Er rufsete med ballen og ligner litt på seg selv fra fjorårets høst. 3-3 målet skulle vært avvinket for offside - men en skulle gjerne sett at keeperen var litt mer autoritær…

Trent Alexander-Arnold 5

Ingen stor kamp av unggutten. Som resten av backrekka hadde han en spesielt vanskelig førsteomgang. 2-1 scoringen kunne vært avverget dersom han kunne klarert med sin andre fot. Løfter seg i andre omgang og slår veldig bra dødballer! Kunne fort hatt to målgivende.

Dejan Lovren 6

Er i den første omgangen den eneste som ser ut til å være klar for å ta duellene. Får det tøft, og alt er ikke like bra. Slår en meget bra ball til Roberto Firmino før scoringen til Salah.

Joël Matip 4

Ingen god kamp av Matip. Mister Okaka før 1-0, og kløner det til ved flere anledninger. Når Liverpools angrepsspill ikke fungerer prøver han å ta tak med å føre ballen fremover, men roter det til og det blir skummelt imot.

Alberto Moreno 5

I den første omgangen så det mer ut til å være Alberto Moreno fra forrige sesong, enn han som var strålende mot Bayern. Spiller seg opp i den andre omgangen, men taper alt for mange dueller.

Jordan Henderson 5

Etter en veldig svak førsteomgang spiller han seg opp i den andre. Da sitter langpasningene, og han kommer inn i kampen.

Emre Can 5

Er som de fleste andre svak i den andre omgangen, men spiller seg opp i den andre. Fin assist til Sadio Mané, og en del småfikst retter ikke opp for en kamp under pari.

Georginio Wijnaldum 5

Må kutte ut de headingene bakover, som ser ut til å bli skumle hver gang. Så ut til å få seg en smell i låret, og slet med presisjonen. Burde så absolutt ha scoret.

Mohamed Salah 7

Etter en svak førsteomgang der ingenting stemte, spilte han seg stort opp i den andre omgangen. Er mye involvert, og alltid farlig. Skaffer straffe, scorer selv, og spiler en veldig god andreomgang. Liverpools beste.

Sadio Mané 7

Er den eneste som kan få godkjent for førsteomgangen, der Liverpool sliter og han tar ansvar og skaper et mål på egenhånd. Er litt borte i perioder av den andre omgangen, men helt klart av de bedre på banen. Er nær ved å score sitt andre når han går opp på corner og header like til side for mål.

Roberto Firmino 7

Den første omgangen kan vi stryke - da Liverpool slo langt, for det er ikke en rolle som passer Firmino som spiss. Spiller seg opp i den andre omgangen, der han setter straffen, nesten scorer selv og ordner målgivende til Salah, og er god på å holde på ballen.

Joe Gomez

Kommer inn for Trent Alexander-Arnold helt på slutten, og har ikke et veldig heldig innhopp.

James Milner

Kommer inn når Liverpool skal sikre seieren, men var ikke særlig involvert i de ti minuttene pluss tillegg han fikk på banen.

Divock Origi

Kommer inn når Watford har en skadet midtstopper, og brukt opp alle sine bytter. Et innhopp der han ikke får utrettet noe.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Watford (4-3-3)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  For en berg-og-dal-bane av en sesongåpning dette var! En vanskelig kamp mot et fysisk knallhardt hjemmelag resulterte i utallige dueller, mye løping og mange sjanser og seks scoringer.

  Det var Liverpool som skapte klart mest på Vicarage Road, og en imponerende snuoperasjon etter sidebyttet gjorde at den frustrerende første omgangen ble glemt. Også utenom scoringene til angrepstrioen Mané, Firmino og Salah var de røde svært nærme nettsus, blant annet ved Matip, som traff tverrliggeren etter corner, og flere ganger ved debutanten Salah, men sjansesløsingen ble til slutt straffet. 

  Slurv i forsvarsarbeidet ga Watford to mål før pause, og de satte inn en solid sluttspurt da det ble lagt til fem minutter i andre omgang. Etter tre av dem kom den sure utlikningen på nok en corner, og Premier League-sesongen 2017/2018 åpnes med ett poeng.

 2. Andre omgang

 3. Slutt i ligaåpningen90'

  Watford rappet til seg det ene poenget.
 4. Wijnaldum prøver seg Georginio Wijnaldum90'

  Gomez legger inn i forsøket på et seiersmål. Wijnaldum får ballen på 16-meteren, men skyter via en forsvarer og inn til keeper.
 5. 3–3 på overtid Målscorer: Miguel Britos90'

  Det påfølgende hjørnesparket går forbi Wijnaldum på første stolpe, til Britos som kjemper ballen over streken med hodet i duell med Mignolet. Reprisene viser at Britos står i offside.
 6. Mignolet bokser Miguel Britos90'

  Mignolet må i aksjon to ganger på få sekunder. Først bokser han unna et frisparkinnlegg, så bokser han et skudd av Britos ut til corner.
 7. Fem minutter i tilleggstid90'

  Nå er vi inne på overtiden.
 8. Forsvarsbytte på tampen Inn: Joe Gomez (Ut: Trent Alexander-Arnold)90'

  En tenåring ut for en annen.
 9. Forsøk på en sluttspurt89'

  Hjemmelaget prøver stadig å tre igjennom angriperne sine, men Liverpool står foreløpig stødig og holder unna.
 10. Gult for å sløse tid Simon Mignolet88'

  Mignolet fikk en liten advarsel for få minutter siden. Nå får han gult kort for å drøye tid på en femmeter.
 11. Salah forlater banen Inn: James Milner (Ut: Mohamed Salah)86'

  Defensive fibre inn i sluttminuttene. Milner inn, og Wijnaldum flyttes opp på venstresiden i angrepet. Mané over på høyre.
 12. Sleivtreff for Gini Georginio Wijnaldum86'

  Salah spiller til Mané som finner Wijnaldum i boksen. Han prøver å bredside inn dagens fjerde, men treffer helt feil på ballen.
 13. Like før for Salah83'

  Mané legger en femmeter fra Mignolet lekkert til rette for Can, som på første berøring slår ballen igjennom mot Salah. Keeper kommer først på ballen med et nødskrik.
 14. Origi kommer inn Inn: Divock Origi (Ut: Roberto Firmino)80'

  Liverpools første bytte for kampen er spiss mot spiss.
 15. Kaboul ligger nede Younes Kaboul78'

  Watford-stopper Kaboul trenger behandling for noe som likner en krampe eller verre. Men hjemmelaget har benyttet alle sine tre bytter, så legeteamet bandasjerer låret til forsvareren med håp om å ikke måtte bruke ti spillere.
 16. Nettsus – på feil side Mohamed Salah77'

  Mané spiller Salah flott igjennom på venstresiden i boksen. Egypteren forsøker å tre ballen inn ved nærmeste stolpe, men det lave skuddet går rett i nettveggen.
 17. Salah skyter over Mohamed Salah (Alberto Moreno)71'

  Moreno blir med frem og slår ballen over til Salah på motsatt side. På halvspretten skyter han mot det nærmeste krysset fra 16-meterstreken, men ballen går over.
 18. Lovren med hodet Dejan Lovren70'

  God sjanse!Alexander-Arnold slår et flott hjørnespark, og Lovren vinner duellen i boksen. Avslutningen med pannebrasken blir reddet uten store problemer.
 19. Can viser muskler og teknikk Emre Can69'

  Etter en Watford-dødball stormer Can ut med ballen og får frispark på vertenes halvdel. Godt jobba av tyskeren.
 20. I tverrliggeren! Joël Matip64'

  Nesten for MatipDet påfølgende hjørnesparket treffer hodet til Matip, som stusser den i tverrliggeren.
 21. Moreno prøver seg Alberto Moreno64'

  Moreno er noe heldig når han passerer en Watford-spiller like utenfor boksen, og på halvvolley skyter han like over via en hjemmespiller.
 22. Dagens siste Watford-bytte Inn: Andre Gray (Ut: Stefano Okaka)63'

  Målscoreren går av banen. Inn kommer nysignerte Gray, som scoret mot Liverpool for Burnley i fjor.
 23. Gult til Trent Trent Alexander-Arnold61'

  Alexander-Arnold kommer litt sent inn i en takling og belønnes med kort.
 24. Nesten for Salah Mohamed Salah61'

  Nå kjører Liverpool på! En fin stikker gir Salah muligheten til å nå ballen før keeper igjen, men han får bare en liten tå på avslutningen som Gomes kommer ut og plukker.
 25. Salah scorer! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)57'

  Sender Liverpool i ledelsenEt glimrende gjennomspill av Lovren sender Firmino igjennom. Watford-keeperen kommer ut, og fra venstresiden av boksen chipper brassen ballen over mot lengste hjørne. Der kommer Salah i hundre og setter ballen over streken!
 26. Firmino er sikker Målscorer: Roberto Firmino55'

  Ny utlikning!Firmino tar ansvar og setter ballen lavt ned til venstre, og lagene er like langt igjen!
 27. Straffe! Mohamed Salah54'

  Salah fellesSalah spilles fri mot keeper, kommer først på ballen og felles av sisteskansen. Straffe til Liverpool!
 28. Bommer med innlegget53'

  En langpasning fra Henderson til Moreno åpner opp for Mané på venstresiden. Han leter etter Salah på bakre stolpe, men innlegget er svakt og går over og utenfor.
 29. Flytter spillere frem51'

  Liverpool forsøker å gripe tak i omgangen fra start med samtlige utespillere på Watfords halvdel. Det ebber likevel ut i Watford-femmeter.
 30. Vertenes andre bytte Inn: Richarlison (Ut: Roberto Pereyra)49'

  Skaden gjør at Watford må bytte for andre gang før 50 minutter er passert.
 31. Ny Watford-skade Roberto Pereyra47'

  Pereyra ligger nede og får behandling for det som virker å være en muskelskade.
 32. Siste halvdel i gang46'

  Avspark!Liverpool setter i gang andre omgang på Vicarage Road.
 33. Pausereferat

  Skuffende åpning på sesongpremieren for de røde. Særlig forsvarsspillet har vært under enhver kritikk, og resultert i to unødvendig enkle Watford-scoringer.

  Fremover har det også skurret kraftig før pause, men Liverpool har vist enkelte tendenser i angrep, og det er absolutt mulig å score flere her. Mané har vært frisk og scoret et briljant mål, mens Salah, som har vist hurtigheten sin og blitt sendt igjennom noen ganger, har slitt litt med avleveringene og avslutningene så langt. I den bakre rekka er Lovren ivrig og ofte sterk i duellene, men både Moreno, Matip og Alexander-Arnold har vist svakheter defensivt.

  Watford har vært flinke til å spille på sine styrker – fysikken, dødballer og aggressivitet – og har fått Liverpool til å slite med å etablere et spill. Klopp har mye å ta tak i her, men Watford har også vist at de kan havne bakpå når rødtrøyene skrur opp tempoet, så her er det fortsatt gode muligheter for poeng.

 34. Første omgang

 35. Pause45'

  Mané felles og får frispark på midten, men dommeren ser på klokka og blåser av omgangen.
 36. God utlikningsmulighet Sadio Mané45'

  Tre minutter på overtid får Mané hodet på ballen på en corner. Avslutningen går meteren utenfor det lengste hjørnet.
 37. Sleivtreff til femmeter45'

  Etter et mislykket frisparkinnlegg sendes Salah igjennom på høyresiden. Han har bedre tid enn han tror i boksen, men forsøker å slå inn på direkten med høyre. Ballen går ut.
 38. Fire minutter tillegg45'

  Overtid etter Janmaats skade.
 39. Gult overtak44'

  De røde er ofte på etterskudd i fysiske dueller, og Watford er flinke til å ikke la Liverpool etablere et spill.
 40. Mignolet stopper corner Simon Mignolet42'

  Watfords andre hjørnespark for kampen har store forhåpninger blant hjemmesupporterne, men innsvingeren fra Cleverley holdes av Mignolet.
 41. Stor mulighet for Salah Mohamed Salah38'

  Skuddet går overEn god flikk sender Salah igjennom. Han kommer raskt mot mål, noe mot høyre, og forsøker å tuppe ballen forbi keeper, men den går over tverrliggeren.
 42. Kampens første kort Sadio Mané38'

  Mané i bokaDommeren henter opp en situasjon og gir Mané gult for å ha tråkket på Doucouré.
 43. Umiddelbart svar Målscorer: Abdoulaye Doucouré31'

  Watford tar ledelsen igjenVertene angriper fra høyre og kommer med flere mann i boksen når Moreno gamler alt på en duell og taper. Alexander-Arnold nøler med klareringen etter et lavt innlegg og slår ballen i en liggende Matip, og Doucouré kan enkelt sette ballen i nettet fra kloss hold.
 44. Kjempescoring av Mané Målscorer: Sadio Mané (Assist: Emre Can)29'

  Glimrende angrepsspill!Med ballen på 25 meters hold tar Mané ansvar. Han vender seg fri og spiller vegg med Moreno, hopper over ballen på vei inn i boksen, Can flikker den videre og plutselig er senegaleseren helt alene med keeper. Noe skrått mot venstre bredsider han ballen lekkert opp i det lengste krysset. Utsøkt!
 45. Nytt skremmeskudd Stefano Okaka25'

  Watford er nær ved å spille seg til en stor sjanse ved Okaka, men Mignolet plukker innlegget, og det vinkes samtidig av for offside. Liverpool fremstår ikke særlig trygge bakover.
 46. Klopp dirigerer24'

  Manageren har svært lite å være fornøyd med etter halvspilt første omgang, og gir klare beskjeder fra sidelinja.
 47. Liverpool holder på ballen22'

  De røde flytter laget gradvis opp, men sliter med å finne åpne rom i det kompakte Watford-laget.
 48. Så kommer byttet Inn: Kiko Femenía (Ut: Daryl Janmaat)18'

  Janmaat må gi segSkuffet må Janmaat forlate banen grunnet skaden.
 49. Offside på Mané18'

  Ballen slås inn i boksen der flere Liverpool-spillere har kommet opp. Mané prøver å ta med ballen på brystet, men den går ut over dødlinja, og dommeren markerer for offside.
 50. Janmaat fortsetter17'

  Janmaat kommer innpå igjen når spillet settes i gang, men høyrebacken halter kraftig og sliter. Liverpool holder på ballen.
 51. Skade på Janmaat Daryl Janmaat15'

  Spillet stoppes når Janmaat legger seg ned med en muskelskade.
 52. Skusles vekk Mohamed Salah13'

  Salah, Firmino og Mané angriper sammen, men førstnevntes forsøk på å slå lavt inn fra venstre blir stoppet enkelt.
 53. Vertene tar tatt over10'

  Etter en åpning med mye rød ballbesittelse har Watford fått i gang supporterne og tatt over spillet.
 54. Cornerscoring Målscorer: Stefano Okaka (Assist: José Holebas)8'

  Mål fra kloss holdHjørnesparket svinges inn, og umarkert i femmeteren stanger Okaka ballen via Mignolet og i nettet. Svakt forsvarsspill.
 55. Stor Watford-sjanse Roberto Pereyra Simon Mignolet7'

  God redning av MignoletHenderson mister ballen på midten, og Watford angriper hurtig. Pereyra sendes igjennom, men Mignolet er med og redder. Corner.
 56. Skummelt innlegg5'

  Watford øker presset i noen sekunder og kommer til et brukbart innlegg fra høyre. Matip får stusset ballen ut av farlig posisjon, og Alexander-Arnold klarerer videre.
 57. Nesten til Firmino4'

  Liverpool har mest ballkontakt innledningsvis. Alexander-Arnold forsøker å lobbe igjennom Firmino i boksen, men ballen blir akkurat litt for lang og går inn til keeper.
 58. Liten smell for Mané Sadio Mané3'

  Mané får et spark på ankelen midt på banen og blir liggende noen sekunder. Senegalseren kommer seg opp igjen uten hjelp og fortsetter.
 59. Livlig i bortesvingen2'

  De tilreisende fra Merseyside synger høylytt fra start. Nokså rolig åpning på oppgjøret.
 60. Lovren viser seg Dejan Lovren1'

  Vertene slår umiddelbart langt, og Lovren dominerer sesongens første luftduell.
 61. Avspark1'

  Vi er endelig i gang!Watford tar avspark og setter i gang oppgjøret.
 62. Spillerne ute på banen0'

  Henderson leder de røde ut på Vicarage Road. Lett overskyet og flotte forhold i Watford denne ettermiddagen.
 63. Før kampen

  Liverpool reiser til Watford og Vicarage Road for den første ligakampen i 2017/18-sesongen. Arsenal og Leicester tjuvstartet med en ellevill fotballkamp på Emirates Stadium i går, hvor Arsenal stakk av med alle tre poengene.

  Jürgen Klopp mangler viktigere spillere i Daniel Sturridge, Adam Lallana og Philippe Coutinho, som er alle ute. 

  Lagoppstillingen er klar, og Liverpool stiller med forventet mannskap fremover på banen. Mohamed Salah får sin Premier League-debut, mens Alberto Moreno foretrekkes foran James Milner, etter en imponerende pre-season. Det er Morenos første ligastart på ti måneder!

  Andy Robertson er ikke skadet, men ikke med i kamptroppen, melder James Pearce.

  For Watford er de to nyinnkjøpte angriperne begge plassert på benken fra start. Troy Deeney ble ikke spilleklar, og er verken på banen eller benken. Stefano Okaka leder angrepet for vertene.

  Dette er Jürgen Klopps 100. kamp som sjef for Liverpool. Så langt har det blitt 50 seire og 22 tap. Liverpool har scoret 179 mål på de 100 kampene.

  Kom igjen, Liverpool!


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2019 kl 21:56

Scoringene renner inn for Wijnaldum på landslaget

Midtbanespilleren scoret hattrick for Nederland. Harry Wilson og Wales tok seg til EM.

+
19.11.2019 kl 19:50

Mauricio Pochettino har fått sparken!

Argentineren har mistet jobben som Tottenham-manager.

+
19.11.2019 kl 18:30

Møter det laget som har fått flest straffespark de siste tre sesongene

Crystal Palace får mange straffespark - og har en veldig sikker straffeeksekutør.

+
19.11.2019 kl 17:23

Se hvem som er tilbake på trening

Bilder fra tirsdagens trening på Melwood.

+