Kampen endte uavgjort:Ellevilt sluttdrama på Anfield

Alle trodde Mohamed Salah ble matchvinner ett minutt på overtid. Så fikk Spurs deres andre straffe for kampen.

Søndag 04.feb 1730 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 53213 / Dommer: Jonathan Moss

Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Tottenham Hotspur (4-2-3-1)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Etter å ha ledet to ganger føles dette uavgjortresultatet som et tap, men spillemessig er det nok et korrekt resultat. 

  Selv om Spurs ikke spilte seg til noen større sjanser enn hva Liverpool gjorde, var det dem som kjørte kampen i andre omgang. Liverpool prøvde gjentatte ganger å kontre, men Salah ble så alene på topp at selv ikke han klarte å skape de store sjansene. 

  Denne kampen var stikk motsatt fra de toppkampene vi er blitt vant med å se under Jürgen Klopps ledelse. Liverpool ble bare mer og mer baktunge, og hadde ikke den brodden vi pleier å se offensivt. 

  Victor Wanyamas langskudd i det 80. minutt er det ingenting Karius eller Liverpool-forsvaret kan gjøre noe med. Da startet også dramaet på Anfield. 

  I det 84. minutt ble Kane felt av Karius. Reprisene viste at han var offsideplassert, men linjedommeren mente det ikke skulle være offside fordi Lovren var borti ballen da han bommet fullstendig på klareringen. Da Karius reddet den og Salah scoret et av sesongens aller flotteste mål på overtid, så seieren ut til å være i boks. 

  Så sparket Virgil van Dijk ned Erik Lamela på noe klønete vis i feltet. Moss vinket spillet videre, men linjedommer markerte for straffe og denne gangen scoret Kane. 

 2. Andre omgang

 3. Moss blåser av90'

  Gedigen nedturSeieren så ut til å være i boks da Salah scoret ett minutt på overtid, men Spurs karret seg tilbake. Denne var tøff å svelge, selv om uavgjort er rettferdig utifra sjansene. Dermed er poenggapet ned til Spurs fortsatt på to poeng.
 4. Protesterer mot dommeravgjørelsene Emre Can90'

  Emre Can er i harnisk etter utligningen,
 5. Denne gangen scorer Kane Målscorer: Harry Kane90'

  Fem minutter på overtid. Denne gangen holder Kane hodet kaldt, og sender Karius feil vei.
 6. Spurs får straffe igjen90'

  Tre minutter på overtid sparker van Dijk ned Lamela. Moss vinker spillet videre, men linjedommeren vinker på straffe. Straffe til Spurs.
  GettyImages-914226034.jpg
 7. Fyrtårn inn Inn: Fernando Llorente (Ut: Heung-Min Son)90'

  Tottenham inn med et oppspillspunkt på topp
 8. Salah scorer! Målscorer: Mohamed Salah90'

  Eventyrlig mål av Salah!Salah blir pakket inn av tre Spurs-spillere. Han krangler og finter seg gjennom, og ender til slutt alene med Lloris fra skrått hold. Der setter han ballen kontant i nettaket. For et mål, og for en spiller.
 9. Karius redder! Harry Kane87'

  !!!!!!!!!!!!!!!!!Kane dundrer til, og Karius redder! Glimrende av keeperen! Straffen går riktignok midt i mål, men Karius leser forsøket når han blir stående.
  GettyImages-914222930 (2).jpg
 10. Straffe til Spurs84'

  Karius feller Kane etter spissen har rundet keeper. Straffe til Spurs. Reprisene viser at Kane stod i offside. Moss diskuterer med linjemannen, men gir straffen likevel. Liverpool er meget uheldige.
 11. Innbytteren scorer Målscorer: Victor Wanyama80'

  Får drømmetreffKarius bokser et innlegg ut i returrommet. Wanyama får karriérens beste treff på halvspretten fra 20 meter og klinker ballen i vinkelen.
 12. Pochettino bytter Inn: Victor Wanyama (Ut: Mousa Dembele)79'

  Pochettino tar av Dembélé, som ikke har hatt noen god dag på jobben. Inn med kraftpakken Wanyama på midten.
 13. Inn med en ekstra stopper Inn: Joël Matip (Ut: James Milner)78'

  Ut med en midtbanespiller, inn med en stopper. Defensivt bytte av Klopp. Skal han utjevne Spurs' trussel fra vingbackene?
 14. Der bommer Karius76'

  Men slipper med skrekkenKarius taper faktisk duellen mot Kane, men headingen går utenfor. Keeperen prøver å holde ballen istedenfor å bokse, og mislykkes med det.
 15. Livsfarlig innlegg75'

  Liverpool får bare ikke fatt i ballen nå. Spurs spiller ut til Davies, som slår knallhardt inn bak forsvaret. Lovren er god som klarerer den ut til corner.
 16. Firmino krasjer med Lloris Roberto Firmino73'

  Knepen offside på Firmino. Han jager gjennombruddsballen, og krasjer med Lloris. Det er ut til å gå bra med begge.
 17. Offensivt bytte Inn: Erik Lamela (Ut: Davinson Sanchez)71'

 18. Salah blir mutters alene70'

  Liverpool kontrer nok en gang med Salah. Han blir altfor alene der oppe, og selv om han dribler eminent mister han til slutt ballen. Liverpool er baktunge nå.
 19. Alli prøver å filme seg til straffe Dele Alli68'

  Pinlig forsøkAlli forventer at Lovren skal felle ham. Lovren står støtt, men Alli legger seg likevel. Rett og slett pinlig forsøk av Alli, som dommer Moss ikke er i tvil om å gi ham gult kort for. Lovren er god som holder hodet kaldt i situasjonen.
 20. Milner tar over kapteinsbindet Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Jordan Henderson)64'

  Oxlade-Chamberlain går inn i Manés rolle på kanten, og Wijnaldum legger seg sentralt.
 21. Klopp gjør to bytter Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Sadio Mané)64'

 22. Kane i offside igjen Harry Kane63'

  Nok en Eriksen-dødball, og nok en gang står Kane i offside. Nesten for bortelaget.
 23. Liverpool sløser bort en enorm mulighet62'

  Upresist igjenSalah har halve banen foran seg, men Manés pasning havner bak ham. Rett og slett svakt av Mané. Der kunne Salah kommet til en enorm mulighet.
 24. Spurs kjører kampen62'

  Nå er det i overkant mye Spurs her. Presset resulterer i et Son-innlegg, som van Dijk header til corner. Corneren blir imidlertid ufarlig.
 25. Kane blir avvinket Harry Kane59'

  Eriksen svinger inn nok en dødball. Kane får heade upresset fra seks meter, men dommer Moss blåser av for offside. Headingen gikk uansett rett på Karius.
 26. Milner havner i boken James Milner58'

  Kanskje dagens minst overraskende melding: Milner får gult kort for å felle Trippier.
 27. Enorm mulighet Heung-Min Son57'

  Der er du god, Karius!Son blir spilt gjennom på kanten. Han skjærer innover i banen, og avslutter alene med Karius. Riktignok fra skrått hold, men Karius kommer modig ut og redder briljant. God kamp av Karius så langt.
 28. Strålende ball fra Henderson Mohamed Salah54'

  Henderson setter Salah opp én-mot-én med Vertonghen med en helt nydelig crosser. Salah prøver å slå den til Firmino som kommer på overlapp, men pasningen blir brutt. Egentlig en stor sjanse for Liverpool.
 29. Dødballen er svak James Milner51'

  Bokstavelig talt. Milner lobber den inn, og det blir altfor enkelt for Spurs å forsvare seg mot. Dårlig utnyttet.
 30. Frispark i farlig posisjon50'

  Igjen vinner Mané ballen høyt fra Dembélé, og blir felt. Her kommer Milner til å legge inn.
 31. Alexander-Arnold sleiver Trent Alexander-Arnold46'

  Liverpool spiller direkte denne kampen. Robertson dunker ballen opp til Firmino, som finner Salah. Han legger ballen ut til Alexander-Arnold, men denne ganger sleiver han når han legger inn.
 32. Spurs tar avspark46'

  Andre omgang er i gang!
 33. Pausereferat

  Liverpool får en drømmestart på omgangen når Salah scorer i det tredje minutt. Han får en gavepakke av de sjeldne fra Dier, men det er ikke tilfeldig at den kommer – hele omgangen har Liverpool fremprovosert feil av Spurs-forsvarerne, men 1-0-scoringen er eneste gang Jürgen Klopps menn har fått betalt. 

  Denne kampen har Liverpool, anført av Virgil van Dijk, hatt god kontroll bakover. De har latt Spurs ha mye ball, og rekordkjøpet har vært i en helt egen klasse i luftrommet de gangene bortelaget har slått inn i feltet. 

  Trent Alexander-Arnold, som har fått en sjelden sjanse fra start, har vært et friskt pust i første omgang. Den talentfulle scouseren har vist frem sin eminente innleggsfot gjentatte ganger. 

  PS: Mohamed Salah scoret sitt 20. mål på 25 Premier League-kamper. Dermed er han spilleren som har scoret 20 Premier League-mål på kortest tid i rødt. 

 34. Første omgang

 35. Lagene går i garderoben45'

  Omgangens aller siste pasning svikter fra Salah. Han skal bare spille Mané gjennom, men den blir altfor hard. Første omgang har vært jevn og intens så langt.
 36. Karius har kontroll43'

  Eriksen svinger inn, men ballen går gjennom feltet. Karius har god kontroll.
 37. Alexander-Arnold hiver seg inn i Davies Trent Alexander-Arnold42'

  Den unge høyrebacken går voldsomt inn i en duell med Davies. Han treffer ballen såvidt, men går inn med høy fot og treffer mye av Davies. Dødball i innleggsposisjon for Spurs.
  GettyImages-914194886.jpg
 38. Dembélé fyrer av40'

  Elendig klareringSpurs-dødball fra dypet. Liverpool prøver å klarere to ganger, men begge forsøkene er elendige. Dembélé får skyte fra 20 meter, treffer godt, men Karius er nede og holder. Bra av den tyske keeperen, og grusomt av forsvaret.
 39. Den blir for kort38'

  Lovren fosser ned langs flankenVarierende dødballkvalitet fra Milner. Denne corneren blir for kort. Liverpool vinner ballen igjen, og Lovren (!) tar ballen med seg ned langs høyre (!) med et herlig mottak (!) og dundrer inn et innlegg. Også det blir blokkert.
 40. Presser Spurs til å gjøre feil37'

  Denne gang er det Vertonghen som slår en grusom tversoverpasning. Mané plukker den opp, spiller frem Firmino, men angrepet ender i hjørnespark.
 41. Spurs kontrer, men blir avvinket Dele Alli34'

  Også kontrer Spurs på direkten. Til slutt havner ballen hos Eriksen, men Karius kommer ut og redder meget fint. Alli blir imidlertid avvinket for å ha stått i offside tidligere i angrepet, noe som var en feil avgjørelse av linjedommer.
 42. Van Dijk er suveren i luften Virgil van Dijk34'

  Milner legger inn et frispark fra dypet. Ingen kan matche van Dijk i luften, men headingen på mål blir litt for løs til å utfordre Lloris.
 43. Vertonghen slipper unna gult Jan Vertonghen31'

  Liverpool kontrer. Mané slår gjennom Salah, som blir felt av Vertonghen. Egypteren klarer å bli stående på beina, men dommer Moss velger å gi frispark, men holder kortet i lommen.
 44. Ny corner til Spurs28'

  Spurs får en corner etter et blokkert Kane-skudd. Karius er godt med igjen, og bokser ut. Spurs presser, men Liverpool forsvarer seg bra i øyeblikket.
 45. Spurs roper på straffe Eric Dier24'

  Van Dijk er enorm i boksen og header unna en corner. Robertson bommer fullstendig med klareringen, og ballen ender hos Dier. Der vinner Robertson ballen igjen. Spurs roper på straffe, men dommer vinker spillet videre.
 46. Spurs spiller på høy risiko23'

  Liverpool er super-aggressive i presset. Spurs bommer på en av pasningene på midtbanen, og Salah stormer fremover. Innlegget mot Mané blir imidlertid for svakt, og Lloris plukker enkelt.
 47. Det er så nært, Liverpool! Roberto Firmino22'

  Utsøkt innleggAlexander-Arnold er bra i dag. Han svinger inn et perfekt innlegg mot Firmino, men han treffer ikke helt på headingen. God sjanse for Liverpool.
 48. God gjenvinning19'

  Det svinger på Anfield nå. Spurs stormer fremover med Son, men Alexander-Arnold bryter pasningen mot Kane. Glimrende av supertalentet.
 49. God sjanse for Liverpool James Milner17'

  Stryker stolpen!Alexander-Arnold spiller Milner fint frem. Om han legger inn eller skyter er ikke godt å si, men ballen stryker stolpen etter å ha gått via en Spurs-forsvarer. Liverpool tar corneren kort, som ender med et løst skudd fra Alexander-Arnold.
 50. Tar en kort corner16'

  Ballen ender hos Trippier, som legger inn. Van Dijk header enkelt unna.
 51. Spurs-sjanse16'

  Son blir spilt gjennom, og skyter fra skrått hold. Der er van Dijk god som klarerer skuddet ut til corner.
 52. Dårlig kommunikasjon14'

  Corner til SpursAlexander-Arnold bryter en gjennombruddsball rett foran Karius, og klarerer ballen ut til corner. På den er Karius patent, og bokser fint ut.
 53. Mané parkerer Sánchez Sadio Mané10'

  Sadio Mané vinner ballen fra Sánchez, og får storme inn i feltet upresset. Innlegget mot Firmino blir blokkert ut til corner. Milner slår, men corneren er dårlig og Lloris kan plukke enkelt.
 54. Uheldig som treffer Milner9'

  Liverpool vinner ballen høyt. Salah er i ferd med å slå en perfekt stikker til Firmino, men Milner går i veien for pasningen. Uflaks.
 55. Tottenham står høyt5'

  Bortelaget tar tak i ballen og står voldsomt høyt nå. Her kommer det til å bli kontringsrom for Liverpool.
 56. Salah scorer! Målscorer: Mohamed Salah3'

  Gavepakke fra SpursEric Dier bommer fullstendig på et tilbakespill. Det lukter Mohamed Salah, som setter ballen enkelt forbi Hugo Lloris! Drømmestart for Liverpool!
  GettyImages-914185296.jpg
 57. Kampen er i gang!1'

  Liverpool tar avsparkJürgen Klopps menn spiller mot The Kop i første omgang, og jakter et fem poengs forsprang på Tottenham i topp-fire-kampen!
 58. Før kampen

  Tredjeplasserte Liverpool tar imot Tottenham, på femteplass, i Premier League-runde 26.

  Lagene toppet «formtabellen» med flest poeng i ligaen på de seks siste før denne runden: Liverpool har tatt 15 av 18 poeng, mens Spurs har 14.

  Liverpools lag: Karius; Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson; Henderson, Can, Milner; Salah, Firmino, Mané. Benk: Mignolet, Wijnaldum, Moreno, Oxlade-Chamberlain, Ings, Solanke, Matip.

  Jürgen Klopp gjør to endringer på laget når Van Dijk og Alexander-Arnold er inne for Matip og Gomez.

  Foran oppgjøret har Klopps mannskap to poeng mer enn londonerne. Nå møtes lagene for første gang siden Liverpool tapte 1–4 på Wembley i oktober.

  De røde har bare tapt én av sine 23 siste hjemmekamper mot Spurs i ligaen (15–7–0), og er ubeseiret i sine 14 siste ligakamper på Anfield.

  Bortelagets Harry Kane jakter på en milepæl med 99 mål i Premier League før kampen.

  Avspark på Anfield er klokka 17.30.


Skrevet av: Arve Corneliussen
Siste Til vår nyhetsoversikt
07.12.2019 kl 19:08

Liverpool øker luken ned til Manchester City

De regjerende mesterne må vinne alle sine resterende kamper for å få samme poengsum som forrige sesong.

+
07.12.2019 kl 18:35

– Hendo ba meg om å løpe!

Liverpool startet noe tamt, men Henderson og Oxlade-Chamberlain satte fyr på oppgjøret.

+
07.12.2019 kl 18:00

Klopp forklarer det tidlige byttet av Lovren

Kroaten måtte gå av banen i første omgang.

+
07.12.2019 kl 11:22

– Liverpools kamprekke er utrolig

Pep Guardiola forsøker å forklare hvorfor Liverpool ligger elleve poeng foran de regjerende mesterne.

+