Kampen endte uavgjort:Ellevilt sluttdrama på Anfield

Alle trodde Mohamed Salah ble matchvinner ett minutt på overtid. Så fikk Spurs deres andre straffe for kampen.

Etter å ha ledet to ganger føles dette uavgjortresultatet som et tap, men spillemessig er det nok et korrekt resultat.

Selv om Spurs ikke spilte seg til noen større sjanser enn hva Liverpool gjorde, var det dem som kjørte kampen i andre omgang. Liverpool prøvde gjentatte ganger å kontre, men Salah ble så alene på topp at selv ikke han klarte å skape de store sjansene.

Denne kampen var stikk motsatt fra de toppkampene vi er blitt vant med å se under Jürgen Klopps ledelse. Liverpool ble bare mer og mer baktunge, og hadde ikke den brodden vi pleier å se offensivt.

Victor Wanyamas langskudd i det 80. minutt er det ingenting Karius eller Liverpool-forsvaret kan gjøre noe med. Da startet også dramaet på Anfield.

I det 84. minutt ble Kane felt av Karius. Reprisene viste at han var offsideplassert, men linjedommeren mente det ikke skulle være offside fordi Lovren var borti ballen da han bommet fullstendig på klareringen. Da Karius reddet den og Salah scoret et av sesongens aller flotteste mål på overtid, så seieren ut til å være i boks.

Så sparket Virgil van Dijk ned Erik Lamela på noe klønete vis i feltet. Moss vinket spillet videre, men linjedommer markerte for straffe og denne gangen scoret Kane.

Gavepakke fra Spurs

Eric Dier bommer fullstendig på et tilbakespill. Det lukter Mohamed Salah, som setter ballen enkelt forbi Hugo Lloris! Drømmestart for Liverpool!

80
Innbytteren scorer

Får drømmetreff

Karius bokser et innlegg ut i returrommet. Wanyama får karriérens beste treff på halvspretten fra 20 meter og klinker ballen i vinkelen.

90

Eventyrlig mål av Salah!

Salah blir pakket inn av tre Spurs-spillere. Han krangler og finter seg gjennom, og ender til slutt alene med Lloris fra skrått hold. Der setter han ballen kontant i nettaket. For et mål, og for en spiller.

90
Denne gangen scorer Kane

Fem minutter på overtid. Denne gangen holder Kane hodet kaldt, og sender Karius feil vei.

58
James MilnerMilner havner i boken

Kanskje dagens minst overraskende melding: Milner får gult kort for å felle Trippier.

68
Alli prøver å filme seg til straffe

Pinlig forsøk

Alli forventer at Lovren skal felle ham. Lovren står støtt, men Alli legger seg likevel. Rett og slett pinlig forsøk av Alli, som dommer Moss ikke er i tvil om å gi ham gult kort for. Lovren er god som holder hodet kaldt i situasjonen.

42
Trent Alexander-ArnoldAlexander-Arnold hiver seg inn i Davies

Den unge høyrebacken går voldsomt inn i en duell med Davies. Han treffer ballen såvidt, men går inn med høy fot og treffer mye av Davies. Dødball i innleggsposisjon for Spurs.

90
Emre CanProtesterer mot dommeravgjørelsene

Emre Can er i harnisk etter utligningen,

54
Mohamed SalahStrålende ball fra Henderson

Henderson setter Salah opp én-mot-én med Vertonghen med en helt nydelig crosser. Salah prøver å slå den til Firmino som kommer på overlapp, men pasningen blir brutt. Egentlig en stor sjanse for Liverpool.

57
Enorm mulighet

Der er du god, Karius!

Son blir spilt gjennom på kanten. Han skjærer innover i banen, og avslutter alene med Karius. Riktignok fra skrått hold, men Karius kommer modig ut og redder briljant. God kamp av Karius så langt.

10
Sadio ManéMané parkerer Sánchez

Sadio Mané vinner ballen fra Sánchez, og får storme inn i feltet upresset. Innlegget mot Firmino blir blokkert ut til corner. Milner slår, men corneren er dårlig og Lloris kan plukke enkelt.

16Spurs-sjanse

Son blir spilt gjennom, og skyter fra skrått hold. Der er van Dijk god som klarerer skuddet ut til corner.

17
James MilnerGod sjanse for Liverpool

Stryker stolpen!

Alexander-Arnold spiller Milner fint frem. Om han legger inn eller skyter er ikke godt å si, men ballen stryker stolpen etter å ha gått via en Spurs-forsvarer. Liverpool tar corneren kort, som ender med et løst skudd fra Alexander-Arnold.

22
Roberto FirminoDet er så nært, Liverpool!

Utsøkt innlegg

Alexander-Arnold er bra i dag. Han svinger inn et perfekt innlegg mot Firmino, men han treffer ikke helt på headingen. God sjanse for Liverpool.

87
Karius redder!

!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kane dundrer til, og Karius redder! Glimrende av keeperen! Straffen går riktignok midt i mål, men Karius leser forsøket når han blir stående.

Før kampen

Tredjeplasserte Liverpool tar imot Tottenham, på femteplass, i Premier League-runde 26.

Lagene toppet «formtabellen» med flest poeng i ligaen på de seks siste før denne runden: Liverpool har tatt 15 av 18 poeng, mens Spurs har 14.

Liverpools lag: Karius; Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson; Henderson, Can, Milner; Salah, Firmino, Mané. Benk: Mignolet, Wijnaldum, Moreno, Oxlade-Chamberlain, Ings, Solanke, Matip.

Jürgen Klopp gjør to endringer på laget når Van Dijk og Alexander-Arnold er inne for Matip og Gomez.

Foran oppgjøret har Klopps mannskap to poeng mer enn londonerne. Nå møtes lagene for første gang siden Liverpool tapte 1–4 på Wembley i oktober.

De røde har bare tapt én av sine 23 siste hjemmekamper mot Spurs i ligaen (15–7–0), og er ubeseiret i sine 14 siste ligakamper på Anfield.

Bortelagets Harry Kane jakter på en milepæl med 99 mål i Premier League før kampen.

Avspark på Anfield er klokka 17.30.

1Kampen er i gang!

Liverpool tar avspark

Jürgen Klopps menn spiller mot The Kop i første omgang, og jakter et fem poengs forsprang på Tottenham i topp-fire-kampen!

3

5Tottenham står høyt

Bortelaget tar tak i ballen og står voldsomt høyt nå. Her kommer det til å bli kontringsrom for Liverpool.

9Uheldig som treffer Milner

Liverpool vinner ballen høyt. Salah er i ferd med å slå en perfekt stikker til Firmino, men Milner går i veien for pasningen. Uflaks.

10

14Dårlig kommunikasjon

Corner til Spurs

Alexander-Arnold bryter en gjennombruddsball rett foran Karius, og klarerer ballen ut til corner. På den er Karius patent, og bokser fint ut.

16Tar en kort corner

Ballen ender hos Trippier, som legger inn. Van Dijk header enkelt unna.

17

19God gjenvinning

Det svinger på Anfield nå. Spurs stormer fremover med Son, men Alexander-Arnold bryter pasningen mot Kane. Glimrende av supertalentet.

22

23Spurs spiller på høy risiko

Liverpool er super-aggressive i presset. Spurs bommer på en av pasningene på midtbanen, og Salah stormer fremover. Innlegget mot Mané blir imidlertid for svakt, og Lloris plukker enkelt.

24
Spurs roper på straffe

Van Dijk er enorm i boksen og header unna en corner. Robertson bommer fullstendig med klareringen, og ballen ender hos Dier. Der vinner Robertson ballen igjen. Spurs roper på straffe, men dommer vinker spillet videre.

28Ny corner til Spurs

Spurs får en corner etter et blokkert Kane-skudd. Karius er godt med igjen, og bokser ut. Spurs presser, men Liverpool forsvarer seg bra i øyeblikket.

31
Vertonghen slipper unna gult

Liverpool kontrer. Mané slår gjennom Salah, som blir felt av Vertonghen. Egypteren klarer å bli stående på beina, men dommer Moss velger å gi frispark, men holder kortet i lommen.

34
Virgil van DijkVan Dijk er suveren i luften

Milner legger inn et frispark fra dypet. Ingen kan matche van Dijk i luften, men headingen på mål blir litt for løs til å utfordre Lloris.

34
Spurs kontrer, men blir avvinket

Også kontrer Spurs på direkten. Til slutt havner ballen hos Eriksen, men Karius kommer ut og redder meget fint. Alli blir imidlertid avvinket for å ha stått i offside tidligere i angrepet, noe som var en feil avgjørelse av linjedommer.

37Presser Spurs til å gjøre feil

Denne gang er det Vertonghen som slår en grusom tversoverpasning. Mané plukker den opp, spiller frem Firmino, men angrepet ender i hjørnespark.

38Den blir for kort

Lovren fosser ned langs flanken

Varierende dødballkvalitet fra Milner. Denne corneren blir for kort. Liverpool vinner ballen igjen, og Lovren (!) tar ballen med seg ned langs høyre (!) med et herlig mottak (!) og dundrer inn et innlegg. Også det blir blokkert.

40Dembélé fyrer av

Elendig klarering

Spurs-dødball fra dypet. Liverpool prøver å klarere to ganger, men begge forsøkene er elendige. Dembélé får skyte fra 20 meter, treffer godt, men Karius er nede og holder. Bra av den tyske keeperen, og grusomt av forsvaret.

42

43Karius har kontroll

Eriksen svinger inn, men ballen går gjennom feltet. Karius har god kontroll.

45Lagene går i garderoben

Omgangens aller siste pasning svikter fra Salah. Han skal bare spille Mané gjennom, men den blir altfor hard. Første omgang har vært jevn og intens så langt.

Pauserefereat

Liverpool får en drømmestart på omgangen når Salah scorer i det tredje minutt. Han får en gavepakke av de sjeldne fra Dier, men det er ikke tilfeldig at den kommer – hele omgangen har Liverpool fremprovosert feil av Spurs-forsvarerne, men 1-0-scoringen er eneste gang Jürgen Klopps menn har fått betalt.

Denne kampen har Liverpool, anført av Virgil van Dijk, hatt god kontroll bakover. De har latt Spurs ha mye ball, og rekordkjøpet har vært i en helt egen klasse i luftrommet de gangene bortelaget har slått inn i feltet.

Trent Alexander-Arnold, som har fått en sjelden sjanse fra start, har vært et friskt pust i første omgang. Den talentfulle scouseren har vist frem sin eminente innleggsfot gjentatte ganger.

PS: Mohamed Salah scoret sitt 20. mål på 25 Premier League-kamper. Dermed er han spilleren som har scoret 20 Premier League-mål på kortest tid i rødt.

46Spurs tar avspark

Andre omgang er i gang!

46
Trent Alexander-ArnoldAlexander-Arnold sleiver

Liverpool spiller direkte denne kampen. Robertson dunker ballen opp til Firmino, som finner Salah. Han legger ballen ut til Alexander-Arnold, men denne ganger sleiver han når han legger inn.

50Frispark i farlig posisjon

Igjen vinner Mané ballen høyt fra Dembélé, og blir felt. Her kommer Milner til å legge inn.

51
James MilnerDødballen er svak

Bokstavelig talt. Milner lobber den inn, og det blir altfor enkelt for Spurs å forsvare seg mot. Dårlig utnyttet.

54

57

58

59
Kane blir avvinket

Eriksen svinger inn nok en dødball. Kane får heade upresset fra seks meter, men dommer Moss blåser av for offside. Headingen gikk uansett rett på Karius.

62Spurs kjører kampen

Nå er det i overkant mye Spurs her. Presset resulterer i et Son-innlegg, som van Dijk header til corner. Corneren blir imidlertid ufarlig.

62Liverpool sløser bort en enorm mulighet

Upresist igjen

Salah har halve banen foran seg, men Manés pasning havner bak ham. Rett og slett svakt av Mané. Der kunne Salah kommet til en enorm mulighet.

63
Kane i offside igjen

Nok en Eriksen-dødball, og nok en gang står Kane i offside. Nesten for bortelaget.

64
Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Sadio Mané)Klopp gjør to bytter
64
Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Jordan Henderson)Milner tar over kapteinsbindet

Oxlade-Chamberlain går inn i Manés rolle på kanten, og Wijnaldum legger seg sentralt.

68

70Salah blir mutters alene

Liverpool kontrer nok en gang med Salah. Han blir altfor alene der oppe, og selv om han dribler eminent mister han til slutt ballen. Liverpool er baktunge nå.

71
Offensivt bytte
73
Roberto FirminoFirmino krasjer med Lloris

Knepen offside på Firmino. Han jager gjennombruddsballen, og krasjer med Lloris. Det er ut til å gå bra med begge.

75Livsfarlig innlegg

Liverpool får bare ikke fatt i ballen nå. Spurs spiller ut til Davies, som slår knallhardt inn bak forsvaret. Lovren er god som klarerer den ut til corner.

76Der bommer Karius

Men slipper med skrekken

Karius taper faktisk duellen mot Kane, men headingen går utenfor. Keeperen prøver å holde ballen istedenfor å bokse, og mislykkes med det.

78
Inn: Joël Matip (Ut: James Milner)Inn med en ekstra stopper

Ut med en midtbanespiller, inn med en stopper. Defensivt bytte av Klopp. Skal han utjevne Spurs' trussel fra vingbackene?

79
Pochettino bytter

Pochettino tar av Dembélé, som ikke har hatt noen god dag på jobben. Inn med kraftpakken Wanyama på midten.

80

84Straffe til Spurs

Karius feller Kane etter spissen har rundet keeper. Straffe til Spurs. Reprisene viser at Kane stod i offside. Moss diskuterer med linjemannen, men gir straffen likevel. Liverpool er meget uheldige.

87

90

90Spurs får straffe igjen

Tre minutter på overtid sparker van Dijk ned Lamela. Moss vinker spillet videre, men linjedommeren vinker på straffe. Straffe til Spurs.

90

90Moss blåser av

Gedigen nedtur

Seieren så ut til å være i boks da Salah scoret ett minutt på overtid, men Spurs karret seg tilbake. Denne var tøff å svelge, selv om uavgjort er rettferdig utifra sjansene. Dermed er poenggapet ned til Spurs fortsatt på to poeng.