Tre kamper uten baklengs - og tabelltopp

Liverpool dominerte, men vant til slutt bare 1-0.

Lørdag 25.aug 1830 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / BT Sport / Tilskuere: 53294 / Dommer: Chris Kavanagh

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
BrightonLiverpoolPL0-1Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Georginio Wijnaldum

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 8

Hadde en utrusning mot March i førsteomgangen som kunne blitt farlig. Tok seg bra inn på den. Fikk store ovasjoner da hjemmefansen så hva han er god for da han trikset med ballen i andre omgang. Ballkontroll som utespiller. Trygg og god bakerst. Liksom ingen tvil når han rykker ut. Treffer dit han skal på utspark, utkast og utboksinger. Spiller med en slik ro at det er en fryd, men også med små marginer. Var nær ved å bli straffet. Fantastisk redning mot slutten.

Trent Alexander-Arnold 7

Blir bedre og bedre. Fikk vist skuddfoten sin på et tverrliggerskudd etter et knapt kvarter. Viser en enorm vilje og viser alle at 19-åringen tar store steg for hver kamp. Villig til å gå framover ved behov og står fram som en trygg og god back når det trengs. Får gult kort da han holder igjen en Brighton-spiller. Nært mål mot slutten. Byttet med Matip ett minutt før slutt.

Joe Gomez 7

Vokser mer og mer fram som en god kollega til van Dijk. Gjør ikke så mye av seg, men gjør liksom jobben som den nederlandske forsvarssjefen ”befaler”. Hadde også en heading mot Brighton-målet i andre omgang, uten at det var en stor scoringssjanse, akkurat.

Virgil van Dijk 7

Er en bauta i midten bak for Liverpool. Løper opp og faller av alt etter hva som er nødvendig. Var litt på vaklende grunn i andre omgang da Brighton presset på for en utlikning, men tar seg bra inn. Framstår mer og mer som en god klassisk forsvarssjef som alle gode lag trenger.

Andy Robertson 8

Har noen slurvete pasninger i begynnelsen av kampen, men gjør utrolig mye bra. Full av innsats og full av offensivt pågangsmot. Veldig viktig i oppbyggingen av det offensive. Skotten har for lengst gjort venstrebackplassen til sin og ser ofte mer ut som ving enn back. Lite som skiller fra bestemannspremien i dag.

Georginio Wijnaldum 8

Hadde et stort arbeidsområde i dag. Fikk også se noen prov på den ballkontrollen nederlenderen har. Rolig spiller som har synbar stor selvtillit denne gang da han trikset med ballen over en motspiller og tar den igjen, før han ble tatt. Strålende førsteomgang, litt mer bort i andre omgang. Men hadde 75 pasningsforsøk og traff med 74. Liverpools bestemann.

James Milner 7

God til å plukke opp de ballene som kommer når kompisene foran en sjelden gang misser. Jobber sokkene av seg også i denne kampen. Lyktes ikke med alt, men får absolutt godkjent også denne gang. Får et par smeller (det ene et under ikke endte med rødt kort), men mannen med best fysikk på Merseyside ristet det av seg.

Naby Keita 6

Litt skuffende kamp for Naby, dette. Vi fikk noen prov på teknikken, de gode raidene og den majestroen han er med ballen. Men han virket sliten og hadde noen grove feilpasninger. Byttet med Henderson 23 minutter før slutt.

Mohamed Salah 8

Egypteren var ”on mission” i dag og scoret et flott mål. Hadde et par-tre brukbare sjanser i tillegg og et par skudd som kom litt ut av intet og havnet i intet. Er god til å jobbe oppe, men tar også den defensive jobben som er så viktig å gjøre, selv om du er spiss.

Sadio Mané 7

Hadde en kjempesjanse helt i starten av kampen. Viser en stor ballkontroll og balanse ved flere anledninger. Er av og til litt nonchalant og leverer noen svake pasninger. Alle de tre frontkjemperne var på hugget i dag. Bytter mot Sturridge elleve minutter før slutt.

Roberto Firmino 7

Hadde en fantastisk sjanse etter knappe ni minutter på en heading fra fem meter. Brasilianeren jobbet bra og gjorde mye riktig og bra og er flink til å utfordre forsvarsspillerne og spille lagkameratene gode.

Jordan Henderson

Tok plass på midten for Keita 23 minutter før slutt og gjorde jobben han skulle, nemlig å holde kontrollen på midten.

Daniel Sturridge

Fikk ti minutter på Mane. Hadde flere gode løp, men ingen målsjanser denne gang.

Joël Matip

Spilte ett minutt for Aleksander-Arnold.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Brighton

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Etter en fantastisk førsteomgang, med mange hjemmesjanser og der Salah var eneste målscorer, kom Liverpool litt tregt ut av startblokkene til andreomgangen. Det hele startet med en kjempesjanse fra Knockaert da en forferdelig pasningsmiss fra Keita skapte hele muligheten for Brighton. Så skulle Firmino og Liverpool hatt et straffespark da Ryan løp ned brasilianeren og fikk frispark. Brighton hadde noen tilløp i begynnelsen av andreomgangen, men etterhvert fikk de røde mer sting over spillet. Litt merkelig andreomgang. Liverpool styrte, dog uten så store sjanser som de hadde i første omgang, men Brighton var ikke ufarlige når de kom på sine besøk foran Liverpools nye keeper, som minner mer om en sweeper. Det kunne gått galt, men ballkontrollen til Alisson reddet hjemmelaget - til tross for et par farlige misser også. Det var en nerve gjennom hele andreomgangen, fordi det kun sto 1-0. Alisson hadde en kjemperedning på en stor Brighton-sjanse mot slutten. Heldigvis holdt 1-0 seg til dommer Cavanagh blåste i fløyta.

 2. Andre omgang

 3. Liverpool vinner 1-090'

 4. Salah skyter over.90'

  Salah med et dårlig skuddforsøk tre minutter på overtid.
 5. Matip inn. Inn: Joël Matip (Ut: Trent Alexander-Arnold)90'

 6. Tre minutter lagt til.90'

 7. Kjemperedning av Alisson! Alisson Becker89'

  Like før slutt redder Alisson mesterlig en heading fra Gross.
 8. Veldig nær! Georginio Wijnaldum87'

  En flikk fra Wijnaldum etter corneren, har retning mot mål men stoppes rett før streken.
 9. Trent like utenfor! Trent Alexander-Arnold86'

  Fint angrep av Liverpool, der Milner legger perfekt til Robertson i bakrommet, han finner Trent på 15 meter, som tar et steg til siden og skyter. Dessverre går den via en av gjestenes spiller og til corner.
 10. Ny svak corner fra Liverpool.82'

  Brighton får ballen unna.
 11. Gross inn. Inn: Pascal Gross (Ut: Yves Bissouma)80'

 12. Alisson litt for avslappet og mister ballen. Alisson Becker80'

  Skaper litt farligheter der, men Liverpool gjenvinner kontroll.
 13. Sturridge inn for Mané. Inn: Daniel Sturridge (Ut: Sadio Mané)80'

 14. Dobbelcorner.79'

  Første corner ender i et nytt hjørnespark. Det forsøket er langt bedre, men etter litt kaos, før Henderson klarert.
 15. Van Dijk sparker til corner. Virgil van Dijk78'

  Får et bein på ballen når Brighton prøver en ball inn i bakrommet.
 16. Alisson med sikker boksing på innlegg. Alisson Becker77'

 17. Trent med gult kort for holding. Trent Alexander-Arnold77'

 18. Nytt bytte Inn: Alireza Jahanbakhsh (Ut: Anthony Knockaert)76'

 19. Locadia inn for Brighton. Inn: Jürgen Locadia (Ut: Solomon March)76'

 20. Salah med farlig innlegg fra venstre.75'

  Brighton får klarert. Liverpool biter seg fast.
 21. Murray heder til ny corner.74'

 22. Nesten selvmål. Andy Robertson Shane Duffy72'

  Robertson mister ballen etter en lengre periode med ballinnehav for de røde, får den etter hvert igjen og sender et skudd inn i feltet, der Duffy er nær å styre ballen i eget mål.
 23. Firmino og Salah kombinerer på 16-meteren, men stoppes.71'

 24. Firmino skyter under press rett på keeper. Roberto Firmino69'

  GettyImages-1023266640.jpg
 25. ISKALD ALISSON! Alisson Becker69'

  Alisson er ute på 16-meteren og løfter arrogant ballen over pressende Knockaert.
 26. Trent legger inn til Salah. Trent Alexander-Arnold68'

  Men egypteren får ikke helt kontroll, etter at Trent har satt fart på høyresiden.
 27. Henderson inn for Keita. Inn: Jordan Henderson (Ut: Naby Keita)67'

 28. Liverpool får frispark etter corneren.66'

  Trent holdes.
 29. Brighton med frispark. Yves Bissouma66'

  Hands på Milner på ca 20 meter i god posisjon for gjestene. De diskuterer lenge og vel før Yves Bissouma skyter via muren og til hjørnespark.
 30. Upresist veggspill. Andy Robertson (Sadio Mané)63'

  Gode tendenser mellom Mané og Robertson, men den siste pasningen i et veggspill fra Mané blir for lang.
 31. Ny stygg takling på Milner. Martín Montoya62'

  Montoya slipper gult likevel.
 32. Gomez rett på Ryan. Joe Gomez61'

  Frisparkvariant der Salah får ballen på siden, han legger inn til Gomez som ikke får ordentlig fart på ballen og Ryan redder enkelt.
 33. Stygg takling på Milner. Leon Balogun60'

  Balogun kommer hardt og veldig seint inn i en duell med Milner. Kunne fort vært rødt kort. Liverpool får frispark fra et par og tjue meter.
 34. Salah roper på hands. Mohamed Salah58'

  Keita forsøker et skudd som blir blokkert, ballen havner hos Salah, som skyter, men ballen går via en hånd og stoppes. Men ingen straffe denne gangen heller sier dommer. Denne gangen ikke like klar som i første omgang.
 35. Resultatløs corner.57'

  Liverpool med corner fra høyre. Duffy klarerer innlegget fra Milner.
 36. Keita bryter.56'

  Finner Salah, som igjen prøver å nå Mané, men Brighton får kontroll.
 37. Robertson litt for sein. Andy Robertson (James Milner)54'

  Milner legger inn på bakerste stolpe, der kommer Robertson stormende inn i feltet, men kommer litt for seint til å få kontroll på ballen og skuddet går ganske ukontrollert over sidelinjen.
 38. Firmino i smerter etter duell. Roberto Firmino Mathew Ryan49'

  Løpes ned av Ryan når det kommer en elendig klarering som havner inn foran Brightons mål. Men det er keeperen som får frisparket. Firmino kommer seg heldigvis raskt på beina. Sokken til Firmino er fullstendig revnet nede ved hælen når han må ut å skifte på sidelinjen, og det er tydelig at han er blitt tråkket på.
 39. Farlig sjanse for Brighton! Anthony Knockaert (Glenn Murray)47'

  Glenn Murray utfordrer Keita og Wijnaldum inne i feltet og skaper kaos bak hos Liverpool, ballen havner hos Anthony Knockaert, som skyter like utenfor.
 40. Liverpool sparker i gang andre omgang.45'

 41. Pausereferat

  Brighton har hatt stor respekt for Liverpools offensive skyts. Med god grunn. Salah scorer sitt 29. mål på 29 kamper på Anfield når han får ballen fra Firmino og knaller ballen kontant i hjørnet til høyre for Brighton-keeper Ryan. En oppvisning i kontringsspill.

  Sjansen starter med at Milner bryter, sender til Mané, som igjen finner Firmino på entouch, ballen går umiddelbart videre til Salah som plasserer i lengste hjørne. Herlig og veldig raskt kontring, der alt gikk på en touch.

  Det har vært Liverpool opp og Liverpool i mente så langt. I tillegg til scoringen er følgende notert så langt; Mane med skudd like utenfor helt i begynnelsen, heading fra fem meter som ble reddet på mirakuløst vis av Brighton-keeper Ryan og tverrliggerskudd på frispark fra 18 meter fra Alexander-Arnold, en heading fra kort hold fra Mane og skudd like over fra Firmino. Hjemmelaget har styrt det aller meste og de gangene bortelaget har vist tendenser har et våkent hjemmeforsvar satt dem i offside.

  Liverpool ble også snytt for et mulig straffespark da en Brighton-forsvarer med hånden i en ikke alt for naturlig stiling berørte et innlegg som gikk inn til keeper. Det nærmeste bortelaget har kommet har vært March som var på vei igjennom, Alisson rykket ut, var nær Brighton-spilleren, men dommer Cavanagh dømte ikke. March hadde ballen, greide ikke å områ seg og ballen gikk ut.

  Liverpool topper alle statistikker etter halvspilt kamp. Samfulle Liverpool-spillere har vært "på" i 45 minutter på Anfield. Brighton har tapt tolv bortekamper på rad mot topp seks-lag og fikk 0-4 på Anfield i fjor. De er på sto kurs mot en gjentakelse.

 42. Første omgang

 43. 1-0 til Liverpool etter første omgang.45'

 44. To minutter lagt til.45'

 45. Firmino skyter over. Roberto Firmino (Andy Robertson)44'

  Robertson prøver seg først på en frekk en inne i feltet der han spiller ballen en vei, og løper forbi på den andre. Får ikke helt kontroll på ballen, men gjenvinner kontrollen og spiller til Firmino utenfor 16-meteren isteden. Brasilianeren skyter over.
 46. Beholder ballen i laget.43'

  Liverpool spiller rundt med Brighton nå og holder bare ballen i laget i påvente av en åpning.
 47. Offside på Trent. Trent Alexander-Arnold40'

  Men TV-bildene viser at det nok var tvilsomt etter pasningen fra Milner.
 48. Alisson dyttes med ballen i beina. Alisson Becker38'

  Får frispark for hendelsen på 5-meteren.
 49. Bissouma skaper småproblemer. Yves Bissouma37'

  Bissouma med gode tendenser for gjestene, men Liverpool får etter hvert kontroll.
 50. Første corner fra Brighton. Alisson Becker36'

  Alisson slår til corner på en sjelden Brighton-sjanse etter 35 min. Corneren er Alisson høyest på og bokser ut. Liverpool kontrer, men stoppes.
 51. Mané kaster seg fram på innlegg. Sadio Mané (Andy Robertson)34'

  Robertson med nytt godt innlegg fra venstre, som Mané kaster seg fram på. Han blir litt forstyrret når han skal heade, og Ryan redder.
 52. To cornere på rad.32'

  Trent skaffer Liverpool hjørnespark fra høyre. Milner tar corneren, uten at det blir så mye av, men han får etter hvert ballen igjen og legger inn til Wijnaldum som får skutt og ny corner. Den får Liverpool heller ikke noe ut av.
 53. Wijnaldum trikser midt på banen. Georginio Wijnaldum30'

  Wijnaldum trikser 4-5 ganger mens han løper framover på banen, før han felles.
 54. Milner får tilsnakk James Milner28'

  James kommer for seint inn i en takling på Montoya, og får tilsnakk. Andre gangen han er nær gult kort på kort tid.
 55. Duffy stopper Salah. Mohamed Salah Shane Duffy26'

  Salah på vei inn i 16-meteren, men denne gangen blir han stoppet.
 56. Salah!!!!! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)23'

  Nydelig!Sjansen starter med at Milner bryter, sender til Mané, som igjen finner Firmino på entouch, ballen går videre til Salah som plasserer i lengste hjørne. Herlig og veldig raskt kontring av Liverpool.
  GettyImages-1023218652.jpg
 57. Knockaert jages rundt Anthony Knockaert20'

  Anthony Knockaert holder på ballen på Brightons banehalvdel mens han jages rundt av sultne Liverpool-spillere, og han sliter med å finne et sted å gjøre av ballen.
 58. Mulig straffesituasjon. Andy Robertson19'

  Reprisebilder viser at et skudd fra Robertson for noen minutter siden gikk via hånda til en Brighton-forsvarer. Der skulle nok Liverpool hatt straffe.
 59. Van Dijk med godt framspill18'

  Van Dijk tar ned en ball fra Trent, og prikker ballen inn i 16-meteren mot Salah som vinner en godeduell, ballen lander hos Keita som raskt blir omringet av forsvarsspillere.
 60. Via forsvarer og inn til keeper.16'

  Nye gode tendenser fra Liverpool, men angrepet avsluttes med at en Brighton-forsvarer får tuppet ballen inn til Ryan.
 61. Trent i tverliggeren! Trent Alexander-Arnold14'

  Vakkert frispark!Frisparket tar Trent Alexander-Arnold, og setter den i tverrliggeren.
 62. Keita felles i god posisjon. Naby Keita14'

  Frispark til Liverpool på 17 meter.
 63. Alisson bommer på takling Alisson Becker12'

  Farlig angrep fra Brighton, der Alisson er ute på 16-meteren som sweeper for å stoppe March, men bommer på taklingen. Liverpool heldige at Brighton ikke får mer ut av den.
 64. Midtstopperne ordner opp. Virgil van Dijk10'

  Ball mot Murray, stoppes først av van Dijk, ballen får litt dårlig retning, men Gomez plukker opp restene fra sin sikringsposisjon.
 65. Firmino veldig nær! Roberto Firmino (Andy Robertson) Mathew Ryan8'

  Glitrende redning.Robertson med en nydelig crosser til Firmino, som header fra kort hold. Men Matthew Ryan redder mesterlig forsøket.
 66. Vinner andreballene.7'

  Liverpool er gode på å vinne tilbake ballene når de mister den nå. Mangler litt presisjon til tider, men er som oftest kjapt oppi og vinner tilbake.
 67. Alisson i aksjon! Alisson Becker Anthony Knockaert6'

  Brighton med godt angrep, men avslutningen fra Knockaert har Alisson full kontroll på.
 68. Så nær fra Mané! Sadio Mané (Mohamed Salah)5'

  Stor mulighet!Herlig angrep der Salah legger inn til Mané, som skyter like utenfor.
 69. Robertson møter høyt i banen. Andy Robertson4'

  Dristig!Andy Robertson støter høyt i banen, og lykkes med å forstyrre en mulig kontring fra bortelaget.
 70. Litt upresist2'

  Nytt angrep, der en litt upresis avlevering gjør at Brighton får utspark denne gangen.
 71. Liverpools første angrep.1'

  Gode tendenser i det første angrepet, men et veggspill fra Salah, går feil og Brighton får kontroll. Liverpool vinner raskt ballen tilbake.
 72. Brighton tar avspark på Anfield.1'

 73. Før kampen

  Brighton kommer til kampen mot Liverpool etter en sterk 3-2-seier mot Manchester United. Liverpool jakter tabelltopp etter at Man City ga fra seg to poeng tidligere lørdag. 

  Forrige sesong var Brighton and Hove Albion det svakeste bortelaget i ligaen. Chris Hughtons menn tok kun 11 poeng av 57 mulige poeng på fremmed gress. Det ble to seire, fem uavgjorte og 12 tap når «The Seagulls» ikke spilte på Amex Stadium.

  På de 19 kampene scoret Brighton 10 mål, og slapp inn 29.

  Også denne sesongen startet Brighton svakt på fremmed gress. Det ble 2-0 tap borte mot Watford. Det er nå 14 kamper siden sist de vant på bortebane. 

  LFC-Brighton: Alisson, Trent, Gomez, van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita, Mane, Salah, Firmino. Res: Mignolet, Henderson, Sturridge, Moreno, Lallana, Shaqiri, Matip


Skrevet av: Arve Vassbotten arvaldo
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+