Avgjorde seks minutter på overtid!

Origi matchvinner i en utrolig avslutning på Merseyside-derbyet!

Søndag 02.des 1715 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 53095 / Dommer: Chris Kavanagh

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
EvertonLiverpoolPL0-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Alisson Becker

Vurdert av: Lars FrøslandAlisson Becker 8

Gjør en helt uvirkelig redning i første omgang. Senere følger han opp med nok en god inngripen når Walcott stormer frem. Er ellers trygg og god. Eneste minus er kanskje noen litt overivrige igangsetninger - samtidig er det nok det Klopp ber ham gjøre. Liverpools beste

Trent Alexander-Arnold 6

Er litt rufsete, og det er stor variasjon i det han leverer. Kommer gjennom kampen greit uten å bli husket for særlig mye.

Joe Gomez 7

Spiller med stor ro, og gjør veldig mye bra. Tar noen feilvalg av og til, men henter seg stort sett inn med sin enorme fysikk. Dette er en stopper for fremtiden både på Anfield og Wembley.

Virgil van Dijk 8

Ruver i lufta. Ruver på bakken. Til og med når han sleiver en volley, blir det bra. Faktisk så bra at han kan notere seg for en slags målgivende.

Andy Robertson 7

Duracell-kaninen fortsetter sin gode form, og viser utallig ganger at hans energi er viktig på Liverpools venstreflanke. Ser noen svakheter teknisk i ny og ne, men kommer godt ut av derbyet i dag.

Fabinho 7

Brasilianeren startet kanskje litt overraskende for noen, men han leverte en meget god kamp, der han traff på nært samtlige taklinger. De offensive og kreative bidragene er få, men det er heller ikke hans primæroppgave.

Georginio Wijnaldum 6

Vinner mange viktige baller, men sammen med Fabinho blir det litt lite kreativt fra den dype midtbanen. Gjør dog jobben sin meget bra utpå der i en kamp der Everton var gode.

Xherdan Shaqiri 6

Sveitseren burde sendt Liverpool i ledelsen i første omgang. Alene med Pickford bruker han for mye tid, og gir England-keeperen litt for lite å bryne seg på. Shaqiri slår ofte kvikt og langt mot Salah, en oppskrift som bare delvis fungerer. Men han spilte seg på ingen måte ut av laget i dag

Sadio Mané 7

Selv om senegaleseren bommet i enkelte avgjørende faser, er han et konstant uromoment for Everton-forsvaret. Tempoet hans er formidabelt og teknikken sitter brukbart. Litt mer tur, så sitter det helt for Mané.

Roberto Firmino 5

Vår kjære Bobby virker sliten. Han er tung, og når han først lykkes med noe, sliter han med å følge opp. Akkurat nå virker han som en spiller som fortjener en hvile. Dette er ikke bra nok, fra den egentlig viktigste angrepsspilleren for Klopps system.

Mohamed Salah 6

Får en vanskelig oppgave mot Yerry Mina, som ofte tyr til ulovlige midler for å stoppe egypteren. Det er mye nesten for Salah.

Naby Keita

itt rotete innhopp fra Keita, som ikke gjør så fryktelig mye ut av seg.

Divock Origi

Det første han gjør er å skape en stor sjanse. Så brenner han en gigantisk sjanse fra en halv meters hold, før han helt til slutt scorer et nokså absurd mål. Men selv om målet i seg selv var enkelt, handlet det om lukte muligheten og plassere seg deretter. De andre hadde gitt opp - det hadde ikke Divock Origi. Får han en ny sjanse nå?

Daniel Sturridge

Sturridge er i god form, selv om det blir få minutter på ham. På kort tid skapte han mer enn Firmino, og dersom dommeren hadde gjort jobben sin, hadde Sturridge skaffet LFC straffespark i siste del av kampen.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
LiverpoolEverton

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Wow! For en avslutning!

  Da kampen så ut til å ebbe ut i en noe skuffende 0–0, prøver Virgil van Dijk seg på en spektakulær volley. Skuddet er ikke noe særlig, men Pickford fomler ballen, via tverligger, slik at den spretter perfekt på hodet til Divock Origi, som blir matchvinner seks minutter på overtid.

  The Kop slipper jubelen løs. Klopp tar av. Spillerne omfavner Origi. Dette var utrolig deilig! Men var det fortjent? Tja. I hvert fall ikke veldig ufortjent, selv om det er litt synd på Pickford, som hadde spilt en god kamp. Everton hadde spilt en god kamp.

  Samtidig ble Liverpool snytt for straffe, og de rødkledde hadde ballen klart mest.

  Det kreative uteble for ofte på Anfield i dag, og Everton leverte bedre enn de har gjort på Anfield på mange år.

  Dersom LFC fikk seg et skudd i selvtillit-baugen mot PSG, bør dette gi en vitamininnsprøytning som reverserer det fullstendig!

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  For en vanvittig avslutning på lokaloppgjøret!
 4. ORIGI SCORER! Målscorer: Divock Origi90'

  For et drama!Et kort frispark av Alisson blir lempet inn i boksen av Alexander-Arnold. Ballen havner etter hvert hos van Dijk som sleiver med en volley fra 20 meter. Han snur seg i frustrasjon mens ballen daler ned mot tverrliggeren. Pickford velger på snodig vis å forsøke å holde ballen istedenfor dytte den over, og somler den i tverrliggeren. Ballen faller ned rett foran et tomt mål der Origi står riktig plassert og header inn seiersmålet!
 5. Overtid av overtiden90'

 6. Liten stopp i spillet90'

  Gueye ligger nede og bruker tid.
 7. Lekent av Sturridge Daniel Sturridge90'

  Men ingen avslutning ...Frekk og god finte mot Gomes, men ballen ligger til rette for den mindre gode høyrefoten hans på 16-meteren, og han avventer skuddet. Dermed får Everton etter hvert ryddet unna.
 8. Fire minutter legges til90'

 9. Kampens siste bytte Inn: Kurt Zouma (Ut: Gylfi Sigurdsson)90'

 10. Nytt kort Gylfi Sigurdsson90'

  Gylfi pådrar seg kort og byttes ut.
 11. Everton bytter Inn: Dominic Calvert-Lewin (Ut: Bernard)89'

 12. Kort til André Gomes André Gomes88'

 13. I tverrliggeren Divock Origi87'

  Fra to meter!Van Dijk vinner en duell foran mål, og ballen spretter ned til Origi i femmeteren. I en og samme bevegelse vender han rundt og får kastet opp foten, treffer ballen og smeller den i tverrliggeren. Utrolig nær scoring!
 14. Kjempejobb av Origi87'

  Supert rykk på høyrekanten forbi Mina. Han kommer seg ned mot dødlinja og leter etter Mané, men Everton-forsvaret takler ballen ut til corner.
 15. Liverpool med trykk85'

  Van Dijk står igjen oppe etter dødball og det spilles rundt Everton-boksen.
 16. Liverpools siste bytte Inn: Divock Origi (Ut: Roberto Firmino)84'

 17. Får ikke avsluttet Roberto Firmino82'

  Sturridge med en flott ball mot Firmino som avanserer, men han stoler ikke på farten sin og løpes opp. Fra venstresiden i boksen slår han en mellomting av skudd og innlegg som renner ut til femmeter.
 18. Gomez stopper Richarlison Joe Gomez80'

  Holder i et halvt sekund og hindrer et angrep.
 19. For sen med taklingen Fabinho77'

  Takler Richarlison på Evertons halvdel.
 20. Angrepsbytte Inn: Daniel Sturridge (Ut: Mohamed Salah)75'

 21. Rop om straffe73'

  Salah får armen til Gomes i hodet og går i bakken, men dommeren vinker spillet videre.
 22. Liverpool bytter Inn: Naby Keita (Ut: Xherdan Shaqiri)71'

  Endring på midtbanen.
 23. Ball på tvers i boksen67'

  Shaqiri finner Robertson på venstresiden i boksen. Han slår inn på direkten, men verken Firmino eller Mané får foten på ballen foran mål.
 24. Skremmeskudd fra de blå Bernard66'

  Bernard skyter hardt utenfor fra ca. 23 meters hold.
 25. Gjestene etablerer spill65'

  Forsøker å roe ned trykket fra vertene og skape noe selv. Det går i et lite minutt, før en god involvering av Alexander-Arnold stopper et angrep, og i bølge to plukkes en avslutning fra Sigurdsson enkelt av Alisson.
 26. Kampens første bytte Inn: Ademola Lookman (Ut: Theo Walcott)63'

  Det kommer fra gjestene.
 27. Store rom for Liverpool60'

  Angriper et Everton i ubalanse. Mané stikker Salah igjennom, men det vinkes for offside. Svært tvilsomt, viser reprisen.
 28. Utenfor etter veggspill Sadio Mané59'

  Med en mann i rygg på 16-meteren spiller Salah til Mané på 20 meter, men avslutningen treffer ikke mål. Ikke langt unna - igjen - for senegaleseren.
 29. Fabinho takler mann og ball57'

  Everton-frispark på midtbanen. Liverpool tar raskt over igjen.
 30. Walcott kommer innpå igjen56'

  Spillet er i gang. Liverpool fortsatt med initiativet.
 31. Spillet stoppes Theo Walcott55'

  Walcott sitter nede og trenger behandling etter en kakk på akilles.
 32. Ny kjempemulighet for Mané Sadio Mané54'

  Utenfor!Fabinho vinner sentralt, Firmino sender ballen gjennom, og Mané stormer inn i boksen. Avslutningen er ikke bra og går like utenfor.
 33. Gjestene klarerer hjørnesparket bra unna52'

 34. Flott angrep og corner51'

  En flikk av Firmino sender Salah fri på venstresiden. Everton kommer seg halvveis på plass og får dekket opp nok til å lage corner.
 35. Skrur ballen utenfor Mohamed Salah48'

  Ikke langt unna!Salah får ballen av Wijnaldum på rundt 25 meter, vender opp og sikter på lengste hjørne, men den går snaue halvmeteren utenfor.
 36. Stopper Walcott47'

  Walcott får ballen med rom foran seg litt inne på de rødes halvdel og skrur opp tempoet. Richarlison kryssløper foran og skaper mer rom, men Liverpool-forsvaret får ordnet opp før det blir farlig.
 37. Salah sparker i gang 2. omgang46'

  Nå angriper Liverpool mot The Kop.
 38. Ingen bytter i pausen46'

  De samme 22 kommer utpå.
 39. Pausereferat

  Anfield-publikummet kan takke Becker for at gjestene ikke har scoret minst én gang på Anfield. Liverpools sisteskanse vartet opp med en aldeles mesterlig redning midtveis i omgangen. Han var også kvikk og god da Walcott ble frispilt og fosset frem alene mot keeper. Det så ut som Walcott bare fikk et litt langt touch, men reprisene viser at Becker fikk en god hånd på ballen.

  På motsatt side har Jordan Pickford også stått solid. Liverpools største sjanse kom da Shaqiri ble spilt igjennom rettvendt mot mål. Sveitseren fikk ta flere touch, men avslutningen ble litt veik og Pickford fikk en hånd på avslutningen.

  Det har vært en tålig jevn kamp på Anfield, men dette Everton-laget ser betydelig bedre ut de versjonene som har gjestet den røde delen av Liverpool de seneste årene. Liverpool mangler det lille ekstra, men har de har ingen måte spilt en dårlig omgang.

  Andre omgang blir uhyre spennende.

 40. Første omgang

 41. Pause!45'

 42. Ett minutt legges til45'

 43. Everton klarerer Trent Alexander-Arnold45'

  Lavt slått inn, og Digne står i veien.
 44. Salah vinner frispark44'

  I duell med Mina ute på høyresiden.
 45. Forsøker å trenge seg igjennom43'

  Mané og Salah prøver å spille seg gjennom forsvaret, men den siste ballen mot Salah blir lang nok til at en forsvarer kommer seg mellom og ordner opp.
 46. Flere forsøk på hurtige bakromsballer40'

  Liverpool prøver å utnytte farten til Salah, men Mina har klart seg bra så langt.
 47. Liverpool fører38'

  Triller ballen på midten, mens Everton ligger i en tydelig og velorganisert 4-4-2.
 48. Kjempemulighet for Shaq Xherdan Shaqiri34'

  Fabinho gjenvinner strålende, og Salah spiller Shaqiri igjennom. Han kommer alene med keeper, men avventer akkurat nok med avslutningen til at det blir nøling, og skuddet med høyrefoten går rett i låret på keeper.
 49. Mister ball og stopper kontring Xherdan Shaqiri33'

  Korrekt kort til Shaqiri i duell med Bernard.
 50. Firmino tester skuddfoten Roberto Firmino29'

  Brenner til fra 25 meter. Hardt, men ingen problemer for Pickford.
  klopp everton.jpg
 51. Slås mot van Dijk Trent Alexander-Arnold28'

  Men Everton får stusset ballen vekk i tide.
 52. Presser frem rød corner27'

  Arnold i duell med Bernard.
 53. Blå corner26'

  Innlegget stusses videre etter en duell mellom Keane og Gomez, og Bernard som plukker opp står i offside.
 54. Fine Everton-kombinasjoner23'

  De blå er på ingen måte redde for å holde på ballen her og flytte spillere fremover.
 55. Fenomenalt forsvarsspill André Gomes21'

  Stor dobbeltsjanse for gjestene!Everton spiller seg flott frem, og Walcott får ballen inn fra høyre. Gomes møter ballen perfekt på få meters hold og header, men der er Alisson! Returen ruller mot streken, men Gomez kaster seg ned og får reddet på streken! Han takler i tillegg ballen via en blå og ut til femmeter.
  alisson gomes everton.jpg
 56. Hands på Mané20'

  Spilles fint gjennom med en ball mot kassa, men han bruker armen og dommer ser det.
 57. Richarlison er frempå17'

  Stormer mot Liverpool-forsvaret og går i bakken i boksen, uten store rop om straffe. Alisson plukker ballen.
 58. Liverpool styrer bedre nå15'

  De røde holder mer på ballen og forsøker å etablere seg. Men Everton lar seg ikke rundspille og presser stadig vekk frem småfeil.
 59. Salah misser13'

  I bølge to etter en Shaqiri-corner vinner Robertson en luftduell som gir Salah ballen på venstresiden i boksen. På halvspretten treffer ballen så vidt stamfoten og Salah skyter nærmest hull i lufta og ballen ut til femmeter.
 60. Stor Mané-sjanse Sadio Mané12'

  Like over!Robertson gjenvinner høyt og finner Salah, som pent chipper igjennom Mané. Han skyter hardt, men like over fra 12 meters hold.
  mane skudd everton.jpg
 61. Smart innlegg av Shaqiri11'

  Firminos panne er 20 cm fra å nå ballen. Liverpool skaper mest fra høyresiden innledningsvis.
 62. Lekkert forsøk fra Mané mot Salah10'

  Men pasningen inn bak forsvaret blir akkurat for lang.
 63. Mer rødt nå9'

  Liverpool har fått i gang motoren og presser høyere. Jevnspilt og intenst.
 64. Hjørnesparket klareres Trent Alexander-Arnold8'

 65. Ny Liverpool-corner7'

  Arnold spilles frem på høyre, og innlegget blokkeres.
 66. Et forsøk på kontring6'

  Enormt utspark av Alisson mot en Salah på løp, men Everton får kontroll.
 67. God åpning for Everton5'

  Blåtrøyene har initiativet.
 68. Like utenfor! Yerry Mina4'

  Digne slår frisparket inn. Midtstopper Mina vinner stikker frem og avslutter like utenfor. Reprisene viser at det skulle vært offside.
 69. Trent lager frispark3'

  Dytter Bernard over ende. Frisparket på venstresiden, og gir gjestene en innleggsmulighet.
 70. De blå vinner et kast2'

  Og flytter spillere frem. Enorm stemning på tribunene.
 71. Shaqiri slår inn Xherdan Shaqiri1'

  Men Digne klarerer med hodet.
 72. Sleivspark av Pickford1'

  Salah presser frem en corner etter halvminuttet spilt.
 73. Everton tar avspark1'

  Come on, Reds!Og vi er i gang! Liverpool angriper med The Kop i ryggen i 1. omgang.
 74. You'll Never Walk Alone runger utover ...0'

  Perfekt ramme!Magisk atmosfære i sekundene før avspark.
 75. Lagene entrer banen0'

  Kjempestemning i under flomlysene på Anfield.
 76. Før kampen

  Velkommen til vår live-dekning av Liverpool mot Everton! Merseyside-derby nummer 232 i rekken avslutter den 14. Premier League-runden, og avspark på Anfield er kl. 17.15.

  Det er to lag i god ligaform som møtes denne søndagen, med et Liverpool som fortsatt er ubeseiret i serien (10–3–0) og Everton (6–4–3) som bare har ett tap på sine sju siste kamper.

  Forrige sesong endte begge lokaloppgjørene på Merseyside med uavgjort (1–1 på Anfield; 0–0 på Goodison Park), men Liverpool vant 2–1 over naboene i FA-cupen på Anfield i januar.

  Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Shaqiri; Salah, Firmino, Mané. Benk: Mignolet, Matip, Moreno, Milner, Keïta, Origi, Sturridge.

  Van Dijk er dagens Liverpool-kaptein.

  Everton: Pickford; Coleman, Mina, Keane, Digne; André Gomes, Gueye; Walcott, Sigurdsson, Bernard; Richarlison. Benk: Stekelenburg, Baines, Zouma, Tosun, Davies, Calvert-Lewin, Lookman.

  * Dette er det mest spilte derbyet i engelsk ligafotball: I dag er kamp nummer 199. Alle turneringer inkludert har klubbene møtt hverandre 231 ganger (92 seire, 73 uavgjort, 66 tap). I ligasammenheng blir dette det 100. oppgjøret på Anfield.

  * Hjemmelaget er ubeseiret i de 18 siste Premier League-møtet med Everton.

  * Liverpools neste scoring vil være det 350. målet under Jürgen Klopps ledelse.

  * Mohamed Salah kan få sin 50. ligakamp for de røde i dag. Med 39 nettkjenninger så langt vil han tangere en 120 år gammel målrekord hvis han scorer mot blåtrøyene – og følgelig stå øverst på lista dersom han treffer blink to ganger ...

  * Hjemme og borte har Liverpool bare tapt tre av de 37 siste møtene med Everton i Premier League. Og nå har det vært 15 ubeseirede oppgjør på rad – det er derbyrekord.

  * Gjestene har riktignok kommet fra Anfield med uavgjort i halvparten av de 18 siste.

  * Jürgen Klopp står uten tap i sine seks Merseyside-derbyer: fire seire og to uavgjort.

  Liverpool må klare seg uten Jordan Henderson etter utvisningen (to gule kort) mot Watford forrige helg, mens Everton-manager Marco Silva kan velge fra en skadefri stall.

  Mer før kampen:


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
10.12.2019 kl 21:04

Høydepunktene fra festkvelden på Red Bull Arena

Liverpool fikk jobben gjort, og er gruppevinner.

+
10.12.2019 kl 21:01

– De minner om oss i spillestilen

Virgil van Dijk og Alisson Becker roser innsatsen mot et vanskelig lag.

+
10.12.2019 kl 20:57

– Jeg kunne ikke hatt mer respekt for det Salzburg gjorde her i kveld. For et lag!

Jürgen Klopp var mildt sagt imponert over Jesse Marsch sitt mannskap.

+
10.12.2019 kl 20:52

– Det var her alt startet for meg

Liverpools venstreside var lettet og fornøyde etter den imponerende forestillingen.

+