Ingenting fungerte i Beograd

Tapte etter sesongverste, og har en tøff oppgave foran seg i Champions League.

Tirsdag 06.nov 1855 (Champions League) - TV 2 Sport 1 / TV 2 Sumo / Viaplay / Tilskuere: 51318 / Dommer: Antonio Mateu Lahoz (Spania)

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolRøde..CL4-0Referat
Spillerbørs
Vurdert av: Lars FrøslandAlisson Becker 4

Den egentlig solide keeperen hadde ikke sin beste kamp, og burde trolig gjort mer for å forhindre 2-0-scoringen.

Trent Alexander-Arnold 4

Den unge scouseren er ikke i form, og blir lett lurt av Røde Stjernes angripere. Offensivt er heller ikke bidragene noe å skryte av.

Joël Matip 5

Kameruneren fikk en sjelden start, og vant en del dueller, men virket ikke særlig trygg i forsvaret.

Virgil van Dijk 5

En ujevn kamp fra nederlenderen. Kunne gjort mer på 1-0-scoringen, selv om det ikke er «hans mann» som kjemper seg fri. Han gjør noen feil, og til han å være ingen god kamp, men er stort sett den som rydder unna likevel.

Andy Robertson 6

Robertson vil mye, og prøver og prøver. Han var blant dem som virkelig la ned mye innsats. Skotten forhindret også noen potensielt farlige kontringer. Han bør dog lære seg å skyte, slik at han blir mindre forutsigbar offensivt.

Georginio Wijnaldum 5

Havner helt på feil side når Røde Stjerne gjør 2-0. I likhet med sin landsmann van Dijk, varierer Wijnaldum i prestasjonene. En av de svakere kampene fra ham denne sesongen.

James Milner 4

Gir bort ballen uvanlig mye. Er sløv, selv om han selvfølgelig springer mye. Han har noen gode involveringer, men dette var godt under middels fra kapteinen.

Adam Lallana 3

Treg, tung, svak taktisk, svak teknisk og uten mange kreative involveringer. Lallana er nok ikke den spilleren han en gang var, men han har forhåpentligvis mye mer enn dette inne, for dette var svakt.

Sadio Mané 6

Formspilleren Mané er en av få som skaper noe, og særlig i første omgang var han nesten eneste gode «røde». Han har så mye fart og er så eksplosiv, men dessverre klarte ikke medspillerne omsette sjansene han skapte. Liverpools beste.

Mohamed Salah 4

Kanskje la noen andre ta dødballene? Salah vil masse, og finner seg stadig i potensielt gode situasjoner, der han forrige sesong klarte det utrolige. Salah hadde riktignok vanskelige arbeidsforhold, og det var tydelig at motstanderne skulle ta ham ut tidlig.

Daniel Sturridge 4

Spissen burde scoret tidlig i første omgang, da han nærmest på blank kasse skyter over. Da var stillingen 0-0, og resultatet ville nok sett veldig annerledes. Sturridge viser for øvrig frem noen fine touch, og skaper noen gode sjanser for seg selv, men dette var ingen optimal søknad om å starte til helgen.

Joe Gomez 6

Kommer inn og gjør en helt grei figur. Han bidrar til at hjemmelaget ikke skaper særlig i andre omgang.

Roberto Firmino 5

Firmino kommer innpå for Sturridge, og får hele andre omgang til å hjelpe med å snu kampen. Arbeidsforholdene var vanskelige, men Firmino kan bedre. LFC så egentlig ikke mye bedre ut, før det siste 20 minuttene, da vertene slapp seg mer bakpå.

Divock Origi

Får noen sjeldne minutter på tampen, m

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Røde Stjerne (4-5-1)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Da er det slutt i Beograd, og Liverpool reiser tomhendt hjem til Merseyside. Dette var rett og slett en fryktelig kamp, der Klopp har mye å rette på til neste match.

  Hjemmelaget ledet 2-0 til pause, og Klopps trekk var å sette inn Firmino og Gomez, for Sturridge og Alexander-Arnold. Det gav ikke de resultater LFC-manageren ønsket seg. Heller ikke Origi i sluttminuttene betalte seg.

  Røde Stjerne-spillerne gav alt i hver duell og sprang på hver bidige mulighet - det samme kan ikke sies om Liverpool, som så litt preget ut. Samtidig er det merkelig at Liverpool ikke maktet å score. For etter hvert ble det en del sjanser, men at det var Røde Stjerne tok med alle poengene, er helt fortjent. Det virker tidvis som hjemmelaget hadde minst én mann ekstra på banen. Tid og rom eksisterte omtrent ikke for Liverpool.

  Nå blir det langt tøffere å bli blant de to beste i gruppa. Europaligaen vil være en skuffelse for fjorsesongens finalelag.

 2. Andre omgang

 3. Kampen er over90'

  Nå har Liverpool gjort det vanskelig for seg selv i gruppe C.
 4. Salah får en siste mulighet Mohamed Salah90'

  Fire minutter på overtid faller ballen ned til Mohamed Salah på 11 meter. Han skyter med venstrebeinet, men målvakten gjør en god redning.
 5. Det vil seg ikke90'

  En meget frustrerende kveld i Beograd, etter en av de svakeste kampene i Europa under Jürgen Klopp.
 6. Fem minutter legges til90'

 7. Vertene forsvarer seg bra89'

  Hjemmelaget forsvarer seg heroisk, og det er et voldsomt trykk fra tribunen.
 8. Van Dijk header over! Virgil van Dijk85'

  Det vil seg ikke...Mané finner Firmino som har mye tid og rom. Han løfter mot bakre stolpe der Van Dijk vinner duellen, men headingen går over mål.
 9. Frustrerende84'

  Begge lag har brukt opp byttene, og hjemmelagets spillere ligger nede hver gang de har sjansen for å få klokken til å gå. Det er mange frustrerte Liveprool-spillere her ute nå.
  GettyImages-1058174942.jpg
 10. Stor mulighet! Joël Matip82'

  Der bør Matip score.Joe Gomez kaster ballen langt, langt, langt inn i feltet. Joel Matip treffer dessverre ikke på headingen, og ballen faller til Mohamed Salah. Vinkelen blir for skrå for egypteren.
 11. Her kommer Divock Origi Inn: Divock Origi (Ut: Adam Lallana)79'

  Belgierens første minutter for sesongen.
 12. Nesten igjen!78'

  Et innlegg havner hos Mohamed Salah som får ballen inne i feltet etter at Lallana har lagt til rette. Hans avslutning har ikke nok kraft dessverre. Nesten panikk i Røde Stjerner-forsvaret der.
 13. Origi gjør seg klar77'

  Dette blir Origis første minutter med førstelagsfotball denne sesongen.
 14. Et kvarter igjen nå75'

  Det haster veldig for Liverpool.
 15. Røde Stjerne med kontring75'

  Røde Stjerne kontrer, men kommer ikke til avslutning. En sjelden visitt inn på Liverpools banehalvdel i denne andreomgangen.
 16. Vertenes siste bytte Inn: Branko Jovicic (Ut: Nenad Krsticic)73'

 17. Salah i stolpen! Mohamed Salah72'

  Så nære!James Milners corner faller ned hos Mohamed Salah. Han gjør en flott prestasjon og får kontroll på ballen og sendt i vei et skudd som treffer stanga!
 18. Salah kommer til avslutning Mohamed Salah71'

  Salah får vendt opp og skutt. Skuddet går via en mann og på keeper som gjør en bra redning.
 19. Røde Stjerne forsvarer seg bra69'

  Det går for treigt med Liverpool, som bare spiller ballen på midten uten å finne åpninger. Det ser ikke ut til at dette skal gå veien i kveld.
 20. Det er lite som stemmer67'

  Liverpoolspillerne ser frustrerte ut, og i øyeblikket er det ingenting som fungerer offensivt.
 21. Marin har spilt ferdig Inn: Goran Causic (Ut: Marko Marin)64'

  Hjemmelaget skal forsvare seg nå.
 22. Corner i nettveggen63'

  Mohamed Salah sender en mulighet fra dødball rett i nettveggen.
 23. En halvtime igjen60'

  Kom igjen nå Liverpool!
 24. Røde Stjerne bytter Inn: Marko Gobeljic (Ut: Filip Stojkovic)59'

 25. Avbrekk i spillet Filip Stojkovic58'

  Stojkovic har tråkket over og må av banen på båre.
 26. Tverrleggeren! Andy Robertson56'

  Liverpool har mange spillere i boks, og Andy Robertson får god tid til å slå et innlegg. Innlegget går via en Røde Stjerne-forsvarer og treffer tverrleggeren!
 27. Mye bedre nå54'

  Kampbildet er litt mer slik en hadde trodd det skulle være nå. Røde Stjerne ligger dypere og Liverpool har mye ball – men det må snart komme et mål her.
  GettyImages-1058154144.jpg
 28. Voldsomt trykk på Marakana50'

  Det er en voldsom pipekonsert fra hjemmelagets supportere hver gang Liverpool har ballen.
 29. Kjempemulighet! Sadio Mané48'

  Andy Robertson spiller til Roberto Firmino som drar seg ned mot linja. Han løfter ballen inn foran mål der Sadio Mané nesten får tuppet ballen i mål. En god sjanse.
 30. Sadio Mané har vondt i ryggen Sadio Mané47'

  Senegaleseren setter seg ned og Liverpool spiller ut ballen. Det ser ut til at han kan fortsette.
 31. Hjemmelaget får en stor mulighet46'

  Et langt innkast faller ned i beina Marko Marin som kommer til avslutning. Heldigvis går den ikke på mål. Røde Stjerne står høyt.
 32. De siste 45 er i gang46'

  Nå må Liverpool opp mange, mange hakk.
 33. Gomez inn på høyreback Inn: Joe Gomez (Ut: Trent Alexander-Arnold)46'

  Trent Alexander-Arnold er ferdigspilt.
 34. Klopp gjør to bytter i pausen Inn: Roberto Firmino (Ut: Daniel Sturridge)46'

 35. Pausereferat

  Røde Stjerne har sjokkert Liverpool og tatt gjestene på senga med entusiasme, trøkk og vilje. Det er noe helt annet å møte Røde Stjerne på eget gress. Og Liverpool må løfte seg betydelig dersom det skal bli poeng i denne kampen.

  Midtbanen til de røde henger ikke med, og særlig ser Adam Lallana ut til å være langt, langt unna toppformen. Trøkket er ikke til stede, og spillerne ser litt affisert ut av stemningen i Beograd. Liverpool er passive. Det nytter ikke mot Røde Stjerne på eget gress.

  Liverpool har riktignok hatt sine sjanser, og Sturridge burde utvilsomt sendt Klopps mannskap i ledelsen på stillingen 0-0. Da hadde nok ting sett annerledes ut, men de lillakledde for dagen kun klandre seg selv. Dette er ikke godt nok.

 36. Første omgang

 37. Ett minutt legges til45'

 38. Spillet sitter ikke42'

  Liverpool skulle gjerne hatt en redusering her før pause, men den ser ikke ut til å komme. Spillet sitter ikke for Klopps gutter.
 39. Lallana får gult Adam Lallana36'

  Adam Lallana er for sent ute på Marko Marin og får det gule kortet. Han er på etterskudd og det ser helt greit ut. Marin må ha behandling.
 40. Liverpool presser nå35'

  Røde Stjerne ligger dypt og Liverpool får spille inne på vertenes banehalvdel. Det var det lite av den første halvtimen.
 41. Sturridge vil gjøre alt på egenhånd34'

  Sturridge får ballen og kommer seg til skudd i en presset situasjon. Dessverre er skuddet med høyre og til side for mål. Der hadde han også Trent Alexander-Arnold fri på høyre, men han ser kun på mål.
 42. To gode muligheter Georginio Wijnaldum32'

  Gini Wijnaldum kommer til heading etter corner. Den har meget god redning, men en forsvarsspiller får hoppet opp og stoppet den. Ballen kommer inn igjen i feltet og Adam Lallana stupheader via en mann og like utenfor.
 43. Pavkov dobler ledelsen Målscorer: Milan Pavkov29'

  Så er det 2-0...James Milner mister ballen. Den havner hos Pavkov som kommer seg fra løs fra Gini Wijnaldum og banker ballen bak Alisson fra over 20 meter. Marerittstart.
  GettyImages-1058158976.jpg
 44. Hjemmelaget tar ledelsen Målscorer: Milan Pavkov (Assist: Marko Marin)22'

  Der sitter den på hjemmelaget. Pavkov kommer seg løs og header hjemmelaget i føringen etter corner.
  GettyImages-1058154832.jpg
 45. God redning av Alisson21'

  Van Dijk med en svak klarering, og en Røde Stjerne-spiller banker til. Den går i Van Dijk og ut igjen til en annen av vertene. Han sender i vei et meget godt skudd som Alisson får reddet til corner.
 46. Nære på igjen Daniel Sturridge20'

  Nytt godt forarbeid av Sadio Mané, som stikker til Sturridge. Han vender opp og skyter med høyrebeinet, via en forsvarer og ut til corner. Der kunne han spilte Adam Lallana i kjempeposisjon.
 47. Sturridge brenner en gedigen sjanse Daniel Sturridge17'

  Der skal Liverpool ta ledelsen...Sadio Mané med et glimrende initiativ, etter flott forarbeid av Adam Lallana. Sadio slår inn, Andy Robertson forlenger, og Daniel Sturridge får stå helt alene og skyte med venstrebeinet på bakre stolpe. Han setter avslutningen over.
 48. Skyter over16'

  En corner havner i beina på en Røde Stjerne-spiller som avslutter over fra god posisjon. Får han den på mål er det nok 1-0.
 49. Bedre enn på Anfield15'

  Ikke særlig overraskende kanskje – men Liverpool får det ikke like behagelig mot Røde Stjerne som de fikk på Anfield. Serberne har spilt langt bedre i innledningen her og er småfarlig på dødball.
  GettyImages-1058154196.jpg
 50. Alexander-Arnold skyter over12'

  Salah kommer til linja og slår inn. Den er litt for høy for Sturridge som ikke får avsluttet, men Trent Alexander-Arnold prøver seg. Forsøket går over.
 51. Marin skyter9'

  Den tidligere Chelsea-spilleren får ballen ute på venstrekanten, får gå inn og kommer til skudd i brukbar posisjon – men den tar Alisson lett.
 52. Milner får en sjanse James Milner8'

  Kampens første sjanse.Sadio Mané kommer til linja og slår ballen inn foran mål. James Milner prøver å banke til på volley, men treffer ikke skikkelig. En brukbar mulighet for LFC.
 53. Kampen har ikke satt seg8'

  Det har skjedd lite her i starten. Mange lange baller opp som blir klarert fra begge lag, og ingen som får skikkelig kontroll på ballen.
 54. Drar frem det gule Marko Marin5'

  Marin er for sen på Trent Alexander-Arnold og dommeren er oppe med det gule kortet allerede.
 55. Sturridge har fått en smell4'

  Daniel Sturridge ligger nede etter en duell, og ser ut til å ha fått en trøkk i ribbeina. Han fortsetter.
 56. Kampen er i gang1'

  Liverpool setter i gang kampen i Beograd.LFC spiller i sine lilla drakter.
 57. Før kampen

  Liverpool slo Røde Stjerne 4-0 på Anfield for noen uker siden – men utfordringen blir nok langt tøffere når lagene møtes igjen i Beograd. De serbiske supporterne er kjent for å lage mye lyd, og vi får håpe ingen av de helrøde lar seg påvirke negativt når de går gjennom den lange og skumle tunnelen på Marakana.

  Vertene har Marko Marin tilbake, etter at han sto over kampen på Anfield. For Liverpools del er Xherdan Shaqiri og Jordan Henderson igjen på Merseyside av ulike grunner.

  Sist de helrøde spilte borte i Europa var det årsverste borte mot Napoli, og tap 1-0. En seier her vil bety svært mye. Det vil ta Liverpool opp på ni poeng – og det er før Napoli og Paris Saint-Germain møtes i Italia.

  Kveldens dommer er Antonio Mateu Lahoz, som dømmer Liverpool for tredje gang. Første gang var borte mot Ludogorets (2-2) i 2014, og sist var kvartfinalen mot Manchester City, der Pep Guardiola ble utvist forrige sesong.

  Klopp gjør en del forandringer på laget. Joel Matip kommer inn for Joe Gomez, Adam Lallana kommer inn for Fabinho, og Daniel Sturridge kommer inn for Roberto Firmino. Naby Keita er frisk nok til å sitte på benken – men Dejan Lovren er ikke med etter at han følte seg uvel i ettermiddag.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland
Siste Til vår nyhetsoversikt
10.12.2019 kl 21:04

Høydepunktene fra festkvelden på Red Bull Arena

Liverpool fikk jobben gjort, og er gruppevinner.

+
10.12.2019 kl 21:01

– De minner om oss i spillestilen

Virgil van Dijk og Alisson Becker roser innsatsen mot et vanskelig lag.

+
10.12.2019 kl 20:57

– Jeg kunne ikke hatt mer respekt for det Salzburg gjorde her i kveld. For et lag!

Jürgen Klopp var mildt sagt imponert over Jesse Marsch sitt mannskap.

+
10.12.2019 kl 20:52

– Det var her alt startet for meg

Liverpools venstreside var lettet og fornøyde etter den imponerende forestillingen.

+