Alt du trenger å vite før oppgjøret mot Claudio Ranieris Watford

Jürgen Klopp vet ikke helt hva han har i vente etter at Watford har skiftet manager, og har studert flere opptak av Sampdoria enn av Watford før kampen på Vicarage Road.

Sju poeng på sju kamper var ikke godt nok for nyopprykkede Watford, som sparket manageren like etter at sjuende serierunde var unnagjort for snaue to uker siden.

Xisco Munoz, som spilte under Rafa Benítez i Valencia før Benitez gikk til Liverpool i 2004, ledet Watford til andreplass i Championship med 91 poeng, og laget var klare for opprykk med to kamper til gode.

I forrige serierunde tapte de 1-0 borte mot Leeds United, og det var nok til at den 41 år gamle spanjolen mistet jobben.

Et par dager senere ble Claudio Ranieri bekreftet som Watfords nye sportslige leder. Ingen manager i Premier League-historien har en høyere seiersrate mot Liverpool enn nettopp italieneren.

Hva sier managerne?

– Det blir ikke lett fordi Liverpool er et av de beste lagene i Europa. Jeg må selvsagt jobbe raskt, og forsøke å gjøre mitt beste og sørge for at spillerne mine forstår meg, sa Ranieri da han tok Watford-jobben.

Den ferske Watford-sjefen ber hjemmefansen komme til Vicerage Road, hvor fire av lagets syv poeng har kommet, for å støtte opp om klubben.

– Jeg håper å gi dem en bra forestilling. De vet at vi spiller mot Liverpool og trenger støtte fra første og til siste sekund av kampen.

Jürgen Klopp har på sin side studert Sampdoria, Ranieris forrige klubb, mer enn han har studert Watford før kampen.

– Våre forberedelser til kampen er ble litt annerledes. Vi har faktisk studert flere situasjoner fra Sampdoria-kamper enn vi har fra Watford-kamper, for å forberede oss til denne kampen mot Watford. Claudio har en spesifikk måte å gjøre ting på, og vi har studert hva han vanligvis gjør, sier Klopp.

– Hovedbudskapet til spillerne foran denne kampen blir uansett at vi må fokusere på oss selv. Ikke bare fordi vi ikke vet hva motstanderen vil gjøre, men også på grunn av det.

Hvordan er skadesituasjonen? 

Jürgen Klopp må klare langtisskadede Harvey Elliott, samt Thiago Alcantara og Curtis Jones. Sistnevnte kom skadet hjem etter spill for England U21 i midtuken, noe som ikke falt i god jord hos Jürgen Klopp. 

– Når vi snakker om fotballforbund. Curtis Jones kom tilbake fra England U21 skadet. Flott! Det er vanskelig å komme i kontakt med dem. De spilte mot Andorra, og det var veldig viktig at han spilte der, sa Klopp.

Jones slet med et lyskeproblem på landslagssamling, og sto over den første kampen for den nye U21-sjefen Lee Carsley. I den andre kampen mot Andorra kom han inn som innbytter, og leverte et kjemperaid og målgivende til kampens eneste mål.

På plussiden har Klopp fått Trent Alexander-Arnold og Diogo Jota tilbake etter skader. Førstnevnte går trolig rett inn på høyrebacken, mens sistnevnte trolig vil konkurrere med en uthvilt Roberto Firmino om den siste plassen i angrepsrekka.

For Watford kjemper den norske landslagsangriperen Joshua King en kamp mot klokka for å rekke kampen. Spissen fikk en liten leddbåndskade i kneet mot Leeds i forrige ligakamp, men var tilbake i trening denne uken.

Christian Kabasele og Francisco Sierralta fikk begge hamstringskader på Elland Road, og vil ikke bli involvert mot Liverpool.

Nicolas Nkoulou, som kom til Watford på gratisovergang i forrige uke, er heller ikke aktuell, har Watford-manager Ranieri bekreftet. 

Hvordan har det gått så langt? 

Liverpool har startet sesongen sterkt og har 15 poeng på de sju første kampene i Premier League. Dermed har de kun Chelsea foran seg på tabellen. 

Watford har som nevnt innledningsvis sanket sju poeng på sju kamper, og ligger nede på 15. plass. De har fire poeng mer enn Burnley og Newcastle under nedrykksstreken.

Det startet på imponerende vis, med 3-2 seier over Aston Villa i Premier League-premieren, men så ble det tre strake tap, 2-0 for Brighton, 1-0 for London-rival Tottenham og 2-0 for Wolves.

Da var 3-1 seieren over bunnlaget Norwich på Carrow Road kjærkommen, før det ble 1-1 mot Newcastle. Sist ble de tap 1-0 på Elland Road.

Hvem skal starte?

Liverpool ba om å få flytte kampen slik at Alisson Becker og Fabinho skulle rekke hjem fra Brasils VM-kvalifiseringskamp mot Uruguay, men Watford sa nei til å flytte avspark fra 13.30 til 20.45.

Dermed må Liverpool klare seg uten sin førstekeeper og sin kanskje viktigste midtbanespiller. Alisson og Fabinho sendes isteden direkte til Madrid, der de skal spille for Liverpool i Champions League tirsdag kveld, og hvor de blir værende til torsdag i neste uke.

– Vi har bare bedt om noen ekstra timer slik at de kunne spilt. Hadde kampen blitt spilt klokken 19.00 eller noe slikt ville vi vi kanskje ha brukt dem. Men verken Watford eller Premier League var interessert i det. Vi håndterer det, men det er ikke en avgjørelse vi tok i går, og vi har visst om det en stund, sa Klopp på sin pressekonferanse.

Det betyr at andrekeeper Caoimhin Kelleher vil få en sjelden sjanse til å vise seg frem mellom stengene. Hvem som tar Fabinhos plass er mer åpent, men visekaptein James Milner er en kandidat. Men valget kan også falle på Alex Oxlade-Chamberlain sammen med Jordan Henderson og Naby Keita.

Hva skal du lese på før kampen?

Som vanlig finnes bra med stoff å lese seg opp på her på liverpool.no. 

Ranieri akter å angripe mot Liverpool. Da vil han utvilsomt ha god bruk for Ismaila Sarr, som var kampens store spiller sist de to lagene møttes på Vicarage Road. Han er en av fem som er igjen fra laget som sjokkerte Liverpool og vant 3-0 i 2019/20-sesongen.

Liverpool er imidlertid best i Premier League etter landslagspauser. Siden starten av 2018/19-sesongen har Liverpool vunnet 80 prosent av alle kampene de har spilt etter landslagspauser, De røde har faktisk ikke tapt. Det skriver Daily Mail

En av dem som er utvhilt og klar til innsats er James Milner, som trakk seg fra videre landslagsspill allerede i 2016. 

– Jeg spilte på landslaget i mange år, så jeg vet hvor hardt det er. Når jeg nå får disse pausene, gjør det underverker i forhold til å lade batteriene, sa Milner tidligere denne uken.

To som virkelig trives mot Watford er Mohamed Salah og Sadio Mané.

Salah står bokført med åtte mål på seks Premier League-kamper mot Watford, inkludert hans aller første scoring for Liverpool i august 2017.

Salah kan sette personlig rekord om han scorer i denne kampen. Han har scoret i sine fem siste ligakamper og i sine sju siste kamper totalt. Han har aldri tidligere scoret i seks ligakamper på rad eller åtte på rad totalt. 

Mané har vært direkte involvert i ni mål på sju Premier League-kamper mot Watford for Liverpool. Han har fire målgivende pasninger mot The Hornets. Det er flere enn han har mot noen annen Premier League-klubb.

Hvordan kan du følge kampen?

Watford - Liverpool har avspark kl. 13.30, og blir vist på TV 2 Sport Premium og  TV 2 Play.  

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).