Det mulige salget av Liverpool FC– Vil være fristet av en partner som tar en aktiv rolle for å ta klubben videre

Det er ikke veldig mye offentligheten får vite om prosessen rundt salget av Liverpool FC. Dette er det nye fra den siste uka.

Det er en måned siden sjokkmeldingen kom om at Fenway Sports Group har åpnet for salg av Liverpool FC, og engasjert de store amerikanske bankene Goldman Sachs og Morgan Stanley for å hjelpe med den prosessen.

Mike Gordon har trukket seg tilbake fra å drive LFC fra dag til dag, har gitt de arbeidsoppgavene videre til Billy Hogan, og jobber nå med det mulige salget av klubben.

En rekke grupper har blitt linket til oppkjøp av klubben, og den største nyheten rundt et mulig salg av klubben kom fra Liverpool.no-spaltist David Lynch, som meldte om et konsortium fra Saudi-Arabia og Qatar. De skal ha forberedt et bud på rundt 3,2 milliarder pund. Partene betegnes som private investorer, heller enn statlige investorer, selv om det vil være tette bånd til de to statene.

Det skal også være interesse fra Tyskland og USA.

Åpne for investorer

I forrige uke meldte Boston Globe at John W. Henry og FSG lener mot å få inn en ekstern investor, som kjøper seg inn i klubben heller enn å selge hele Liverpool FC. Det skal være det foretrukne alternativet per i dag.

Et rent salg av LFC er på ingen måte utelukket, men det må et stort bud til. Kilder Liverpool Echo har vært i kontakt med, sier at det mest sannsynlige scenarioet er det kommer inn en helt ny part, som kan løfte LFC til nye høyder. Dette skal være det foretrukne alternativet også for en investor som RedBird Capital, som kjøpte elleve prosent av FSG i 2021, og som ser på Liverpool FC som en veldig viktig del av det de har investert i.

Echo sine kilder sier at det er mer sannsynlig med en ny deleier som vil være aktiv og utvikle klubben videre, heller enn et privat oppkjøpsfond som kun kommer inn og kan frigjøre kapital.

Virgil fikk spørsmålet

Virgil van Dijk fikk spørsmål om salget av Liverpool etter at Nederland tok seg videre til kvartfinale i VM.

– Vi er en veldig veletablert klubb, en av de største i verden, og slik vil det fortsatt være, sa van Dijk etter 3–1-seieren mot USA lørdag

– Uansett hvem som kommer inn for å fylle rollene, vil de gjøre det godt. Jeg er klar over alt som skjer, men akkurat nå har jeg fullt fokus på VM. Forhåpentligvis vil alt være på plass til jeg er tilbake. Akkurat nå tenker jeg absolutt ikke på det, sa Liverpool-stopperen.

Et mulig salg av klubben vil ikke påvirke Jürgen Klopps fremtid. Han er knyttet til klubben frem til sommeren 2026.