Alt du trenger å vite før åttendedelsfinalen mot Inter

Liverpool spiller den første av to åttendedelsfinaler mot Inter i Champions League, og nå er bortemålsregelen borte.

For første gang siden 1964/65-sesongen spilles Champions League/Serievinnercupen uten bortemålsregelen.

24. juni kom meldingen fra UEFA om at regelen var fjernet med umiddelbar virkning, og at Champions League skulle spilles uten bortemålsregelen i 2021/22-sesongen.

Åttendedelsfinalen på Guiseppe Meazza blir Liverpools aller første kamp i Champions League uten bortemålsregel.

Jürgen Klopp synes det er synd at regelen er blitt fjernet.

– Vi reiser uansett dit for å få et godt resultat. Jeg likte bortemålsregelen, og jeg vet ikke hvorfor de fjernet den, men det er greit. Vi skal forsøke å spille så godt som mulig, og vinne kampen. Men det blir veldig vanskelig, sa Klopp til pressen tirsdag.

Hva sier managerne?

Liverpool gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, hvor de blant annet slo Inters byrival, AC Milan, to ganger. Dette betyr lite nå når cupspillet starter, slår Klopp fast.

– Det som skjedde i gruppespillet er uvesentlig nå. Det hjelper oss ikke nå at vi vant alle kampene der. Det viser bare at vi er et godt fotballag. Da vi vant Champions League for et par år siden hadde vi et ganske gjennomsnittlig gruppespill. Vi har litt erfaring i turneringen, og det skal vi forsøke å dra nytte av. Forhåpentligvis er det en fordel å spille borte først. Vi får se etter kampen. Det er ikke avgjørende. Vi ønsker ikke å være for avhengige av Anfield.

Liverpool har en ærerik historie i den gjeveste europacupen, som klubben har vunnet hele seks ganger. Men heller ikke det betyr noe i kveld.

– Jeg tror ikke historien blir avgjørende i denne kampen. Vi får prøve å utnytte historien, ikke bli lidende under den, sa Klopp tirsdag.

– Dette er to store klubber, og to suksessrike klubber. Det snakkes om reformer og endringer i Champions League, men dette er en skikkelig europeisk storkamp, som vi virkelig ser frem til.

– Jeg ser frem til å møte Ivan Perisic, som jeg jobbet sammen i Tyskland. Det er ikke dumt for oss at Barella mangler, da han er en veldig god spiller. Erstatteren hans vil trolig være Arturo Vidal, som er en skikkelig erfaren spiller, og som vil være svært motivert. Så jeg er ikke sikker på om det er noen fordel for oss. Det spiller ikke noen rolle hvem som spiller, men hvordan de spiller, slo Liverpool-manageren fast.

Inter-manager Sione Inzaghi skjøv favorittstempelet over på Liverpool under sin pressekonferanse tirsdag. 

– Liverpool er en av de største klubbene i Europa, men jeg er glad for at min klubb og våre fans og spillere får oppleve en kamp som dette mot et veldig erfarent lag. Det blir vanskelig, men vi skal gjøre vårt beste, uttalte han.

– Jeg mener Liverpool er favoritter, men kampene skal spilles før dette er avgjort. Vi må klare å spille vårt eget spill. Jeg ønsker at mine spillere skal føle frihet til å spille sitt eget spill ute på banen. Det kan utgjøre forskjellen i denne kampen. Guttene har bestemt seg for å vinne.

– Vi har god selvtillit. Vi møter et stort lag, og respekterer dem, men vi går ikke til kampen og tror vi er slått.

Italienske medier har meldt at Inzaghi vurderer å vrake Lautaro Martinez til fordel for Alexis Sanchez til møtet med Liverpool.

– Våre spillere har en like stor sjanse til å få spille. Vi har spilt mange intense kamper, så vi må vurdere den fysiske forfatningen til angriperne. To av dem vil spille. Jeg tar avgjørelsen min etter treningen i morgen, sa Inzaghi om den saken.

Inzaghi fikk også spørsmål om Liverpool.

– Dersom vi bommer med en pasning kan de kontre med en gang. De har Virgil van Dijk og Alisson, som er store spillere. De har to sidebacker med gode innleggsføtter. De kan skapte problemer for oss over hele banen.

– Vi så kampene deres mot AC Milan, men vi har også sett de siste kampene deres. De har gode spillere i alle posisjoner, en god manger, og en solid tropp.

Hvordan er skadesituasjonen?

Jordan Henderson fikk en flenge i kneet og måtte forlate banen før timen var spilt mot Burnley i helgen. Men kapteinen har siden trent som normalt, og var med troppen som ankom Italia i går kveld. Dermed har Klopp en fulltallig tropp å velge fra. 

– Det går fint med Hendo. Han fikk en smell i kneet, og i dag var andre dag med restitusjon for mange spillere, og også for ham, så han hadde ikke den lengste økten, sa Klopp på pressekonferansen.

– Vi trenger friske bein til denne kampen, men det viktigste er at vi har muligheten til å gjøre fem bytter i kampen. Det gir fotballen generelt et stort løft, i det som er en tøff periode i sesongen.

– Det er fint å ha guttene tilgjengelig, men de må også håndtere det. Dersom jeg har muligheten til å gjøre endringer, så betyr det at jeg ikke alltid bare bruker den samme lagoppstillingen selv om vi vant forrige kamp. Det er noe vi må lære av sammen, og det er det vi gjør, for vi har aldri hatt den muligheten tidligere, og det er ganske spennende.

For Inter er Nicolo Barella er suspendert, mens Joaquin Correa og Robin Gosens er ute med lårskader. Aleksandar Kolarov er ikke i Champions League-troppen. Midtstopper Alessandro Bastoni har kjempet en kamp mot klokka med en ankelskade, men ser ut til å rekke kampen. 

Hvordan har det gått så langt?

Inter ledet Serie A før helgen. Det gjør de ikke lenger. Nå er de nemlig blitt passert av byrival AC Milan i toppen av Serie A-tabellen. Et lag som Liverpool vant begge kampene mot i gruppespillet i årets Champions League.

Inter klarte bare 1-1 mot Napoli på Stadio Diego Armando Maradona i helgen. Luciano Spallettis lag tok ledelsen allerede etter sju minutter, da Lorenzo Insigne satte et straffespark i mål, men tidligere Manchester City-spiss Edin Dzeko berget det ene poenget for Inter, da han utlignet like før pause.

Resultatet i Napoli åpnet døren på gløtt for AC Milan, som benyttet sjansen til å passere sin byrival på tabellen søndag, da de slo Sampdoria 1-0 på San Siro, takket være en scoring av Rafael Leao etter åtte minutter.

Det betyr at både Inter og Liverpool ligger på andreplass på tabellen i hjemlandet når lagene møtes i åttendedelsfinalen i Milano onsdag kveld.

Begge lagene har vunnet 16, spilt uavgjort i 6 og tapt 2 av sine 24 ligakamper, og står dermed med 54 poeng i sine respektive ligaer.

Inters formkurve peker imidlertid litt i feil retning, da de bare har vunnet en av sine fire siste kamper. Det er blitt to uavgjorte og ett tap på disse. Tapet kom for byrival AC Milan forrige helg.

Simone Inzaghis mannskap får en ekstra dag med hvile sammenlignet med Jürgen Klopps mannskap, da de spilte lørdag.

I Champions League ble Inter nummer to i sin gruppe, bak Real Madrid. Serie A-klubben holdt buret rent i tre av seks kamper.

Liverpool vant som kjent alle sine kamper i gruppespillet, og vant dermed sin gruppe.

Hvem skal starte? 

Jürgen Klopp kan velge fra en fulltallig tropp, og leserne av Liverpool.no mener da at Liverpool-manageren må gå for en angrepstrio bestående av Mohamed Salah, Diogo Jota og Luis Diaz. Leserne våre har med andre ord valgt å benke den nybakte Afrikamesteren Sadio Mané.

Leserne har også valgt å benke både kaptein Jordan Henderson og visekaptein James Milner. De klare førstevalgene til leserne på midtbanen er Fabinho og Thiago Alcantara, mens tenåringen Harvey Elliott får den siste plassen.

I forsvarsrekka ønsker majoriteten av leserne at Joel Matip skal få en pust i bakken, og har gått for Ibrahima Konate som Virgil van Dijks makker på Guiseppe Meazza.

Leserne har stemt frem følgende startellever mot Simone Inzaghis mannskap (antall stemmer i parentes):

Alisson Becker (1535) - Trent Alexander-Arnold (1525), Ibrahima Konate (860), Virgil van Dijk (1527), Andy Robertson (1384) - Fabinho (1519), Thiago Alcantara (1493), Harvey Elliott (750) - Mohamed Salah (1511), Diogo Jota (1392), Luis Diaz (897).

Hva kan du lese før kampen? 

De tidligere Liverpool-spillerne Paul Ince, Robbie Keane, Daniele Padelli, Mario Balotelli, Victor Moses, Philippe Coutinho og Xherdan Shaqiri har det til felles at de har spilt for både Liverpool og onsdagens Champions League-mostander.

Kampen kan bli Liverpools siste besøk på Guiseppe Meazza, og en av de som må stoppes er snart 36 år gamle Edin Dzeko.

Da er det god timing at Virgil van Dijk er tilbake på sitt beste.

Liverpool toppet i alle fall Inter-managerens liste over lag å unngå i trekningen, og utroper Liverpool til favoritter. Nå vurderer han et overraskende trekk før kampen.

Christian Aannø i Inters norske supporterklubb mener at hans favorittlag må være på sitt aller beste for å hamle opp med Liverpool.

Managerlegenden Fabio Capello mener imidlertid at Liverpool ikke lenger er så gode som de var for bare noen måneder siden.

Jürgen Klopp gleder seg på sin side til å møte Inter-spiller Ivan Perisic, som han jobbet med da han var manager i Tyskland.

Hvordan kan du følge kampen?

Inter - Liverpool har avspark kl. 21.00, og blir vist på TV 2 Sport Premium i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter. 

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).