Kontraktssituasjonen:Fem spillere kan snakke med andre klubber

Få full oversikt over Liverpool-spillerne sine kontrakter.

Vi er i starten av januar og Cody Gakpo har allerede rukket å debutere for Liverpool. De aller fleste håper nok at flere spillere skal følge nederlenderen inn portene på Anfield, og det er ikke usannsynlig at det ønsket blir innfridd.

Innad i klubben er situasjonen ulik for de fleste spillerne i troppen. Klopp og klubben har skrevet nye kontrakter på mange viktige spillere, men det er også en del som begynner å se at tiden deres på Anfield kan nærme seg slutten.

Dette er oversikten over når Liverpool-spillernes kontrakter utløper.

Fire midtbanespillere og en Anfield-yndling

Kontrakt til 2023: James Milner, Adrian, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Arthur Melo.

Til sommeren kan det forsvinne hele fem spillere gratis fra klubben. Arthur Melos lånekontrakt går også ut da, og det virker for øyeblikket veldig sannsynlig at Jürgen Klopp ikke vil ha med brasilianeren videre.

James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og nevnte Arthur Melo er potensielt fire midtbanealternativer som er på vei ut. Det er dårligere nyheter for de røde, for klubben sliter allerede nok i den posisjonen. Adrian, som for øyeblikket er tredjekeeper, vil sannsynligvis også forsvinne. Spanjolen har vært en viktig spiller utenfor banen på Anfield, men det er nok over for ham til sommeren.

Det største spørsmålet er hva som skjer med Roberto Firmino. Brasilianeren skal ha blitt tilbudt en ny kontrakt, men enn så lenge har vi hørt lite om en potensiell ny avtale. Kan Anfield-yndlingen forsvinne i sommer?

Spissen kan snakke med klubber allerede nå, og det samme gjelder de fem andre som er nevnt. Arthur Melo vil nok vende tilbake til Italia og Juventus.

PÅ VEI UT? Naby Keitas kontrakt med Liverpool utløper til sommeren.

PÅ VEI UT? Naby Keitas kontrakt med Liverpool utløper til sommeren.

Flere spillere i slutten av karrieren

Kontrakt til 2024: Thiago, Joel Matip, Sepp van den Berg.

Kontrakt til 2025: Jordan Henderson, Virgil Van Dijk, Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold, Kostas Tsimikas, Nathaniel Phillips, Stefan Bajcetic, Tyler Morton

I denne gruppen med spillere er det store ulikheter. Thiago, Joel Matip, Jordan Henderson, Virgil Van Dijk og Mohamed Salah vil nok være over toppen når kontraktene deres utløper i løpet av de neste årene, og flere vil nok kanskje mene at dette allerede er i gang for enkelte av dem.

Det er likevel høyst tvilsomt at noen av dem forsvinner før utgangen kontraktstiden. Samtlige fem har alt fylt 30 år, og vil være nærmere midten av 30-årene når den tid kommer. Det er utvilsomt mange spillere som må skiftes ut på to år, så det arbeidet bør nok komme i gang snarest.

Van den Bergs Liverpool-fremtid er usikker, og det samme gjelder nok for Kostas Tsimikas og Nathaniel Phillips. Førstnevnte er enda ung, så det kan skje mye med ham. Når det gjelder Tsimikas og Phillips kan det ende i salg allerede til sommeren, men det gjelder nok først og fremst for sistnevnte.

Stefan Bajcetic og Tyler Morton har vist gode takter denne sesongen og vil nok få flere muligheter til å spille seg nærmere Klopps førstelag. Duoen vil nok få fornyet avtalene sine, enten for økonomiske fordeler eller for å være en del av Liverpools stall.

Trent Alexander-Arnold blir, etter alle solemerker, i Liverpool ut karrieren. Scouseren vil selvfølgelig bli tilbudt en ny kontrakt når den tid kommer.

LIVERPOOL-GUTT: De fleste vil nok bli veldig overrasket dersom Trent Alexander-Arnold velger å forlate Merseyside i årene som kommer.

LIVERPOOL-GUTT: De fleste vil nok bli veldig overrasket dersom Trent Alexander-Arnold velger å forlate Merseyside i årene som kommer.

Lange avtaler med flere spillere

Kontrakt til 2026: Fabinho, Andrew Robertson, Caoimhin Kelleher, Ibrahima Konate, Rhys Williams.

Kontrakt til 2027: Alisson, Joe Gomez, Diogo Jota, Curtis Jones, Fabio Carvalho, Harvey Elliott, Calvin Ramsay.

Kontrakt til 2028: Cody Gakpo, Darwin Nunez.

Flere av spillerne over er det lite grunn i å snakke om, for de vil nok bli på Anfield i mange år fremover. Det gjelder riktignok ikke for alle.

Fabinho har ikke sett ut som seg selv denne sesongen, og det er flere som etterhvert har begynt å peke på at et salg av brasilianeren, i hans beste alder, kan være en idè å vurdere. Det samme gjelder forsåvidt for Joe Gomez, som absolutt ikke har overbevist etter han signerte ny kontrakt i sommer.

Caoimhin Kelleher vil nok forsøke å finne seg en ny klubb i sommer, for iren er mer enn god nok til å starte for en god klubb. Rhys Williams forsvinner nok på et nytt utlån til sommeren, om Jürgen Klopp ikke får noen penger på bordet for midtstopperen.

Situasjonen for ungguttene Curtis Jones, Fabio Carvalho, Harvey Elliott og Calvin Ramsay er mer vanskelig å spå. Slik det har sett ut denne sesongen hadde nok flere av dem hatt godt av et utlån, hvor presset er mindre enn på Anfield.

Førstnevnte har stagnert siden han kom inn på førstelaget for tre år siden. Kan et utlån være løsningen for Curtis Jones?

Vi har nok heller ikke fått se det beste fra Fabio Carvalho og Harvey Elliott. Potensiale for de tre nevnte er skyhøyt, så et salg av dem til sommeren eller i 2024 vil være ekstremt overraskende. Det kan naturligvis bli et utlån.

Calvin Ramsay har vært skadet så godt som hele sesongen, men høyrebacken har vært god når han har fått sjansen. Han blir nok på Anfield i flere år.

En fullstending oversikt ligger i bunnen av saken.

STAGNERT: Curtis Jones har ikke fått ut potensiale sitt i den røde trøyem enda. Kan et utlån være løsningen for scouseren?

STAGNERT: Curtis Jones har ikke fått ut potensiale sitt i den røde trøyem enda. Kan et utlån være løsningen for scouseren?

Kontrakter i Liverpool Football Club

2023:
-James Milner
-Adrian
-Roberto Firmino
-Alex Oxlade-Chamberlain
-Naby Keita
-Arthur Melo

2024:
-Thiago
-Joel Matip
-Sepp van den Berg

2025:
-Jordan Henderson
-Virgil Van Dijk
-Mohamed Salah
-Trent Alexander-Arnold
-Kostas Tsimikas
-Nathaniel Phillips
-Stefan Bajcetic
-Tyler Morton

2026:
-Fabinho
-Andrew Robertson
-Caoimhin Kelleher
-Ibrahima Konate
-Rhys Williams

2027:
-Alisson
-Joe Gomez
-Curtis Jones
-Luis Diaz
-Fabio Carvalho
-Harvey Elliott
-Calvin Ramsay

2028:
-Cody Gakpo
-Darwin Nunez