Dette skriver avisene:«Fire ligakamper uten baklengsmål hinter om et lag som har fått ryggraden tilbake»

Flere engelske journalister tror seieren over Wolverhampton kan være første steg på veien i en sterk avslutning på sesongen fra Liverpools side.

«Vigil van Dijk startet uken ved å stå side om side med Lionel Messi og Kylian Mbappe under FIFAs The Best-kåring i Paris. I går kveld demonstrerte han Liverpools vilje til å bryne seg på kremen i Europa også neste sesong», skriver Paul Joyce i The Times.

Han påpeker at det virket som en byrde ble lettet fra Liverpool-spillernes skuldre da midtstopperen scoret med sin andre av to headinger på kort tid, mot et Wolverhampton som hadde holdt stand helt frem til da. Dermed fikk det Liverpool-manageren har beskrevet som en «superviktig uke» en best mulig start gjennom et selvtillitsløft som følge av en mye bedre prestasjon enn mot Crystal Palace, og en fortjent seier.

«Klopp likte nok denne kampen mye bedre», slår Joyce fast.

Bare fire minutter senere gjorde Mohamed Salah Liverpools andre mål, og hans 20. mål for sesongen. Han ble dermed den første Liverpool-spilleren til å gjøre dette i seks sesonger på rad siden Ian Rush på 1980-tallet.

«Liverpool går til søndagens storkamp mot Manchester United i sin beste form for sesongen, dersom vi ikke inkluderer de fire ligakampene de vant på rad på hver side av VM-sluttspillet», skriver Joyce.

«Ti poeng av tolv mulige og fire kamper uten baklengsmål har løftet dem til sjetteplass, seks poeng bak Tottenham Hotspur med en kamp mindre spilt. Det gode spillet som pleide å definere dem var synlig i lengre perioder i denne kampen.»

Målbevisste veteraner

Chris Bascombe i Telegraph mener at Virgil van Dijk og Mohamed Salah nå er oppsatt på å komme til Champions League.

«For første gang i Liverpool-karrieren er duoen blitt satt under lupen. Nå har de tre måneder på seg til å sørge for at klubbens fall blir kortvarig. Scoringene deres ga Jürgen Klopps håp om en plass blant topp fire ny næring. Dette var duoens best timede bidrag i en ujevn sesong», skriver han.

Høydepunktene fra Liverpools 2-0-seier over Wolverhampton:

Bascombe mener at van Dijk har har hatt sine problemer denne sesongen, og påpeker at mange synes det var merkelig at mange av hans kolleger fortsatt betrakter ham som en av verdens beste midtstoppere, da nederlenderen kom med på FIFAs verdenslag.

«Klippen bak Liverpools kvadrupeljakt forrige sesong har av og til sviktet denne sesongen, men Klopp har stolt på at van Dijk og Salah ville finne dem selv i tide. Dette var et betryggende tegn, da van Dijk virket mer stødig når han fikk den sårt savnede Ibrahima Konate som sin makker. Han knakk også koden i motsatt straffefelt, da Liverpool desperat jaktet et åpningsmål.»

«Van Dijks problemer denne sesongen kan være en konsekvens av for mye fotball og for stor slitasje.»

«Salah har på sin side fortsatt å score mål jevnlig, uten å nå de samme toppene som tidligere. Med scoringen som avgjorde kampen mot Wolves er egypteren bare ett mål bak Robbie Fowlers Premier League-rekord for Liverpool.»

Har avansert fra åttende- til sjetteplass

Paul Gorst i Liverpool Echo hilser en kjærkommen seier på Anfield velkommen.

«Seier mot et nedrykningstruet lag er noe man ikke har kunnet ta for gitt denne sesongen, men denne 2-0-seieren over Wolves hadde noe av den vanlige kvaliteten som vil ha frydet en lettet Liverpool-manager», skriver han.

«Smilet om munnen hans etter sluttsignalet lød sa alt. Han sendte et slengkyss i retning The Kop før han forsvant ned spillertunnelen. Han vet at hans feiringer foran tribunen kan spares til større prestasjoner, men sakte men sikkert begynner laget hans å finne seg selv igjen.»

Liverpool har i løpet av de siste dagene klatret fra åttende- til sjetteplass på tabellen, etter den forferdelige kampen på Molineux i forrige måned. 

«De røde begynner å se fremover på tabellen igjen. Fire ligakamper uten baklengsmål hinter om et lag som har fått ryggraden tilbake, foran det som kanskje er den viktigste perioden i sesongen.»

GODT RESULTAT: Seieren over Wolverhampton førte Liverpool opp på sjetteplass på tabellen.

GODT RESULTAT: Seieren over Wolverhampton førte Liverpool opp på sjetteplass på tabellen.

Liverpool skal spille en ny hengekamp mot Chelsea på Stamford Bridge den 4. april, og fjerdeplasserte Tottenham skal til Anfield mot slutten av neste måned. Det betyr at Liverpool er med i kampen om fjerdeplassen.

«For et lag som tok 57 av 72 mulige poeng i perioden fra mars til mai i 2021 og 2022 er tegnene gode og formen positiv. En lignende poengfangst behøves for å sikre Champions League-fotball neste sesong», slår Gorst fast.

Fikk som bestilt

«Jürgen Klopp forlangte at Liverpool løftet seg, og han fikk det han bestilte», påpeker Andy Hunter i The Guardian.

Wolves testet Anfield-publikummets tålmodighet nok en gang, men sene scoringer fra Virgil van Dijk og Mohamed Salah brøt ned motstanden og tok Klopps lag til en posisjon seks poeng bak Tottenham med en kamp mindre spilt.

«Med Manchester United som kommer på besøk på søndag så Klopp dette som en kritisk uke for håpet om å sikre Champions League-kvalifisering. Slik sett var dette første steg på veien. Liverpool var på ingen måte dominante, men etter at Darwin Nunez fikk sitt mål annullert etter VAR-sjekk leverte de røde en sterk avslutning som ble for mye for Wolves, og tok tre fortjente poeng.»