Skadetrøbbel, Champions League-finale og fantastisk form kan åpne døren til landslaget

Kan Trent Alexander-Arnold endelig få sjansen igjen av Gareth Southgate?

Trent Alexander-Arnold har aldri vært en favoritt hos Gareth Soutgate, men med scouserens form den siste tiden kan det bli vanskelig for England-sjefen å utelate høyrebacken fra troppen sin.

I juni møter engelskmennene Malta og Nord-Makedonia i EM-kvalifiseringen, og det vil være et lite sjokk om 24-åringen ikke vil spille en rolle i de to kampene.

Alexander-Arnold har ikke vært en god sesong, men utpå våren har Alexander-Arnold vist seg fra sin aller beste side igjen i Liverpool-drakten. Da er det få som kan måle seg med ham.

I april ble han tidelt månedens røde spiller etter seks målgivende pasninger i Premier League, og formen har fortsatt å stige inn i mai også.

På landslaget har Southgate en tøff nøtt å knekke på høyrebacken, og det skaper muligheter. Reece James har vært ute med skade i lang tid, og vil ikke være tilgjengelig.

Det samme gjelder til dels Kyle Walker, som for øyeblikket gjør seg klar for å spille FA cup- og Champions League-finale med Manchester City. Sistnevnte spilles ikke før den 10. juni, seks dager før Englands kamp mot Malta.

Da er det trolig en kamp mellom Alexander-Arnold, Kieran Trippier og Ben White på backplassen, men scouseren har også et ess i ermet.

24-åringen har blitt spilt høyere i banen den siste tiden, og en plass sentralt på midtbanen til Southgate kan også være en løsning.

«Hans enestående form i sin nye midtbaneposisjon kan være nøkkelen for å komme tilbake i varmen på landslaget», skriver Sky Sports-journalist Rob Dorsett.

Englands laguttak til kampene mot Malta og Nord-Makedonia annonseres onsdag ettermiddag.

Manchester United kaster seg inn i kampen om Mason Mount

Troverdig journalist:Manchester United kaster seg inn i kampen om Mason Mount

Liverpools erkerival har lagt inn et bud på 55 millioner pund, ifølge troverdig journalist.

Nyheter 24.mai 10:31
«Brighton vil ikke stå i veien for Mac Allister»

«Brighton vil ikke stå i veien for Mac Allister»

Argentineren ser ut til å nærme seg Anfield, men ingenting er bestemt riktig enda.

Nyheter 24.mai 08:49

Ikke satset på

Trent Alexander-Arnolds landslagskarriere har vært full av oppturer og nedturer, men etter Southgates inntog i England har det blitt mye av det sistnevnte.

Scouseren står for øyeblikket oppført med 18 landskamper, men en spiller av hans kaliber føler nok selv at det tallet burde vært høyere. England-sjefens defensive tilnærming, spesielt i mesterskap, har satt en stopper for 24-åringens plass i laget.

Han debuterte på landslaget tilbake i 2018, og spilte en viktig rolle frem til slutten av 2020. En ubelelig skade på slutten av året, og en utelatelse fra troppen i starten av 2021 gjorde flere skeptiske til hans ståsted inn mot EM i 2021.

Southgate tok han likevel med i troppen, men en skade i en oppkjøringskamp stoppet ham fra å være med til mesterskapet. Siden har minuttene blitt færre og færre.

I 2022 og så langt i 2023 står Alexander-Arnold med 95 minutter på banen for Southgates menn. VM i 2022 ble et mesterskap fra benken, og i den første landslagsperioden i 2023 ble han utelatt.

Trent Alexander-Arnolds landskamper fra 2021 til per dags dato.

KampResultat Minutter Turnering 
England - Østerrike1-090Vennskapskamp
England - Andorra4-0 90VM-kvalifisering
England - Albania 5-013 VM-kvalifisering 
San Marino - England0-10 90VM-kvalifisering 
Ungarn - England 1-0 62Nations League
Wales - England 0-3 33 VM 2022

Det er ingen tvil om at Alexander-Arnold ikke har hatt tillit på landslaget, på tross av en fantastisk fjorårssesong. I løpet av de tre siste årene har scouseren vært på banen i seks av 34 kamper.

På 3 060 minutter med engelsk landslagsfotball har han vært på gressmatten i 378 av dem. Det gir en prosentandel på 12,3%.

Inn mot juni kan han endelig være tilbake i varmen, og kanskje han til og med få en start på midtbanen til Southgate?

Det er vanskelig å si, men i løpet av de to siste månedene har han utvilsomt gjort seg fortjent til en sjanse. Den bør han få også.

BENKEN: Trent Alexander-Arnold fikk bare 33 minutter i fjorårets VM. I juni får han kanskje muligheten til å vise seg frem igjen.

BENKEN: Trent Alexander-Arnold fikk bare 33 minutter i fjorårets VM. I juni får han kanskje muligheten til å vise seg frem igjen.

Flere kandidater

Det er også en annen scouser som blir nevnt i opptakten til den kommende landslagssamlingen. Han heter Curtis Jones.

22-åringens karriere på Anfield virket over så sent som i mars, men i løpet av de to siste månedene har den talentfulle midtbanespilleren levert over all forventning i et Liverpool-lag som har vært i en oppadgående formkurve.

Ifølge The Telegraph var Gareth Southgate på plass da de røde knuste Leicester 3-0. Jones scoret to av målene, hvor den siste var av den vakre sorten. Det er likevel tvilsomt at 22-åringen blir en del av Englands tropp i denne omgang.

– Southgate noe å tenke på, selv om det er mer sannsynlig at han vil bli med U21-laget til EM i sommer, skrev Jason Burt

Det vil bli scouserens siste mulighet for å spille aldersbestemt fotball. Det neste steget er seniorfotball. Da må Jones fortsette å levere varene for Liverpool også neste sesong.

– Han har imponert oss alle

– Han har imponert oss alle

Trent Alexander-Arnold er imponert over Curtis Jones inntog i laget de siste ukene.

Nyheter 15.mai 23:39
– Han har gjort en stor forskjell

– Han har gjort en stor forskjell

Jordan Henderson mener Trent Alexander-Arnold kan ta en god del av æren for lagets gode form - og kapteinen regner med det blir lagt merke til hos landslagssjefen.

Nyheter 19.mai 22:55