Det har ikke vært 365 enkle dager for Minamino i Liverpool

Takumi Minamino åpnet scoringskontoen i Premier League på dagen ett år etter at han kom til klubben.

Takumi Minamino skulle ideelt sett ikke ha trengt å vente så lenge på sitt første Premier League-mål. Han ble offisielt Liverpool-spiller 19. desember 2019, og det tok japaneren på dagen 12 måneder å finne nettmaskene i en toppkamp i England, da han scoret i helgens 7–0-seier over Crystal Palace.

Det har ikke vært 365 enkle dager for spissen, men det føltes som om hans åpningsmål på Selhurst Park var en belønning for den tålmodigheten og lysten til å lære han har vist gjennom denne perioden.

Bedre forståelse

Det var et øyeblikk som både ga innsikt i hans forbedrede situasjon på Anfield, og også at det er så mye mer i vente.

FØRSTE LIGAMÅL: Takumi Minamino scoret i helgen sitt første Premier League-mål for Liverpool, i tillegg har han tre mål fra ligacupen denne sesongen, og ett i Community Shield.

FØRSTE LIGAMÅL: Takumi Minamino scoret i helgen sitt første Premier League-mål for Liverpool, i tillegg har han tre mål fra ligacupen denne sesongen, og ett i Community Shield.

Minamino har allerede spilt flere minutter i både Premier League og Champions League denne sesongen, enn han gjorde sist sesong.

Han har også scoret fire mål, fem når man tar med Community Shield, og beviser at han kan være en konstant trussel i angrep når han får muligheten.

Det som må ha gjort Jürgen Klopp spesielt fornøyd i lørdagens oppvisning var hans nummer 18s forståelse og forpliktelse til de defensive oppgavene.

Det er kanskje ikke noen overraskelse at Minamino har forbedret seg så mye gjennom sitt første år på Anfield.

Tidligere lagkamerater i Cerezo Osaka husker fortsatt en spiller som hele tiden var i treningsstudio før øktene og var desperat etter å forbedre seg. Det var mye av det samme i RB Salzburg, der 25-åringen etter en treg start tok den østerrikske ligaen med storm.

BETYDDE MYE: Liten tvil om at Minamino var godt fornøyd med å sette sitt første seriemål for Liverpool.

BETYDDE MYE: Liten tvil om at Minamino var godt fornøyd med å sette sitt første seriemål for Liverpool.

Korona gjorde tilpasningen vanskelig

Den holdningen ble det også raskt lagt merke til i Liverpool, men trenerstaben husker også at det var en sjenert og tilbaketrukket kar som kom i januar.

Forsøkene på å knytte bånd med lagkameratene og lære en helt ny fotballstil fikk ikke akkurat drahjelp av nedstengningen koronaviruset førte til to måneder senere heller.

Men ifølge dem som jobber på treningsanlegget i Kirkby, har Minaminio nå funnet seg helt til rette og er en viktig del av den tett sammenknyttede troppen.

Ifølge dem som jobber på treningsanlegget i Kirkby, har Minaminio nå funnet seg helt til rette og er en viktig del av den tett sammenknyttede troppen.

Hjelp av Mané og Keita

Sadio Mané og Naby Keita fortjener ekstra ros for den myke overgangen, begge snakker tysk og deler lignende erfaring fra Salzburg, og dermed ble de åpenbart tidlig gode allierte.

Minamino fikk også litt hjelp av den eneste positive siden av at fotball ble stengt ned, at han virkelig fikk sjansen til å lære engelsk.

Selv etter det som nok er hans beste Liverpool-prestasjon så lang, så har den japanske landslagsspilleren selvsagt fortsatt mye å bevise. Etter å ha spilt på topp, offensivt på midtbanen, og som på lørdag, på vingen, står det fortsatt ikke klart fram hvor han kan kapre en startplass. 

At han var så imponerende i den sistnevnte posisjonen er ikke spesielt til hjelp, siden det er der både Mané og Diogo Jota også har en tendens til å spille best.

Men det er en gåte som manageren må løse, mer enn spilleren selv. Minamino må heller fokusere på at hans andre år på Anfield overgår hans første med god margin.