Vi har ventet i 30 år og en lang vår på tittelen, vi klarer noen dager til

Og så var det fem poeng ...

Denne våren har handlet om å vente. Vente på at det skal bli bedre, vente på at alt skal bli normalt igjen - bra igjen. Denne uka har vi returnert i hvert fall litt til det normale, og ventetiden på å få sett Liverpool på TV igjen er i hvert fall over.

Godspillet og et etterlengtet trofé må vi vente litt lenger på, men med 0-0 i det 236. Merseyside-derbyet er Liverpool i hvert fall et lite steg nærmere triumfen vi lengter aller mest etter. Om fem poeng er Liverpool garantert tittelen, men den kan komme før om City snubler. 

Sist Liverpool vant tittelen var Sir Kenny Dalglish manager. Søndag ble han fanget opp av kameraene på tribunen med ansiktsmaske. Som en av få tilskuere fikk han se en kamp som på ingen måte levde opp til forventningene og hypen rundt fotballreturen.

Kanskje var Liverpool til og med litt heldige med å få med seg et av poengene, siden Everton hadde de største sjansene da Tom Davies satte ballen i stanga, og da Alisson reddet fra Richarlison og Dominic Calvert-Lewin.

Men det ble målløst, og dermed er det 22 kamper siden sist Everton vant over Liverpool. 

Antiklimaks

Trent Alexander-Arnold hadde flere muligheter på frispark, men foten var ikke helt på plass søndag.

Trent Alexander-Arnold hadde flere muligheter på frispark, men foten var ikke helt på plass søndag.

Etter at fotballen begynte å rulle igjen i Premier League på onsdag er det en ting som har vært sikkert, og det er at alle lagene trenger noen kamper på å komme ordentlig i gang igjen. Man ser det på timingen i pasningene, på flyten i spillet og på den generelle spillerkondisen. For dette kan ikke omtales som noe annet enn en treningskamp, og kanskje til og med et antiklimaks.

Slik vil det kanskje også være mot Crystal Palace, men forhåpentligvis med et litt hyggeligere resultat for Liverpools del.

Spillemessig var det liten tvil om hvem som styrte og dominerte kampen, men Carlo Ancelottis mannskap var kompakte og gode til å forsvare seg og ga Liverpools angrepsspillere svært lite rom å bevege seg i.

Det i kombinasjon med mangelen på rytme i Liverpools spill, gjorde at det ikke ble de største mulighetene denne gangen, men det var noen få lyspunkt som Alex Oxlade-Chamberlains driblingsraid, som ga Fabinho en god mulighet på dødball. 

Rustfritt 2. juli

Når Liverpool møter Manchester City torsdag 2. juli, vet alle involverte at all rust må være pusset av når Liverpool kan få muligheten til å avgjøre Premier League 2019/2020 i City-sjeikenes egen lekegrind.

Når Liverpool møter Manchester City torsdag 2. juli, vet alle involverte at all rust må være pusset av når Liverpool kan få muligheten til å avgjøre Premier League 2019/2020 i City-sjeikenes egen lekegrind.

Før det virker Klopp å ha en plan om å få involvert flest mulig spillere, og rotere på laget.

At han startet med både Takumi Minamino og Naby Keita var et tegn på det, dessverre ble også James Milner skadd da han startet til fordel for en småskadet Andy Robertson.

Det kommer til å bli den vanskeligste biten å løse fullgodt til onsdag. Om verken Milner eller Robertson er tilgjengelige, må Klopp kanskje ty til en unnggutt som Yasser Larouci på venstrebacken. For med skaden til Joël Matip i tillegg, så foretrekker i hvert fall jeg å se Joe Gomez i midtforsvaret sammen med Virgil van Dijk.

Gomes har åpenbart bedre kvaliteter defensivt enn offensivt, og i Klopps spill trenger man backer som kan bidra framover - spesielt når defensive lag skal brytes ned. 

På forhånd har det vært bekymringer rundt hvor mange som ville samle seg utenfor Goodison Park til dette Mersyside-derbyet. Konklusjonen var at svært få gjorde det - det er i hvert fall veldig gode nyheter for muligheten til at sesongen skal avsluttes på en verdig måte.