Sven Botman kobles til Liverpool - men det kan være en del av et kjent spill fra Lille

En overgang for Sven Botman hadde gitt mening, men benektes i Liverpool. Men kan det at Manchester United nå er nærmeste konkurrent til ligatittelen få Liverpool til å handle i januar likevel?

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Liverpool har definitivt ikke startet overgangsvinduet i januar som en klubb som mener at det å signere en midtstopper er nøkkelen for denne sesongen.

Jürgen Klopp er ikke den type manager som liker å kaste inn nye spillere i laget før de har hatt muligheten til å tilpasse seg sin nye treningshverdag.

Derfor ville han mest sannsynlig ha presset på for å få signert et mulige overgangsmål tidlig denne måneden for å komme i gang med tilpasningsperioden raskt.

Det at det ikke har vært tilfelle gir hint om at de røde faktisk ikke planlegger å handle i januar.

Derfor ville han mest sannsynlig ha presset på for å få signert et mulige overgangsmål tidlig denne måneden for å komme i gang med tilpasningvsperioden raskt.

Botman hadde gitt mening

Klubben har blitt koblet til Sven Botman de siste dagene, og Lille-forsvareren gir absolutt mening som et potensielt overgangsmål i vinter.

Han er landslagsspiller for Nederland, og en som har prestert veldig bra for et lag som ligger på andreplass i Ligue 1 i en alder av 20 år. Han ville absolutt passe inn som en kortsiktig løsning for å fylle hullet, og samtidig ha det langsiktige potensialet Liverpool ville sett etter.

Men kilder nær klubben har benektet at det er noen interesse på en så overbevisende måte at det ikke virker som villedning.

De poengterer at Lille med suksess brukte interesse fra de røde til å drive opp prisen for Nicolas Pepe før hans overgang til Arsenal for 72 millioner pund i 2019.

Kilder nær klubben har benektet at det er noen interesse på en så overbevisende måte at det ikke virker som villedning.

Ved den anledningen gikk Michael Edwards så langt at han kontaktet mannen med samme jobb som han i Lille, Luis Campos, for å understreke at de ikke hadde noen intensjoner om å legge inn et bud.

Men det stoppet ikke den franske klubben fra å overbevise Gunners om at de trengte å hoste opp en stor sum for å få sin mann.

Urovekkende Matip-statistikk

Dersom Lille virkelig prøver å få til en budkrig rundt Botman, er det likevel veldig mulig at Liverpool bare har konkludert med at de ikke trenger å forsterke denne måneden.

Og det betyr at Klopp & co - ganske urovekkende - stoler på Joël Matip resten av sesongen.

Akkurat nå er han på sidelinjen med en adductor-skade, og den skadeutsatte forsvarsspilleren har bare spilt 731 minutter av potensielt 2250 denne sesongen.

Det kan selvsagt på en side handle om Joe Gomez sin status som førstevalg før han fikk en kneskade, men at Matip ikke var i kamptroppen 13 av potensielt 25 ganger sier noe annet.

Dette er ikke noe nytt heller. 29-åringen gikk glipp av 34 av 57 tropper sist sesong, og spilte bare 1015 minutter totalt.

Setter sin lit til Phillips og Williams?

Liverpool vet alt om denne urovekkende statistikken, så det kan bare forstås som at de mer enn gjerne setter sin lit til at Nat Phillips og Rhys Williams skal ha det som trengs i titteljakten de neste månedene.

Begge to har bidratt beundringsverdig bra etter at de ble kastet inn som et resultat av skader, men det er urettferdig mot dem å kreve at de skal opprettholde den høye standarden som kreves over en lang periode med mangelen på erfaring som de har.

Om Liverpool må gi fra seg kronen til et annet lag denne sesongen, vil Ole Gunnar Solskjærs lag definitivt være den verst tenkelige kandidaten for supporterne.

De utsiktene er spesielt betenkelige for fansen i en uke der Manchester United har introdusert seg som Liverpools nærmeste konkurrent til Premier League-tittelen.

Om Liverpool må gi fra seg kronen til et annet lag denne sesongen, vil Ole Gunnar Solskjærs lag definitivt være den verst tenkelige kandidaten for supporterne.

Det er nok til å undre seg på om Klopp bør revurdere sin holdning til signeringer, mens det ennå er tid.