Jota kunne ikke starte på Emirates, og jobbet med fysioterapeutene så sent som fredag. Men hvem starter i angrepet mot Real Madrid?

Det handler mye om Diogo Jota og Liverpools angrep i denne ukens spalte fra David Lynch.

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

En av Diogo Jotas tidligere trenere forteller en historie om at han ble latterliggjort, en gang da han sa at hans unge protesjé kunne bli Cristiano Ronaldos etterfølger.

Jorge Simao jobbet med den unge angriperen i tiden sin i Pacos de Ferreira, og så en sterk nok blanding av talent og personlighet til å komme med den meldingen for noen år siden. Selv om det virket urealistisk den gang, har Simao sitt syn blitt mer og mer populært i Portugal den siste tiden.

Jota skadet ikke ryktet sitt i landslagspausen, da han overgikk Ronaldo og scoret tre mål på tre kamper da han hjalp landet sitt til å få en god start i VM-kvalifiseringen.

Kunne ikke starte

Så imponerende var prestasjonene, at angriperen kan ha blitt fornærmet over at han ikke fikk starte for Liverpool mot Arsenal på lørdag.

Som Jürgen Klopp viste da han tok Andy Robertson av banen tidlig på Emirates, var antall spilte minutter en viktig faktor i hans tenking.

Etter en travel uke med Portugal, hadde Jota fortsatt jobbet individuelt med fysioterapeuten så sent som fredag, og det gjorde at han ikke ville få starte. Om han var misfornøyd med å ikke være på laget, så viste han det på en god måte for manageren, med å score to mål som innbytter – der det første var en typisk Ronaldo-heading.

Landslagspausen kom kanskje beleilig for Klopp, og gjorde at han kunne bestemme seg for hvordan han skulle sette opp den fremre trioen. Dersom det var en liten oppside med Jotas skadefravær i store deler av denne sesongen, så var det at manageren ikke trengte å sette noen av Roberto Firmino, Sadio Mané eller Mohamed Salah på benken. Men med portugiseren frisk igjen, og når han scorer et mål hvert 120. minutt i snitt i Premier League i Champions League denne sesongen, kommer det vanskeligere avgjørelser for Klopp fremover.

Med portugiseren frisk igjen, og når han scorer et mål hvert 120. minutt i snitt i Premier League i Champions League denne sesongen, kommer det vanskeligere avgjørelser for Klopp fremover.

For det første – hvem starter i angrepet når Liverpool møter Real Madrid på tirsdag? Slike tøffe avgjørelser vil bli vanlig for Klopp, når han ser ut til å gå gå bort fra at de røde skal være så avhengig av de tre lengst fremme i sesongene som kommer.

Vil forsterke angrepet til sommeren

Tyskeren håper å forfriske alternativene fremover i banen til sommeren, dersom Divock Origi og Xherdan Shaqiri forlater klubben som forventet. Fremtiden til Takumi Minamino, som for tiden er på lån i Southampton, er også langt fra sikker. Jota er den ideelle malen for enhver signering for Liverpool. Fleksibel, nådeløs foran mål, og på vei mot toppen av karrieren.

Selv om de røde ikke skulle finne gull på en lignende måte til sommeren, vil det ikke gjøre det enklere for Klopp å splitte opp et angrep som har hjulpet ham til å bringe de største troféene til Anfield.

Likevel – som Liverpool viste med å slå Arsenal med hjelp av et løft i verdensklasse fra benken, finnes det større problemer for en manager enn å ha for mange gode alternativer.

Det var en ny god prestasjon i helgen, og det kan bli en skikkelig god avslutning på denne sesongen!

SCORET TO: Diogo Jota kom inn og scoret to mål mot Arsenal.

SCORET TO: Diogo Jota kom inn og scoret to mål mot Arsenal.