Konate-overgangen har en hindring

Midt i den hektiske sesonginnspurten legges planene for å snu dette til neste sesong.

26. apr 2021 kl 13.20David Lynch

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Liverpools uavgjort mot Newcastle så ut som det endelige beviset på at de simpelthen ikke kan slippe unna historien om hvordan denne sesongen har blitt.

En seier ville virkelig sendt de røde tilbake i kampen om topp fire, og økt presset på den mest åpenbare rivalen Chelsea, som har en travlere innspurt og mot hardere konkurrenter.

En fjern drøm

Men etter å ha fått en sein hjelpende hånd av VAR i form av en tøft idømt hands mot Callum Wilson, klarte Jürgen Klopps lag likevel å slippe inn utligningsmålet på overtid.

Kanskje følte også spillerne at det bare ikke går an å få noe positivt ut av denne katastrofale sesongen.

Liverpool kan med rette klage på uflaks med skader og – hvis vi ser bort fra lørdagen – VAR denne sesongen. Men fakta er at i det store og hele har de rett og slett ikke vært et veldig bra lag.

Lag som sløser så konsekvent med sjansene og er så sårbare i forsvar, er vanligvis ikke i kampen om å kvalifisere seg til Champions League – og slik har det vært for de røde også.

Disse sårbarhetene er grunnen til at knapt noen supportere virkelig hadde tro på at Klopps menn hadde evnen til å holde kampen til 1–0 før Joe Willock dundret inn målet.

Scoringen betyr at en plass i topp fire nå ser ut som en fjern drøm. Manageren innrømmet etterpå at det er en situasjon laget fortjener å være i.

Må betale alt på en gang

Selv om Klopps fokus nå er på at Liverpool i det minste gjør ting ukomfortabelt for Chelsea de neste ukene, girer andre deler av klubben opp til å gjøre bot for problemene han har møtt denne sesongen.

Tydeligvis føler ikke sportsdirektør Michael Edwards at det er nok å fikse problemene som har vært tydelige gjennom 2020/21-sesongen med at skadde spillere er forventet å komme tilbake.

Det ble nok en gang klart at den største bekymringen foran sommeren er forsvaret, da Klopp nok en gang var tvunget til å flytte Fabinho inn i de bakre rekker i helga.

RB Leipzigs midtstopper Ibrahima Konate er en av de fremste overgangsmålene, og det ble antydet i siste uke at en overgang er nær å bli fullført. Men snakk om samtaler mellom de to klubbene er langt unna sannheten på grunn av franskmannens utkjøpsklausul.

Det som er den store vurderingen for Liverpool når det kommer til timing av en overgang, er det faktum at de må betale hele Konates overgangssum på en gang, noe som er vanlig når de forhandler med Red Bull-klubber.

Et kupp for Kabak må vurderes

Det er naturligvis ikke en enkel beslutning å ta om Champions League-pengene ikke kommer, selv om man uansett ikke kan avskrive at Liverpool fullfører en overgang.

Liverpool må også at en beslutning om Ozan Kabak, som har imponert til tider etter låneavtalen med Schalke.

Summen på 18 millioner pund som allerede er avtalt som en del av lånet, ser ut til å være et kupp for en spiller med slikt potensial.

Men det er opp til Klopp å beslutte om Anfield er rett plass for tyrkeren til å fortsette sin utvikling siden man ikke kan gi noen garanti om spilletid.

Schalke forventer å bli informert om en beslutning i juni om de vil miste Kabak, mens Liverpool vil vente i det lengste før de tar sin endelige avgjørelse.

Bare gode beslutninger vil få dem tilbake på sporte etter denne sesongen. Så selv om de neste ukene kan føre til enda flere smertefulle tap, kan denne perioden være nøkkelen for å snu ting rundt igjen.

Har du innspill til journalisten?