En strålende sesongavslutning kan ha vært slutten på eventyret for de ukjente heltene

Nat Phillips og Rhys Williams var sentrale da Liverpool sikret Champions League-spill, men får de være med på neste sesongs Europa-eventyr?

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Det føltes passende at Nat Phillips og Rhys Williams tok æresrunden på Anfield med matchende kutt i hodet som stolt kunne vises frem. Som alle Liverpool-supportere har satt pris på - dette er to spillere som har gitt absolutt alt i en sesong som har krevd mer av dem enn noen kunne forvente. 

Tilbake i august hadde ingen av dem trodd at de skulle få spille et eneste minutt med førstelagsfotball i 2020/21, ikke engang i ligacupen. Likevel endte de sesongen som Jürgen Klopps tredje mest brukte stopperpar med 540 minutter under beltet. Det er mer enn noen kombinasjon av Virgil van Dijk, Joel Matip og Joe Gomez fikk (bare 480 minutter), et faktum som forteller litt om hvorfor denne sesongen har vært så vrien. 

Ligaens fjerde beste forsvar

Det har blitt nevnt ofte før - Phillips tilbrakte forrige sesong på andre nivå i Tyskland og håpet at han hadde sikret seg en overgang til samme nivå i England som et resultat. 

Williams så sitt låneopphold i Kidderminster bli avbrutt etter at Englands sjette nivå ikke fikk fortsette som følge av koronapandemien. 

Kunne noen av dem virkelig tro at de bare tolv måneder senere ville spille en viktig rolle i å sikre at Champions League-fotballen kommer tilbake til Anfield?

Deres innflytelse understrekes av det faktum at Liverpool endte sesongen som laget som hadde sluppet inn fjerde færrest mål i Premier League, med 42. Kun Manchester City (32), Chelsea (36) og Arsenal (39) slapp inn færre i løpet av 38 kamper. 

Det er også interessant å se at Liverpool endte 17 poeng bak mesterne - ett poeng nærmere enn det City klarte da langtidsskaden på Aymeric Laporte fikk skylden for deres svake forrige sesong. 

At Liverpool klarte seg bedre med så mange skader på midtstopperplass er ikke bare takket være Phillips og Williams, men også mannen som satte de to sammen. Denne sesongen blir ikke hans mest minnerike på Anfield, men det finnes argumenter for at Klopp har gjort noe av hans beste arbeid siden han tok over klubben.

Brukte tid til å trene

Det viste seg mer enn noen gang i løpet av de to ukene som skilte en ødeleggende 1-1 mot Newcastle og en seier over Southampton, som startet rekken på fem kamper som sørget for at tredjeplassen ble sikret. 

Kampen mot Manchester United skulle funnet sted i mellomtiden, og det så ut til å være enda verre da en skade på Ozan Kabak fulgte. Men det viste seg å være en velsignelse for et lag som utnyttet tomrommet til å bruke tid på treningsfeltet. 

Jobben som ble gjort den uken kan være grunnen til at den defensive strukturen var så god i kampene som fulgte, ikke bare i forsvaret, men også på midtbanen, som ga ekstra beskyttelse. Det medførte at Liverpools midtstoppere så alt annet enn urutinerte ut gjennom en feilfri sesongavslutning som sørger for Champions League som belønning. 

Og selv om det er usannsynlig at Phillips og Williams personlig vil høste fordeler av suksessen neste sesong, vil de alltid ha arrene og respekten fra hver eneste Liverpool-supporter å vise til.