Hvilken seier!

Det faktum at Liverpools sosiale medier-team hadde en scoringsgrafikk klar for Alisson Beckers dramatiske vinnermål mot West Bromwich kan man takke en designer med base i klubbens kontorer i Chapel Street for.

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Mens han lagde bilder foran den nye sesongen sist sommer, tenkte Simon Ellis helt uforklarlig på å lage en scoringsgrafikk for mannen som tilbringer mesteparten av tiden sin 100 meter unna motstanderens mål. Han gjorde dette trass i det faktum at en Liverpool-keeper aldri tildigere har scoret et offisielt mål i klubbens 129 år lange historie. 

Nærmest noe lignende kan man vel si at Matt McQueen som kom. En spiller som sluttet seg til klubben bare to måneder etter at den ble grunnlagt i 1892. Skotten, som senere både ble manager og direktør i klubben, spilte 34 av sine 103 kamper som keeper. Han scoret sju mål for klubben, men var aldri keeper og scoret mål i en og samme kamp. 

Det var kun takket være klarsynet til en av de mange ukjente heltene i kulissene at Liverpool hadde klar en grafikk til den historiske scoringen på The Hawthorns. Det er imidlertid ikke bare innsatsen til sosiale medier-staben det er verdt å merke seg i forbindelse med det usannsynlige vinnermål på overtid.

Ta for eksempel Mohamed Salah, som var en av de første som kastet seg om halsen på Alisson etter hans flotte heading. Det har vært konstante spekulasjoner omkring egypterens fremtid de siste månedene, med Paris Saint-Germain som de siste som det påstås viser interesse for Liverpool-angriperen. Han feiret som en mann som håper å spille Champions League-fotball med Liverpool neste sesong.

Liverpool må gjøre alt som står i deres makt for å sørge for at de beholder sin mest pålitelige kilde når det kommer til scoringer, og det skal ikke være så vanskelig som mange påstår da det rapporteres at hans ønske om å flytte på seg er blitt betydelig overdrevet.

Reaksjonene avslører mye

I kontrast til Salahs iver etter å feire scoringen, var det interessant at Georginio Wijnaldum var sistemann til å slutte seg til feiringen i West Bromwich sitt straffefelt. Som jeg skrev i denne spalten i november, kommer nederlenderen til å forlate Liverpool på gratisovergang så snart denne sesongen er over, etter fem minnerike år på Anfield.

Det var ingenting galt med hans nonchalante reaksjon på scoringen, og innsatsen hans har vært upåklagelig. Det er naturlig at Alissons vinnermål betyr mindre for en som har mindre å spille for på et personlig nivå. 

Sett bort fra disse to, var det synd og skam at en skade forhindret oss fra å se hvordan lånespiller Ozan Kabak reagerte på vinnermålet. Tyrkeren kommer ikke til å spille mer denne sesongen, og det er fortsatt uklart om han har spilt sin siste kamp for Liverpool eller ei, og derfor vet vi ikke hvor stor betydning en plass i Champions League har for ham. Dersom Liverpool kvalifiserer seg for Champions League vil det gjøre det enklere for klubben å betale for Ibrahima Konate fra RB Leipzig, en avtale der de personlige betingelsene ikke kommer til å være noe problem. Derfor kan vinnermålet bety at Kabaks håp om å bli værende på Anfield lenger enn ut mai måned fikk et alvorlig tilbakeslag med vinnermålet i siste sekund på The Hawthorns. 

Det er fortsatt mye som avhenger av de to siste kampene, og inntil vi vet utfallet av disse er det vanskelig å være skråsikre på fremtiden til mange av spillerne. Det eneste som er sikkert er at Liverpool vil ha en tweet klar ved hvert eneste mulige utfall.