– Angriper og sentral midtbanespiller er hovedprioritet denne sommeren

Liverpool håper å få inn over 80 millioner pund fra spillersalg – uten å miste en viktig førstelagsspiller.

Denne uken så vi Liverpool ta et lite, men ikke ubetydelig skritt mot en viktig transformasjon av troppen denne sommeren.

Liam Millar og Kamil Grabaras overganger til Basel og FC København kommer neppe til å drastisk endre økomomien for de røde, men de representerer en god start på en prosess som vil være nøkkelen til deres virksomhet.

Dersom alt går etter planen, vil de to spillerne fra akademiet være de første av mange salg denne sommeren, som vil gjøre det mulig å gjøre større forandringer i Jürgen Klopps tropp.

Selvfølgelig blir «salg før kjøp»-referanser sjelden tatt godt imot av supportere, og at Liverpool er så forpliktet til å gjøre det på den måten er overdrevet.

Ta Marko Grujic som eksempel. I fjor utsatte de ham for en desperat 24-timers leting etter ny klubb på deadline day, og utelot ham fra både Premier League- og Champions League-troppene etter at Xherdan Shaqiri ikke klarte å få sin overgang. Det var ikke handlingene til en klubb som er desperat etter penger og er avhengig av at alle kjøp skal finansieres av salg eller reduksjon av lønnskostnadene.

TIL SALGS: Taiwo Awoniyi kan bli solgt denne sommeren.

TIL SALGS: Taiwo Awoniyi kan bli solgt denne sommeren.

Likevel ses denne sommeren på som en stor mulighet til å få inn penger og reinvestere det i troppen, selv om det ikke virker uaktuelt med et vindu der en går i null.

Flere salg i vente

I tillegg til Millar og Grabara, vil en sannsynligvis også selge Taiwo Awoniyi som er verdsatt til åtte millioner pund.

Neco Williams vil få dra dersom det kommer et bud i nærheten av 10 millioner pund.

Kast inn Grujic, som klubber er interessert i og som verdsettes til 15 millioner pund, og Xherdan Shaqiri, Takumi Minamino og Divock Origi som verdsettes for omtrent det samme, så det er lett å se hvordan det kan gå opp.

Det vil være vanskelig å få solgt alle de spillerne, men med en verdi på over 80 millioner pund til sammen, og det viser at utlegget kan bli lavt, eller at Liverpool kan gå i pluss, uten å miste noen spillere som hadde store bidrag forrige sesong.

Vil ha angriper og sentral midtbanespiller

Uansett vil et kjøp av en ny angriper og sentral midtbanespiller forbli prioriteringene før vinduet stenger.

Selv om det har blitt rapportert at interessen for Florian Neuhaus har kjølnet, er han fortsatt en kandidat for den sistnevnte posisjonen. Tysklands tidlige exit fra EM gjør at ting kan skje snart.

Liverpool vil måtte gå i forhandlinger, etter at en utkjøpsklausul på 40 millioner euro gikk ut, men kilder nær spilleren har tro på at kravet om overgangssum vil være realistisk.

Mulige overgangsmål i angrep er mye vanskeligere å sikte seg ut, men som vi har sett med signeringen av Diogo Jota sent i fjor sommer, betyr ikke at det er mangel på støy det samme som at ingenting skjer.

Med hver spiller som følger Millar og Grabara ut døren denne sommeren, er vi nærmere med å finne ut hvem Liverpool ønsker seg på den fronten.