Det kan vel aldri skje – kan det?

Er det et spill fra agenten, eller kan Liverpool virkelig miste en så høyt verdsatt kaptein nå?

Jordan Henderson har hatt en fantastisk reise i Liverpool. Fra å være på vei ut av klubben i 2012, til å ta den umulige jobben som Steven Gerrards arvtaker som kaptein. En strålende leder, som endelig klarte å føre Liverpool tilbake til topps.

Han har løftet Champions League-troféet, Supercup-troféet, klubbens første pokal som vinner av VM for klubblag – og sommeren 2020 endelig Premier League-troféet.

I sommer har vi feiret hans 10 år i klubben, og seks år som kaptein. Han har blitt hyllet for sin innflytelse i England-garderoben, som troppens egentlige leder.

Så kommer sjokkmeldingen, om at han plutselig kan være på vei ut?!

Er det første trekk fra agenten?

James Pearce i The Athletic var førstemann ut til å melde at det var stillstand i forhandlingene mellom kapteinen og Liverpool FC. Partene skal ha startet forhandlinger tidligere i år. Hans nåværende avtale løper til 30. juni 2023.

Utover dagen har alle de andre journalistene som følger klubben tettest meldt det samme. Paul Joyce i The Times, Dominic King i Daily Mail, Neil Jones i Goal.com – alle har nå rapportert at det er usikkerhet rundt Hendersons fremtid.

Samtidig skriver samtlige at Jürgen Klopp ønsker at situasjonen skal løses raskt, og at han ønsker å beholde spilleren. Han skal ha ønsket å beholde Gini Wijnaldum… James Milner har kun ett år igjen av sin avtale. Skulle Henderson forsvinne, vil Virgil van Dijk være den eneste av de fire i ledergruppen som har vært en så viktig faktor i Liverpools suksess.

KAPTEINEN: Jordan Henderson har vært Liverpools kaptein siden 2015.

KAPTEINEN: Jordan Henderson har vært Liverpools kaptein siden 2015.

Det overraskende i denne saken er at det skjer rundt Henderson, en spiller det nesten aldri er slik støy rundt. Er det et forsøk fra agent Neil Fewings i Wasserman Media Group (som også representerer van Dijk), på å sikre at hans klient får skikkelig betalt i det som kan være hans aller siste store avtale?

Kanskje flere i vente…

Wijnaldum blir 31 år ii november, og fikk ikke betalt det han mente selv at han fortjente. Henderson ble 31 år i midten av juni.

Van Dijk fylte 30 tidligere denne måneden, og skal være i forhandlinger om sin egen nye avtale. Det samme skal Sadio Mané og Mohamed Salah være. Begge fyller 30 år det neste året.

Det er en aldersgruppe det er vanskelig å forhandle kontrakter med. Det kan være deres siste store avtale, som sikrer resten av karrieren i en periode der formen og prestasjonene med stor sannsynlighet vil komme til å dale, samtidig som det er lite å hente på et salg. Michael Edwards, Klopp og klubben har bygget et fantastisk lag med en fantastisk stamme, men problemet er at alle kan bli «gamle» samtidig. På et eller annet tidspunkt må Klopp sitt første store lag brytes opp, men er det allerede nå?

Henderson har hatt sine skader de siste sesongene, og vil være 33 år gammel når den nåværende kontrakten går ut. Likevel – klubben kan vel ikke finne på å selge ham nå – imot managerens og de fleste supporternes vilje?

Det er ikke alle supporterne som er fornøyd med det klubben har gjort på overgangsmarkedet så langt denne sommeren, etter økende forventninger da Champions League-spill ble sikret imot alle odds. Kritikken mot eierne i Fenway Sports Group blir neppe mindre dersom det faktisk er aktuelt å slippe kapteinen i tillegg.