«Det er fortsatt en lyst til å få inn nye spillere i troppen»

Mens Klopp og spillerne starter sesongens «viktigste uke» på stedet som la grunnlaget for Klopps store triumfer, jobbes det hardt på bakrommet med å forsterke og selge unna spillere.

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Han skriver den ukentlige spalten «På innsiden med David Lynch» på Liverpool.no.

Det er ingen stor hemmelighet at overtro ofte gjør seg gjeldene i toppidrettsmiljøer. Og ifølge de som burde vite slikt i Liverpool, er det en stor grunn til at pre-season denne uka vil bli tilbragt i det franske anlegget i Evian-les-Bains.

Jürgen Klopp tok for første gang med troppen dit sommeren 2018, etter å ha overbevist de kommersielle kreftene i klubben.

Den gang ble det inngått et kompromiss mellom deres interesser og de som er ansvarlig for fotballen, der de røde dro til Frankrike for en sju dagers uforstyrret forberedelse, etter en kort innbringende tur til USA.

Klopp fikk muligheten til å understreke verdien av den beslutningen ti måneder seinere, da laget hans løftet Champions League-trofeet i Madrid.

Det ble et lignende opplegg på pre-season i 2019, og nok en gang fulgte Liverpool opp med å hente hjem sølvtøy i Premier League, UEFA Super Cup og VM for klubblag. Dessverre gjorde restriksjonene med koronaviruset at Evian-campen ikke ble noe av sist sommer, der de røde ble tvunget til en sein endring som førte dem til Østerrike isteden.

Siden en utfordrende og troféløs sesong ble resultatet av det, er det ikke rart Klopp var desperat etter å returnere til Frankrike i år.

Henderson ikke med mot Norwich?

Håpet er at det å returnere til denne tradisjonen vil lede til nye triumfer, men manageren vet at han har en stor rolle å spille i mellomtiden, og han har allerede tatt noen store beslutninger.

Jordan Hendersons deltagelse i EM ble avsluttet bare én dag etter at Roberto Firmino, Alisson Becker og Fabinho ble slått i Copa America-finalen, likevel kom han ikke samtidig som dem til Evian på søndag.

I stedet har engelskmannen fått et spesialtilpasset treningsprogram som tar hensyn til den vanskelige og skadeutsatte avslutningen på sist sesong, og det er ventet at han knytter seg til resten av troppen når de returnerer til Liverpool.

Det er nok en langvarig tankegang bak det, men det vil sannsynligvis gjøre at han ikke er med i sesongstarten mot Norwich City, og det er ikke det eneste dilemmaet for Klopp foran den kampen.

Forstyrrelser i pre-season for spillere som Virgil van Dijk og Andy Robertson har gjort at Ibrahima Konaté og Kostas Tsimikas er aktuelle for start på Carrow Road.

Men vil manageren virkelig gå ut av komfortsonen med kjente fjes og stole på den utvidede troppen på en måte han ikke gjorde til tider forrige sesong?

Stillstand på overgangsmarkedet

Mens Klopp tenker på disse kortvarige problemene, jobber selvsagt Michael Edwards i bakgrunnen med å forsterke langtidshåpene med flere signeringer.

Det begynner å bli panikk blant supporterne på grunn av mangelen på konkrete navn, men det er fortsatt en lyst til å få inn nye spillere i troppen, samtidig som det er nødvendig å frigjøre plasser i troppen ved å selge spillere.

Heldigvis er det fortsatt en måned å gjøre handler på, selv om det riktignok ville vært betryggende å se bevegelser når det kommer til salg snart.

Mens man venter på at stillstanden skal bli brutt, er det verdt å huske på Klopps utsagn i 2019 at Liverpools tur til Evian var «den viktigste uka» i hele sesongen.

Uansett utfallet av både trening og overganger, ser det ut til å være et riktig utsagn igjen når Liverpool nå går inn i en periode som kan definere hvordan sesongen blir.