De røde er tilbake på vinnersporet før helgens cupfinale!

Det endte med neglebiting i slutten, men Liverpool fikk poengene de måtte ha i kveldens kamp mot Aston Villa.

Etter 2-7 fadesen i fjor var det ingenting annet enn seier som var gått nok for å holde tritt med Manchester City. Jürgen Klopp valgte å spare Robertson, Thiago, Henderson og Salah til kveldens kamp. Det var ingen tvil om at tyskeren hadde cupfinalen til helgen i tankene da han tok ut laget, selv om de røde hadde alt å spille for i kveldens kamp.

Curtis Jones fikk en sjeldent sjanse fra start, mens Roberto Firmino endelig var tilbake i troppen etter skaden som har holdt han ute i de siste seks kampene. Et skår i gleden er at Fabinho måtte av med skade, og det så ut som det var en strekk på baksiden av låret. Vi får krysse fingrene for at brasilianeren er kjapt tilbake!

Forrykende start

Første omgangen på Villa Park kan deles inn i tre faser. Etter en forrykende start på kampen ble de røde veldig passive. Fra det 35. minutt hadde de hvitkledde for anledningen god kontroll igjen, og burde gått til pause med ledelse, men det hele startet i det tredje minutt!

Det var som å få et lite flashback fra fjorårets kamp. Tre minutter inn og allerede stod det 1-0 på lystavlen til burgunder-trøyene. Lucas Digne fikk ballen på sin venstreside og la en flott crosser på bakerste stolpe. Det så ut som Joel Matip hadde full kontroll, men Liverpools venstreback for kvelden, Kostas Tsimikas, ville det annerledes.

Grekeren skubbet Ollie Watkins i ryggen, som igjen forsvant inn i kameruneren, som mistet balansen. På returen stod Douglas Luiz klar, men Alisson klarte å parere det første skuddet. Dessverre for brassen var Luiz igjen på returen og Villa Park gikk av hengslene. Ikke den beste starten for de røde, men ledelsen skulle ikke vare lenge....

Knappe tre minutter senere stilte nemlig Trent Alexander-Arnold seg opp for å ta et frispark i en brukbar innleggsposisjon. Ballen havnet hos Diogo Jota, men portugiseren klarte ikke å få kontroll på ballen. Det gikk likevel helt fint. Til slutt ender Virgil Van Dijk opp med kulen og skjøt den inn mot femmeteren. Der står rekke-kamerat Matip klar og sender ballen forbi en forfjamset Emi Martinez i Villa-buret. Seks minutter, 1-1!

Etter et kvarter med hawaii-fotball klarte de røde å ta over kampen igjen, og skapte et par store sjanser, men uten utteling. Så endret kampbildet seg igjen, og Liverpool-spillerne ble plutselig veldig uoppmerksom ved flere anledninger. Først ut var Alisson som holdt på å rote det skikkelig til, før Fabinho mistet ballen i en farlig posisjon. Heldigvis klarte ikke hjemmelaget å utnytte brasilianerens feil, men Liverpools ankermann på midtbanen måtte ut med skade. Det kan være dårlige nyheter i sesonginnspurten! Det så ut som det var et lår som ikke var slik det skulle.

Det lugget en del fremover i banen for Liverpool i den første omgangen, men Naby Keita burde satt 2-1 målet etter en drøy halvtime. Midtbanemannen fikk levert en kjempe-pasning fra Alexander-Arnold, men bommet rett og slett på ballen fra syv-åtte meter.

BOMMET: Naby Keita hadde en av og på kamp på midtbanen til Liverpool i kveld. 27-åringen burde satt de hvitkleddes andre mål i første omgangen.

Neglebiting og tre poeng

De første femten minuttene av den andre omgangen var det lite å skrive hjem om. Det mest minneverdige som skjedde var når Kostas Tsimikas spilte en helt forferdelig femmeters-pasning, og skapte et brudd imot. Grekeren var alt fra himmel til helvete i dag, men han er tydelig rusten etter lite spilletid den siste tiden. På 1-0 målet til Villa er han sterkt delaktig i problemene i opptakten til målet. Han har også et par enkle feil og veldig svake innlegg. Men når at det negative er sagt, han hadde også flere gode involveringer i kveld. Venstrebacken hadde god kontroll på sin side i store deler av kampen og viser at han har en veldig god dødball- og innleggsfot. Med litt mer spilletid tror jeg han kan luke vekk de enkle feilene.

Kampen endret karakter da Thiago kom på for Curtis Jones. Den unge engelskmannen vil mye og gjør jobben på midtbanen, men han får det ikke helt til å stemme. Slik som Tsimikas, får han lite spilletid, så kanskje et utlån kunne vært noe den neste sesongen? Det er ingen tvil om at scouseren har mye kvalitet i beina, men for øyeblikket faller han litt igjennom.

Thiago derimot, der har du en spiller i god form! Strør pasningene rundt seg og får kontroll på kampen nærmest alene. Det skal nevnes at Keita tok seg betraktelig opp etter spanjolens ankomst på gressmatten. I det 64. minutt startet det som skulle bli det avgjørende øyeblikket i kampen. Luis Diaz fikk ballen nede på sin venstreside og la et flott innlegg mot Aston Villas boks. Der kom Liverpools store formspiller, Sadio Manè, i en voldsom fart og styrte ballen i lengste hjørnet. 2-1 på Villa Park!

Få minutter senere holdt Liverpool på å gi Aston Villa en gratis vei inn i kampen igjen. Danny Ings ble spilt altfor enkelt på blankt mål med Alisson, men brasilianeren var lynraskt ute for å avverge skuddet til den tidligere Liverpool-spissen. Der gjorde sisteskansen opp for nesten-tabben han hadde i første omgang!

Mohamed Salah fikk også 20 minutter i slutten, og Liverpool nok flere sjanser til å begrave Villas poeng-håp i kampen. Det skjedde ikke. De siste ti minuttene var det skikkelig neglebiting fra borte-tribunen og i det 83. minutt var hjemmelaget et par millimeter i fra å utligne. Heldigvis for Liverpool ble det bare nesten for Gerrards menn. En sterk 2-1 seier var i boks, men den satt langt inne i kveld.

ØYEBLIKKET: Sadio Mané er i fyr og flamme for tiden. I kveld satt han matchvinner-scoringen med et flott hodestøt.

Hva gjør Klopp nå?

Det store skåre i gleden skjedde da Fabinho satt seg ned på gressmatten etter rundt en halvtime. Brasilianeren holdt seg til baksiden av låret, og mange frykter at Liverpools eminente ankermann kan være ferdigspilt denne sesongen. Det kan selvfølgelig være at han er tilbake på banen allerede til helgen, men basert på skaden er det heller tvilsomt. Så hva gjør vår tyske manager med midtbanen nå?

Klopp har for øyeblikket Henderson, Thiago, Keita, Milner, Jones, Chamberlain og Elliott som alternativer på midtbanen. Av de syv er det bare Henderson som har en del kamper i Fabinhos posisjon. Det betyr da at indreløper-posisjonen blir ledig. Det forventes at det blir en trio med vår kaptein, Thiago og Keita på lørdag. Milner sliter med å spille 90 minutter, Jones spilte seg litt vekk fra fornyet tillit i kveld og Chamberlain/Elliott er heldig om de får sitte på benken for øyeblikket.

Det er absolutt ikke en krisesituasjon, men Fabinho er en viktig mann for dette Liverpool-laget, selv om han ikke var på sitt aller beste i den halvtimen han fikk. Vi får krysse fingrene for at brasilianeren er tilbake så fort som mulig. I Champions League-finalen mot Real Madrid i slutten av mai er det vitalt at ankermannen vår er med fra start!

Hadde tankene inn mot helgen

I kveld stilte Jürgen Klopp uten flere av sine viktigste spillere. Det gjorde han også mot Tottenham i helgen. I helgen fikk Matip og Keita hvile. I kveld var Robertson utenfor kamptropp, mens Salah, Thiago og Henderson satt på benken fra start. Dette tror jeg Klopp og hans trenerteam har vært veldig nøye på, så det var nok et stort slag i trynet å se Fabinho forlate gressmatten med en skade. Luis Diaz ble også tatt av etter 70 minutter i kveldens kamp. Det forventes at colombianeren starter igjen i cupfinalen, etter en ny målgivende pasning i kveld.

Til helgen kan det virket som dette blir laget:

Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Keita, Henderson, Thiago - Diaz, Mane, Salah

Men for å se positivt på det. En brasilianer måtte ut med skade i dag, men en annen var tilbake på benken. Roberto Firmino kan spille en viktig rolle i Liverpools siste kamper, og han er nok spillesugen etter en periode ute.

I kveld tok vi tre viktig poeng mot Steven Gerrard og co, og nå er det bare å se frem mot en ny cupfinale på Wembley. Skal de røde tukte Chelsea i sin andre cupfinale mot blåtrøyene denne sesongen?