Salah rev Bournemouth fra hverandre

Liverpool inntar tabelltoppen etter en maktdemonstrasjon av Mohamed Salah.

Lørdag 08.des 1330 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 10752 / Dommer: Lee Mason

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolBournemout..PL3-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 7

Startet oppgjøret med en skikkelig feilpasning. Bra redning nede ved stolpen på et skudd fra Brooks i første omgang. Viste hvor atletisk og spretten han er da han headet en real sleiv fra Milner i duell med King. Sikker som banken igjen. Slapp inn en ball, men assistentdommeren vinket av for offside. God kamp av sisteskansen.

James Milner 7

Lagets potet spilte sin 500 ligakamp. Gjør jobben uansett hvor på banen han spiller. Gir alt i duellene og jobber godt. Hadde en real sleiv i egen sone, men heldigvis har Liverpool en keeper som kan ta seg greit av slike. Jobbet godt og greide seg godt på høyreback.

Virgil van Dijk 8

Hadde flere tøffe dueller med King. Viser igjen hvilken god fotballspiller han er. Atletisk, god med ball, god til å time duellene. Helt enkelt en fantastisk spiller. Utstråler en utrolig ro der bak. Og det smitter.

Joël Matip 7

Med Lovren borte, så gjør Joel jobben bra, han. Viser også han at matching gjør formen bedre. God kontroll i midten og trives godt sammen med sin nederlandske forsvarskollega. Kommer seg bra fra kampen på sørkysten.

Andy Robertson 7

Alltid spillbar på venstresiden. Blir også brukt og kommer med den ene lekkerbiskenen etter den andre i form av innlegg. Litt småplunder og ballmiss ble registrert, men bevare meg vel, Robertson spiller den ene gode kampen etter den andre.

Georginio Wijnaldum 7

Ikke så synlig, men arbeidshesten er god å ha på midten i dag også. Ble mer synlig etter hvert i andreomgangen, da han bidro godt med veggspill i oppbyggingen av flere angrep. God til å komme seg inn i situasjonene og bryte foran. Viktig spiller på midten..

Fabinho 7

En annen spiller som viser at bare han får sjansen til å spille, så blir formen bedre og bedre. God i duellspillet og også han leser spillet godt. Virker innimellom litt keitete og uvøren, noe som også skaffet han gult kort, da han var litt sein inn i en duell. Vant viktige dueller Viktig på midten.

Naby Keita 7

Startet likesågodt kampen med to tunneler. Viser at formen blir stadig bedre. Rolig med ballen, bra teknisk. Byttet for Lallana da det var igjen drøyt 25 minutter.

Mohamed Salah 9

Noen som tvilte på Salah. Denne gang Liverpools soleklart beste. Så giftigere ut enn på lenge og kom seg tidlig til brukbare sjanser. Slet litt med ballberøringene i begynnelsen, men så; først scorer han på en retur fra Firmino etter 25 minutter. Så innleder han andre omgang med å doble ledelsen, da han slår Ake i duell og skyter i hjørnet. Så går han inn på toppscorerplass da han leker med hjemmeforsvaret og scorer hattrick. Hvorfor han ikke jublet ved noen av målene blir nok kjent etter hvert.

Roberto Firmino 7

Flink til å vende hjem og starte angrepene. Litt å bevise etter noen svake oppgjør. Klart bedre kamp dette enn det han har vist den siste tiden. Utrolig godt samarbeid med angrepskompanjong Salah. Viser igjen den gode fotballspilleren han er. Bedre drive i spillet sitt enn det han har vist den siste tiden.

Xherdan Shaqiri 7

Alltid på løp, alltid på jakt etter de finurlige bakromspasningene. Noen ganger lyktes han, andre ganger ikke. Byttet etter halvgått andre omgang, sannsynligvis for å spares til Napoli-kampen. God fart, god innsats.

Adam Lallana

Kom inn for Keita med drøyt 25 minutter igjen. Godt å få i gang den skadeforfulgte spilleren. Kutt i hodet, som blødde gått, etter en albue fra en Bournemouth-spiller mot slutten av kampen. Lappet sammen og kom innpå igjen. God innsats i de minuttene han spilte.

Jordan Henderson

Fikk ti minutter for Firmino. Gjorde ikke mye av seg. Jordan har ikke vist så god form den siste tiden og trenger det påfyllet av selvtillit han kan få.

Sadio Mané

Kom inn for Shaqiri med 25 minutter igjen. Hadde noe ballkontakt og fortsatte mye av den jobben som sveitseren gjorde. God og bevegelig.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Bournemouth (4-4-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Hvis det var noen som tvilte på Salahs fortreffelighet som spiss, så ga han svar på tiltale. Han så giftigere ut på lenge og scoret hat trick. Først da han var fremme på en retur etter skudd fra Firmino. Så tar han Aké og Cook med på løp, slår dem og skyter til venstre for Begovic, før han fullfører hatricket, Igjen driver han ap med hele forsvaret til Bournemouth, keeper Begovic til og med to ganger, før han skyter ballen i mål. Mål nummer fire kom da Robertson la inn fra venstre. På adresselappen sto det Mané, men før den kom så langt så var det forsvarer Steve Cook, som hadde sitt svare strev med Salah i dag, som beinet ballen i eget mål. 

  Liverpool med full kontroll fra start til mål. Bortelaget spilte en god kamp og Alisson sto trygt aller bakerst. Hvilken god fotballspiller han er viser han også da han møtte Milners grove sleiv med hodet. 

  Seieren gjør at merseysiderne overtar tabelltoppen fra Manchester City, som møter Chelsea i London om noen timer. 

 2. Andre omgang

 3. Liverpool er på tabelltopp!90'

  For en fest-formiddag for Liverpool! Salah tar ballen med seg hjem, og får til og med applaus av Bournemouth-fansen. Liverpool er på tabelltopp før Chelsea-City senere i dag. Sesongens største seier er i boks.
 4. Lallana tilbake på banen90'

  ... uten draktnummer. Det skal ikke stå på innsatsen!
 5. Fem minutter tillegg90'

  Spillet er for lengst i gang, og det jobbes på spreng med å lappe Lallana sammen. Så spørs det hvor raskt en trenger å gjøre det når Liverpool leder 4-0 og Bournemouth har null og niks å by på.
 6. Blodig smell Adam Lallana87'

  Lallana får en kakk i hodet av Lerma, som har gult kort. Blodet siler. Her må det nok lappes sammen og bandasjeres før midtbanespilleren er tilbake på gresset.
  GettyImages-1069796950.jpg
 7. Perfekt Robertson-innlegg85'

  Liverpool tar corneren kort. Robertson svinger inn fra venstre, og finner en upresset Wijnaldum på seks meter. Headingen er imidlertid elendig og spretter flere meter utenfor.
 8. Back-bytte Inn: Diego Rico (Ut: Charlie Daniels)83'

 9. Defensivt bytte Inn: Tyrone Mings (Ut: Junior Stanislas)83'

  Forsvarer inn, angrepsspiller ut – Bournemouth har resignert.
 10. Firmino får hvile Inn: Jordan Henderson (Ut: Roberto Firmino)81'

 11. Daniels med skremmeskudd81'

  Bournemouth-backen får knallbra treff fra 20 meter, men ballen sniker seg like over tverrliggeren.
 12. Hat trick! Målscorer: Mohamed Salah77'

  FOR. EN. SPILLER.Lallana banker ballen i bakrom. Cook prøver å klarere med en sklitakling, men det blir bare en liten tupp. Salah fanger ballen, og runder Begovic. Holdet blir litt skrått med en Bournemouth-forsvarer på streken, så Salah dribler seg like gjerne tilbake. Avslutningen setter han i mål enkelt som bare det. Nå er han delt toppscorer i Premier League!
 13. Mousset scorer, men avvinkes73'

  Innbytteren hamrer ballen i mål, men er en god meter i offside.
 14. Prøver seg fra 30 meter70'

  Avstanden til tross, Stanislas går på skudd. Han treffer for så vidt krysset, men det er så langt unna at Alisson allerede står der og griper ballen.
 15. Fabinho sent ute Fabinho69'

  Fabinho er sent ute i duellen med Lerma, og dundrer ham like godt i bakken. Fortjent gult til brasilianeren.
 16. 3-0! Selvmål: Steve Cook67'

  Da bør det bli tre poeng!Fabinho finner Robertson på fint vis ute til venstre. Backen legger inn slik han så ofte gjør. Cook prøver å klarere, men istedenfor blir det et selvmål med hælen som ville kommet på enhver spillers Youtube-samlevideo om det bare var i rett mål.
 17. Howe bytter også Inn: Lys Mousset (Ut: David Brooks)65'

 18. Shaqiri av Inn: Adam Lallana (Ut: Xherdan Shaqiri)65'

 19. Klopp med dobbelbytte Inn: Sadio Mané (Ut: Naby Keita)65'

 20. Nok en gang grusomme forsøk64'

  Milner får to sjanser på corner, og det andre er like svakt som det første. Først heades den enkelt unna på første. Så skrur han den utenfor dødlinjen før ballen daler ned i feltet med masse snø.
 21. Lekre Keïta-detaljer63'

  Han er ikke så mye involvert i dag, men det bor ufattelig mye i ham. Han demper ballen med hodet langs venstre, tar overstegsfinte, drar seg innover og finner Firmino feilvendt i feltet. Liverpool spiller seg rundt igjen, men angrepet ebber ut.
 22. Liverpool ruller opp, men bare nesten58'

  Salah er rett og slett for mye for Bournemouth nå. Han slår en perfekt crosser til Robertson. Backen slår ballen tilbake, men en forsvarer kommer seg akkurat i veien. I neste angrep spilles Salah gjennom, men denne gangen blir han avblåst for offside. Og denne gangen er avgjørelsen langt mer knepen enn på scoringen.
 23. Cook er oppe igjen55'

  Steve Cook er hard og kommer seg opp på beina igjen. Han halter litt rundt på banen, men prøver å fortsette.
 24. Ligger nede etter Salah-duell Steve Cook53'

  Cook går i ryggen på Salah. Salah prøver seg på en Zico-vending, men stempler Cook. Bournemouth-stopperen ligger nede med store smerter.
 25. Bournemouth roper på straffe52'

  Daniels legger inn på første. King kommer seg akkurat foran Alisson. Keeperen går inn for å takle, og King legger seg etter å ha fått et hårfint touch på foten av Alisson. Aldri nok til å blåses for.
 26. 2-0!!!!!!!! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)48'

  Den egyptiske kongen er tilbake!Og det med et BRAK! Firmino bryter høyt i banen, og spiller ballen til Salah. Egypteren mottar ballen cirka 30 meter fra mål. Han fosser fremover. Til tross for at han blir stemplet av Cook, holder han seg på beina. Han lurer seg unna Aké og fyrer av. Ballen går via Akés fot, og ruller inn i det lengste hjørnet.Salahs suverene scoringsform bare fortsetter. Ett mål bak å være toppscorer nå.
 27. Vi er i gang igjen!46'

  Hold unna nå, Liverpool, og vi er på tabelltopp!
 28. Pausereferat

  Liverpool tok ledelsen ved Salah etter 25 minutter. Firmino skjøt på Begovic, som ga retur. Salah er på løp og har bare å bredside den i mål. Reprisen viser at egypteren er i en offside, men dommer Lee Mason godkjente nettkjenningen. 

  Utover dette så har bortelaget hatt grei kontroll. Bournemouth har hatt et skudd på mål, men Alisson hadde grei kontroll. Salah har gått på flere løp, men har slitt litt med å få kontroll på ballen. Liverpool med ballen i rundt 70 prosent av de første 45 minuttene. Det har vært mye balltrilling på sørkysten så langt. Det har ikke vært så veldig mange sjanser å berette om så langt, verken til hjemme- eller bortelaget.

  Mason har ikke akkurat lagt lista høyt i første omgang. Blåst en del og gitt to gule kort, begge til Bournemouth.

 29. Første omgang

 30. Liverpool til pause med ledelse!45'

  Det siste som skjer er at Salah og Firmino kombinerer, men Bournemouth-forsvaret henger akkurat med. Liverpool er heldig som leder ettersom Salah var i offside da han scoret, men det har ingenting å si!
  GettyImages-1069755546.jpg
 31. Smell for King i duell med Alisson43'

  Igjen med snø på fra Milner når han skal klarere med venstre. Ballen spretter ned i feltet, der Alisson velger ikke å ta sjanser på tilbakespill og header. King går i duellen, og får kneet til Alisson rett i kassen. Nordmannen kommer seg opp igjen etter litt tid på gresset og får et klapp på skulderen av Alisson.
 32. Grusomt slått42'

  Milner svinger inn en av sesongens dårligste cornere. Med masse snø på bare daler den ned i klypene til Begovic.
 33. Corner til Liverpool42'

  Så får vi slått en pasning til Salah i bakrom. Corner nå.
 34. Fryktelig mye Bournemouth40'

  Liverpool har knapt vært på Bournemouths halvdel siste sju-åtte minuttene. Her trenger vi pause så fort som mulig!
 35. Klønete Aké spolerer sjanse35'

  Den tas kort, og Aké får avlsuttet fra tre meter. Nederlenderen feier den imidlertid opp i egen hånd. Der er vi heldige at han sleiver!
 36. Corner til vertene34'

  Et visst trøkk fra Bournemouth nå, etter Firmino mistet ballen på egen halvdel. Vertene får deres andre corner på rappen.
 37. Piffen litt ute av Bournemouth31'

  Liverpool har enormt mye ball. I starten satte Bournemouth presset inn høyt i banen, men nå makter de ikke å presse like høyt. Liverpool med god kontroll i øyeblikket.
 38. Måååååål! Målscorer: Mohamed Salah25'

  Der er Liverpool heldig!Salah og Firmino kombinerer. Sistnevnte skyter fra 25 meter. Begovic gir retur, som Salah setter enkelt i mål. Reprisene viser imidlertid at Salah – med noen centimeter, men likevel veldig klart – er offsideplassert. Det ser det ut til at egypteren vet selv, for det første han gjør er å kikke bort på linjemannen. Men målet er godkjent, og Liverpool er i ledelsen!
  GettyImages-1069755932.jpg
 39. Bra redning22'

  Bournemouth med kampens største sjanse. Brooks spilles frem på femmeteren. Han får skyte fra skrått hold, men Alisson er raskt nede og får dyttet til corner. Den blir aldri farlig.
 40. King avslutter21'

  Bournemouths første avslutning. King skyter fra hjørnet av 16. Det er nesten som det blir et farlig innlegg på bakerste, men ballen bare ruller utenfor buret til Alisson.
 41. Nesten-sjanse for Liverpool20'

  Shaqiri arkitekt igjen. Han slår en perfekt crosser til venstre. Robertson slår inn på første, der Begovic akkurat når frem før Salah. Liverpool får corner etter situasjonen, men den heades igjen enkelt unna av Bournemouth-forsvaret.
 42. En slags 4-2-3-119'

  Det er ikke 4-3-3, som først meldt. Salah er på topp, Shaqiri til høyre, Firmino bak spissen og Keïta opererer langs venstreflanken – stort sett, hvert fall. Spillerne bytter posisjon ofte.
 43. Enda et gult Jefferson Lerma15'

  Mason holder ikke kortene i lommen tross at det er tidlig i kampen. Jefferson Lerma hiver seg inn i en takling på Fabinho, og får et fortjent gult.
 44. Utsøkt Shaqiri-stikker15'

  Den er ikke stor, men vi noterer en sjanse! Shaqiri lobber Salah gjennom på ekte playmaker-vis. Salahs førstetouch er ikke helt optimalt, og han er på ufattelig vanskelig hold når han prøver å avslutte med høyre på halvspretten. Er touchet bedre, kan det der bli en gigasjanse.
 45. Heades unna14'

  Løst slått av Milner, Bournemouth-forsvaret har lite problemer med å heade unna.
 46. Får headet unna13'

  Der treffer du godt, Shaqiri! ... men muren får akkurat hoppet høyt nok. Corner til Liverpool.
 47. Frispark i farlig posisjon Nathan Ake12'

  Nathan Aké handser når Firmino prøver å spille frem en offside-plassert Salah. Liverpool får frispark i særdeles god posisjon, 20 meter fra mål.
 48. Intens start8'

  Bournemouth presser høyt og gjør sitt for at Liverpool ikke får etablert et ordentlig spill. Ingen farligheter hittil.
 49. Keïta-lekestue3'

  Det er så nydelig å se på, Naby! Han mottar ballen langs venstre. Først slår han en tunnel, så slår han en ny og slår ballen ut til høyre. Angrepet ender i et Milner-innlegg som klareres.
 50. Alisson med nesten-tabbe3'

  Alisson slår en stygg tversover, som plukkes opp av Fraser like utenfor boksen. Heldigvis er Liverpool-forsvaret tett nok oppi til at det aldri blir farlig!
 51. Vi er i gang1'

  Bournemouth tar avspark. Solen som var der i morges er borte, og Jürgen Klopps menn skal jakte tabelltopp i regn og frisk bris. Kom igjen, Liverpool!
 52. Før kampen

  PS: Dette er første gang midtbane-storkjøpene Naby Keïta og Fabinho starter samtidig i Premier League. Sadio Mané, som var høyst usikker til kamp, er regnet som frisk nok til å sitte på benken. 

  PS 2: Callum Wilson er ikke med i hjemmelagets kamptropp. Det er et hardt slag for dem, ettersom Wilson har vært deres deres farligste angrepsvåpen denne sesongen med utrolige åtte mål og fem målgivende pasninger. Sannsynligvis er det den hurtige unggutten David Brooks som går inn på topp, mens Junior Stanislas tar plass på høyreflanken. 

  I lørdagens tidligkamp mot Bournemouth har Liverpool muligheten til å klatre forbi Manchester City og ta ledelsen i Premier League – i hvert fall frem til de lyseblå gjester Chelsea senere i dag.

  Jürgen Klopps mannskap har, i likhet med City, ennå ikke tapt i ligaen denne sesongen, og det er Liverpools beste åpning på en sesong noen gang. Bournemouth ligger på en sterk 7. plass, med like mange poeng og bedre målforskjell enn Manchester United, og har kommet ubeseiret fra 9 av 15 runder så langt.

  Dette blir totalt 14. gang Liverpool møter sørkystklubben, og de helrøde har vunnet ni av de foregående. Det eneste tapet kom på denne banen i desember for to år siden, da Eddie Howe sitt mannskap, som lå under 0–2 og 1–3, avgjorde på tampen og vant 4–3.

  Forrige sesong vant Liverpool 4–0 på Vitality Stadium, etter å ha ledet med tre mål halvveis, og 3–0 i oppgjøret på Anfield.

  Roberto Firmino, som nettet her i fjor og scoret som innbytter for tre dager siden, er den Liverpool-spilleren med flest mål (3) mot The Cherries. Liverpool har faktisk ikke tapt noen av de 23 bortekampene som Firmino har scoret i.

  James Milner blir den 13. spilleren i historien som runder 500 kamper i Premier League. 

  Mer før kampen:


Skrevet av: Arve Corneliussen
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+