Ginis mulige grunner til å forlate Liverpool

Liverpool har nylig fått en sterk påminnelse om akkurat hvor godt de vil føle det når Gini Wijnaldum er borte.

30. nov 2020 kl 11.40David Lynch

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Med mindre det kommer en plutselig holdningsendring, er Liverpool-fans nå vitne til de sist månedene av Georginio Wijnaldums Anfield-karriere.

Selv om kontrakten går ut i sommer, har ikke nederlenderen vært involvert i samtaler med klubben om en forlengelse i en periode nå.

Det virker som han har bestemt seg for å dra på free transfer når sesongen er over, og gå løs på en ny utfordring de siste årene av karrieren. Og hvem kan egentlig klandre ham?

Betydelig rolle

Etter å ha spilt en betydelig rolle i både Champions League-triumfen, og da Liverpool vant Premier League etter å ha ventet i 30 år på en ligatittel, har ikke Wijnaldum så mye mer å oppnå i England.

Man kan også forstå om han ikke helt føler at han har fått den store anerkjennelsen han fortjener for sin rolle i suksessen.

Det var  ganske fortellende og overraskende å få vite i forrige uke at midtbanespilleren hadde vunnet flere kamper (133) enn noen andre Liverpool spiller i historien på sine 200 første kamper.

Men det skyldes nok i stor grad at dette er en spiller som med sin spesielle glans er undervurdert i sin natur.

Man kan også forstå om han ikke helt føler at han har fått den store anerkjennelsen han fortjener for sin rolle i suksessen.

Gjenoppfunnet

Da han ble signert fra Newcastle United etter å ha scoret 11 mål i sin debutsesong i Premier League, var det ventet at Wijnaldum skulle ha en lignende angrepsrolle i laget Jürgen Klopp utviklet.

Isteden ble han gjenoppfunnet og ble koblingen mellom de rødes angrep og forsvar, og der andre fikk mer spesialiserte roller.

Både jobben i seg selv, og Wijnaldums fokus på å utføre den til punkt og prikke, har til tider gjort at han har fått urettferdig kritikk.

Selv da Liverpool dominerte i England og i Europa, ble det ofte antydet at deres nummer 5 ville være et lett tannhjul å oppgradere i maskinen.

Men det var aldri noe som handlet om at han ikke var i stand til å gjøre mer, det handlet rett og slett om at han gjorde akkurat det manageren ba ham gjøre.

Det poenget blir nok understreket av spillerens statistikk fra landskampsfotball, der han har scoret 21 mål på 70 kamper for Nederland, sammenlignet med bare 19 på litt over 200 kamper for klubben sin.

Kanskje er det muligheten til å få en mer ærefull individuell rolle som har overbevist Wijnaldum om at det nå er på tide å lukke kapittelet med Liverpool.

Kanskje er det muligheten til å få en mer ærefull individuell rolle som har overbevist Wijnaldum om at det nå er på tide å lukke kapittelet med Liverpool.

Disse vurderes som erstattere

Men uansett hva grunnen er, så har de røde nylig fått en sterk påminnelse om akkurat hvor godt de vil føle det når han er borte.

Blant de utallige kvalitetene 30-åringen innehar, er tilgjengeligheten kanskje den aller mest undervurderte.

I sine fire fulle sesonger på Anfield har Wijnaldum kun ved ni anledninger gått glipp av troppen til Champions League eller Premier League på grunn av skader.

Det må være en faktor som må ha mye å si for Michael Edwards & co når de skal gå løs på den vanskelige oppgaven å erstatte ham.

FØLGES: Eduardo Camavinga.

FØLGES: Eduardo Camavinga.

Rennes stjerneskudd Eduardo Camavinga, som bare har to år igjen på kontrakten, er en av spillerne som nå vurderes.

FØLGES: Yves Bissouma

FØLGES: Yves Bissouma

Brightons midtbanespiller Yves Bissouma det er ventet at Liverpool vil følge tett fram mot sommeren.

Men uansett hvem som kommer inn når Wijnaldum etter hvert forlater klubben, vil de neppe forstå størrelsen på tomrommet det er forventet at de skal fylle.

I kontrast til det vil fansen nok bli påminnet om det på ukentlig basis mens spillernes svanesang fortsetter.

Har du innspill til journalisten?