Har FSG erklært seg selv fornøyd med en troféløs sesong?

Liverpool har fått en ny påminnelse om sine midtstoppermangler.

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Det føltes uunngåelig at Liverpool skulle bli minnet på sine mangler på midtstopperplass denne sesongen.

De røde kom til søndagens kamp mot Manchester United med spørsmålstegn rundt angrepet etter fire målløse seriekamper, men de bekymringene ble raskt lagt døde takket være en god jobb av Mohamed Salah.

Dessverre fikk de også en påminnelse om at den andre enden av banen kan bli et større problem resten av sesongen.

Rhys Williams viste hvorfor man ikke kan forvente at en tenåring, som i forrige sesong møtte semi-proffe spillere, skal hjelpe til med å gjenvinne en serietittel.

Hans partner, den mer erfarne Fabinho, viste et instinkt som gjør ham til en perfekt defensiv midtbanespiller men ikke en like perfekt forsvarsspiller.   

Det var et godt timet, men uønsket varsel, om at selv om Liverpool løser problemene som har plaget dem de siste ukene, vil den defensive sårbarheten fortsatt gi dem hodepine.

Må lure på hvordan samtalene har 

Fakta er dette: Det vil bli ekstremt vanskelig for Jürgen Klopps lag å vinne verken Premier League eller Champions League denne sesongen selv om Fabinho og Joël Matip spiller hver eneste kamp i begge turneringer.

Men det vil bli nærmest umulig for dem å gjøre det om den uerfarne duoen med Williams og Nathaniel Phillips får mye spilletid, slik det er forventet at de gjør.

Det er av den grunn at FA-cupen, som så ofte blir underprioritert av manageren, representerte kanskje den mest sannsynlige veien til sølvtøy denne sesongen.

Dessverre er den sjansen nå borte nok en gang etter et tap som er vanskelig å håndtere mot en rival – som enda mer irriterende – opplever en opptur som ser ut til å virke omvendt proporsjoner av Liverpools nedtur.

Siden det ikke var vanskelig å spå utfallet av de alvorlige skadene til Joe Gomez og Virgil van Dijk, må man lure på hvordan samtalene har vært på innsiden mellom Jürgen Klopp og klubbens eiere i månedene siden skadene.

Siden det ikke var vanskelig å spå utfallet av de alvorlige skadene til Joe Gomez og Virgil van Dijk, må man lure på hvordan samtalene har vært på innsiden mellom Jürgen Klopp og klubbens eiere i månedene siden skadene.

Leker med ild

Har Fenway Sports Group i bunn og grunn erklært seg selv fornøyd med en troféløs sesong, som reflekterer den dårlige hånden klubben har fått utdelt dette året?

Om det er saken, kan man påstå at de ikke forstår at de leker med ild når man ser hvor raskt en mislykket titteljakt kan ende med en kamp om topp fire.

For det første, et forbedret United ser ut som en mer sannsynlige tittelutfordrer enn sine naboer Manchester City, og et besøk hos Tottenham i neste kamp kan bli en påminnelse for Liverpool om lysten til et lag som ønsker å returnere til Champions League.

Med Leicester City allerede fire poeng foran, og at Everton er i stand til å få et lignende gap med sine hengekamper, er det lett å argumentere for at Klopps lag kan slite med å nå sitt aller viktigste mål.

Konsekvensen av det ville merkes hardt for en klubb som allerede sliter med økonomien som et resultat av koronapandemien.

Kan bruke personlige midler

FSG har gjort en bra og fortjener ros for hvordan de har forbedret de rødes økonomiske tilstand det siste tiåret, men jobben var absolutt ikke over før Covid-19 heller.

Nå står de ovenfor et tilbakesteg som kan velte all den harde jobben som er gjort.

Selvsagt vil det være urettferdig å ikke nevne at Liverpool, som alle andre klubber i fotballverden, står ovenfor tap man ikke har sett tidligere etter at supporterne forsvant fra stadion.

Men det er også viktig å få med seg at det ikke var nok til å stoppe storhandler av Thiago Alcantara, Diogo Jota og Kostas Tsimikas i sommer.

Dessuten har Financial Fair Play-reglene blitt mer avslappet på grunn av korona, og har gjort at eierne må ta en avgjørelse om de vil bruke personlig rikdom for å tette midlertidige økonomiske hull.

Siden en midtstopper ennå ikke har kommet til Anfield, og uten at noen avtale ser ut til å være nær, kan det virke som FSG har bestemt at en slik investering ikke vil være verdt det.

Det som ser ut til å bli en vanskelig andre halvdel av sesongen, vil vise om de hadde rett eller ikke.