Kan Klopp risikere å få sparken før sesongslutt? NEI!

Selv om Jürgen Klopp ikke risikerer å få sparken uansett resultat denne våren, så kan resultatene gjøre langsiktig skade på prosjektet han har bygd opp på Anfield.

8. mar 2021 kl 13.29David Lynch

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

En Liverpool-kilde summerte ganske greit opp den høye stjernen Jürgen Klopp har i klubben da han ble spurt søndag kveld om jobben til Jürgen Klopp ville være truet basert på resultater resten av denne sesongen.  

«Nei», var det utvetydige svaret på ett ord.

Ingen ting kan skje fra nå til mai som vil gjøre at tyskeren skal risikere å få sparken ifølge de som bestemmer.

Det er selvsagt en fornuftig holdning. Å si at Klopp har mye å gå på etter at han ledet laget til Champions League-seier og klubbens første serietittel på 30 år ville være en grov underdrivelse.

Ingen ting kan skje fra nå til mai som vil gjøre at tyskeren skal risikere å få sparken ifølge de som bestemmer.

Nedrykksform

Likevel, etter at de røde gikk på sitt sjette strake tap på Anfield i møtet med Fulham på søndag, er det vanskelig å ikke undre seg hvor ille ting kan bli.

Liverpools resultater var dømt til å lide som resultat av skadene denne sesongen, et pågående tema som fortsatte inn i helgen og som gjorde at de brukte sitt 20. midtstopperpar denne sesongen.

Men det var forventet at tilbakeslagene skulle gjøre tittelkampen vanskelig, og at de heller måtte kjempe om topp fire. Men det fans nå faktisk får se er nedrykksform fra en manager og spillere som har brakt de største trofeene til Anfield nylig.

Det høres nok dramatisk ut, men Klopps lag har bare tatt tre av de siste 21 poengene de kunne hentet i Premier League.

Til sammenligning har alle lagene som har vært med i nedrykkskampen gjort det bedre i den samme perioden. Fulham (12), Newcastle (8), Brighton (8), Sheffield United (6) og West Brom (6).

Det er enda godt at Liverpool hadde en så bra start på sesongen, at de befinner seg trygt i den øverste halvdelen av sesongen, hvis ikke kunne de risikert å rykke ned!

Langtidsskade på prosjektet

Men det er en alvorlig situasjon. Selv om Klopp ikke risikerer å få sparken uansett resultat, så er det mulig at om de dårlige resultatene fortsetter, så kan det gjøre langsiktig skade på prosjektet han så møysommelig har bygd opp på Anfield.

Det er ikke nok å bare forvente at denne gruppen spillere vil nullstille seg i sommer om en så selvtillitsskadene form fortsetter til da.

Å ha momentum er en nøkkel i toppidrett, slik troppen viste sist sesong da de startet sesongen rekordbra i Premier League, med en resultatrekke som sikret tittelen rekordtidlig.

Liverpool trenger desperat å finne igjen sitt momentum om de skal komme tilbake til toppen av tabellen ved neste anledning.

Så selv om Klopp ikke vil bruke de neste ukene på å bekymre seg over tryggheten i jobben, vil han vite at om nedturen fortsetter er det ikke uten konsekvenser.