Liverpool.no-redaksjonen er samstemt før den nye sesongen– Denne sesongen vinner vi ligagull igjen!

Den nye Premier League-sesongen starter denne helgen. Her er fem kjappe med liverpool.no-redaksjonen.

Premier League-sesongen starter denne helgen, med bortekamp mot Fulham tidlig lørdag. De ansatte i supporterklubben fikk fem spørsmål før det hele starter opp igjen...

Hvordan er magefølelsen før sesongen starter igjen?

Arve Vassbotten:
– Etter forrige helgs Community Shield må jeg si følelsen er veldig god. Liverpool og Man City er igjen overgangsvinnerne slik jeg ser det, men samtidig har også klubber som Arsenal og Tottenham handlet godt, og andre er ikke ferdighandlet. Jeg tror det blir tettere i toppen denne sesongen enn den siste, og at flere vil melde seg på – i hvert fall i starten. Men kanskje er det akkurat den økte konkurransen som gjør at det bikker Liverpools vei, for jeg føler Liverpool har et mentalt overtak på City og klarer å stå lengre i de tøffe tidene og utfordringene. Derfor tror jeg dette blir sesongen der de mentale monstrene igjen vil kjempe hele veien inn, spesielt med hjelp av en lengre pause med VM der flere sentrale spillere får hvile.

Tore Hansen:
– Magefølelsen er god, men jeg er selvsagt samtidig veldig spent. Vi virker godt forberedt i forhold til flere av våre konkurrenter og har en av de sterkeste stallene jeg har sett på Anfield. Jeg håper vi klarer å ta med oss alt det positive fra Community Shield inn i de første kampene og bygge på det.

Mari Lunde:
– Den er veldig god! Generalprøven mot City var utrolig lovende. Det blir så spennene å se Nunez og Diaz og Salah og Jota, og hva unggutter som Elliott, Carvalho og Jones kan få til. Det gleder jeg meg mest til. Jeg tror dette kan bli Liverpools år igjen, og ikke minst tror jeg det kan bli en veldig spennende sesong med en tett kamp om teten og topp fire. Jeg gleder meg!

Jens Bessessen:
– Det ligger an til en ny sesong med kamp på alle fronter, og jeg regner med LFC er supermotivert etter at de to største trofeene glapp på målstreken i vår. Det står vel mellom Liverpool og City igjen, og selv om de lyseblå må regnes som favoritter, er det ingen grunn til å være pessimist for vår del.

Einar Kvande:
– Magefølelsen er god. Community Shield-kampen mot Manchester City var et bevis på at vi vil henge med i toppen også denne sesongen, og at vi er i stand til å kjempe med de beste i verden. Det var synd at Sadio Mané dro. Han var en spiller jeg virkelig likte, men jeg har klokkertro på Darwin Nunez, som jeg håper og tror vil bli en kjempehit i Liverpool. Det er klart at alle skadene under preseason bekymrer meg litt, og er det noe som kan velte lasset så er det flere skader, da troppen er litt for tynn i enkelte posisjoner.

Arild Skjæveland:
– Ting ser veldig, veldig bra og lovande ut. Liverpool kan vel aldri ha hatt ein sterkare stall enn dette, og med muligheten til fem byter i kvar kamp og sjansen til å ta ut nøkkelspelarar dersom ting er avgjort tidleg… Det kjem til å stå mellom to klubbar igjen, og eg har større tru før denne sesongen enn eg hadde før forrige.

IMPONERTE: Darwin Nunez imponerte stort i debuten mot Manchester City forrige helg.

IMPONERTE: Darwin Nunez imponerte stort i debuten mot Manchester City forrige helg.

Er du fornøyd med det Liverpool har foretatt seg på overgangsmarkedet i sommer?

Arve Vassbotten:
– Jeg er ekstremt godt fornøyd med overgangsvinduet. Situasjonen med Sadio Mané er løst til beste for alle parter. Det var ikke noe poeng å holde på ham når han ville dra nå ett år før kontrakten gikk ut. Liverpool hadde allerede en direkte erstatter på plass i Luis Diaz. Så sikret klubben seg den mest spennende ledige spissen i sommer i form av Nunez, og en ekstremt spennende unggutt kom med Fabio Carvalho. Når man på toppen av alt det fikk i havn en ny kontrakt med Salah før pre-season startet, er det klokkeklar terningkast 6 fra meg. Kort oppsummert har de kjøpt en som blir verdensstjerne denne sesongen, kjøpt en kommende superstjerne og sikret seg verdens beste spiller i tre sesonger til. Og for å være helt ærlig, det er lite som er så sexy som en ny storspiss i et overgangsvindu.

Tore Hansen:
– Ja, absolutt. Det er viktig å få landet de viktigste kjøpene tidlig, og det klarte vi. Vi er ferdighandlet til sesongstart og det er en stor fordel i forhold til å få satt troppen og laget - i stedet for å jage spillerkjøp frem til the bitter end. Vi må huske på at Diaz delvis også kommer inn som ny mann. Vi hadde ikke ham på samme tid i fjor og så har også Salah skrevet ny kontrakt!

Mari Lunde:
– Ja, det er jeg. Jeg tror det vil bli øyeblikk hvor vi savner Sadio, men jeg gleder meg til å se Nunez hamre inn mål og feire med all lidenskapen til en søramerikaner, og Carvalho blir gøy å se. Det er også et par spillere som det var på tide å skrives ut av boka som har gått videre, spesielt Karius. Så ja, alt i alt fornøyd. Hadde vært gøy med Bellingham så klart men vi får se hva som skjer neste sommer

Jens Bessessen:
– Veldig fornøyd. Darwin Nunez virker som et godt kjøp, mens Fabio Carvalho er veldig spennende og en fin spiller å få inn i troppen. Vi kommer til å savne Mané, men klubben har løst situasjonen så godt som det kunne gjøres.

Einar Kvande:
– Jeg er meget godt fornøyd med at vi sikret oss Darwin Nunez. Uruguayaneren virker som en målgarantist, og det er noe ethvert lag trenger. Fabio Carvalho er også lovende. Calvin Ramsay har jeg sett for lite til, men når Klopp sender Conor Bradley på lån for å erstatte ham med skotten, så er jeg trygg på at han vet hva han gjør.

Arild Skjæveland:
– Gjennomsnittsalderen i Liverpool-laget har vore i ferd med å bli veldig høg, og det har ein fått gjort noko med. Endeleg skikkeleg backup for Trent Alexander-Arnold, ein ny spiss som kan bli enorm og Fabio Carvalho som ser veldig lovande ut. Det optimale ville sjølvsagt vore ein ekstra midtbanespelar, men Klopp har fleire gonger vist at han gjerne ventar, viss han har sett seg ut ein spesiell spelar han vil ha. Alle lag i verda vil savne Sadio Mane, men dette ser veldig bra ut!

NY MANN: Fabio Carvalho er kjøpt denne sommeren. Han har allerede vist seg frem i pre-season.

NY MANN: Fabio Carvalho er kjøpt denne sommeren. Han har allerede vist seg frem i pre-season.

Hvem blir Liverpools toppscorer denne sesongen?

Arve Vassbotten:
– Er fristende å si Darwin Nunez, men man kan ikke si det når Mo Salah er i troppen. Mo Salah på en ny sesong med 30+ mål, og Nunez på 25.

Tore Hansen:
– Jeg holder en knapp på Salah - hans statistikk i Premier League er ganske fenomenal og han virket både å ha overskudd og energi lørdag - på en helt annen måte enn det vi så i vår. Når det er sagt regner jeg med sterk konkurranse fra Nunez. Spissen er en helt annen type enn Firmino - mye mer direkte og målfarlig og regner med at han ender på 20+ mål. Men altså trolig noen få bak den egyptiske kongen!

Mari Lunde:
– Etter å ha sett litt rusten ut på vårsesongen så tror jeg Salah har funnet tilbake godformen, det så i hvert fall sånn ut mot City! Kanskje han er lettet over at kontraktfloka er løst. Så ja, Salah blir toppscorer.

Jens Bessessen:
– Mohamed Salah.

Einar Kvande:
– Mohamed Salah virket skarp i Community Shield, og med Nunez som fersk i klubben går jeg for egypteren også denne sesongen. Det skulle ikke forundre meg om han blir toppscorer i Premier League nok en gang.

Arild Skjæveland:
– Mohamed Salah – igjen.

TOPPSCORER IGJEN? Mo Salah har vært Liverpools toppscorer hvert år siden han kom sommeren 2017.

TOPPSCORER IGJEN? Mo Salah har vært Liverpools toppscorer hvert år siden han kom sommeren 2017.

Hvilken spiller kommer til å ha flest målgivende?

Arve Vassbotten:
– Trent, og mange av dem blir til Nunez på bakerste stolpe.

Tore Hansen:
– Den køen kan bli lang. Vi har Trent og Robbo fra kanten. Mo Salah vil garantert være høyt oppe på den statistikken også. Jeg tror også Diaz melder seg på. Carvalho kan bli en dark hourse hvis han får spilletid, men jeg holder en knapp på Trent Alexander-Arnold.

Mari Lunde:
– Jeg tror Trent Alexander-Arnold vil fortsette å servere spissene.

Jens Bessessen:
– Trent Alexander-Arnold.

Einar Kvande:
– Den interne back-konkurranse mellom Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson er bare herlig. Jeg tipper Trent stikker av med den prisen.

Arild Skjæveland:
– Det må bli Trent igjen, og no med ein ny mann han kan sikte på for innlegg. Han har sett strålande ut i pre-season, og er nok ein av dei eg har høgast forventningar til denne sesongen.

19 I FJOR: Forrige sesong hadde Liverpools høyreback 19 målgivende. Hvor mange kan det bli i år?

19 I FJOR: Forrige sesong hadde Liverpools høyreback 19 målgivende. Hvor mange kan det bli i år?

Vinner Liverpool Premier League 2022/23?

Arve Vassbotten:
– Tja, ja. JA!

Tore Hansen:
– Liverpool Football Club! De slår tilbake og vinner foran City.

Mari Lunde:
– Tja. Ja? Ja!

Jens Bessessen:
– Ja!

Einar Kvande:
– Ja. Jeg velger å være optimist.

Arild Skjæveland:
– Ja, no tør eg i alle fall ikkje vera den einaste som seier nei. Eg er optimist. Det gjekk ikkje så verst dei neste sesongane sist Liverpool tapte ein Champions League-finale og kom nære i ligaen…