Dette skriver avisene«Nå vet Liverpool at de har topp fire innen rekkevidde, og de kommer bare til å bli sterkere»

Jürgen Klopp og spillerne hans kan trygt lese søndagens aviser etter den viktige seieren på St. James’ Park.

Lørdag kveld vant Liverpool 2-0 borte mot Newcastle, og med seks poeng på to kamper denne uken har de for alvor meldt seg på igjen i for å ha noe å spille for i Premier League denne våren. Dette skriver avisene…

Minnes Atsu

Tidlig lørdag morgen kom meldingen om at den tidligere Newcastle-spilleren Christian Atsu var funnet død i ruinene etter jordskjelvet i Tyrkia. Det ble tema i Louise Taylors kamprapport i The Guardian.

«Tragisk nok var dette dagen da musikken stoppet for en familie med base i nordøst, og det hele startet med et minutts stillhet for den tidligere Newcastle- og ghanesiske landslagsspilleren Christian Atsu, som døde i jordskjelvet i Tyrkia og Syria. Atsus kone, Marie-Claire Rupio, hadde med seg deres tre barn til stadion, og de var vitne til mye følelser fra Newcastles fans, spillere og støtteapparat, som viste nøyaktig hvor høyt elsket 31-åringen var på Tyneside. Han var blitt beskrevet som «en nydelig person» av hans siste klubb Hatayspor», skriver Taylor.

MARKERING: Det var markering for Christian Atsu på St. James' Park før kampen. Hans familie var tilstede på stadion.

MARKERING: Det var markering for Christian Atsu på St. James' Park før kampen. Hans familie var tilstede på stadion.


«Atsu hadde vært gjennom noen tøffe kamper med Liverpool-forsvarere gjennom sine fem år på St. James’ Park, og hans tidligere venner fikk tidlig ryggen mot veggen da Trent Alexander-Arnolds gjennomspill kom frem til Darwin Nunez, som avsluttet med høyrefoten forbi Pope. Det var mistanke om hands på grunn av måten Nunez kontrollerte Alexander-Arnolds luftige avlevering, men VAR fant ingen regelbrudd, og målet ble stående».

Også etter 2-0 ble det VAR-sjekk.

«Fem minutter senere kunne Klopp feire igjen, og Liverpools andre mål var også et flott et. Det startet med at Stefan Bajcetic stjal ballen fra Sean Longstaff, og avsluttet med en praktfull chip fra Mohamed Salah gjennom til en ventende Cody Gakpo, som straffet Pope som kom stormende ut. Igjen fulgte en VAR-gjennomgang, men Gakpo hadde timet løpet perfekt, og det var ingenting å si på avslutningen».

– Dette var Liverpools varemerke

Luke Edwards er av journalistene som følger Newcastle tettest, og var av de som bygde opp under et rivaleri mellom klubbene før kampen etter møtet i august. I kamprapporten sin i The Telegraph har han latt seg imponere av Klopps menn. 

«Dette må gi Jürgen Klopp og spillerne hans et stort løft. Newcastle hadde ikke tapt på hjemmebane siden Liverpool sist var her i april 2022, men de skar gjennom dem med presist, klinisk angrepsspill», skriver han.

1-0: Darwin Nunez ga Liverpool ledelsen etter et strålende angrep.

1-0: Darwin Nunez ga Liverpool ledelsen etter et strålende angrep.


«Dette var Liverpools varemerke, og dette var deres greie. De gjorde dette så bra som hvilket som helst lag i Europa. Begge målene deres kom etter fantastiske pasninger. Den første fra Trent Alexander-Arnold, og den andre fra Mo Salah. Begge hadde funnet litt rom, og fant de perfekt timede løpene til Darwin Nunez og Cody Gakpo. Det var Liverpool på sitt dødelig beste».

«Newcastle var modige med 10 mann, og traff treverket to ganger. De kunne også tatt ledelsen før Nunez ga Liverpool ledelsen mot spillets gang, da Allan Saint-Maximin fant Miguel Almiron umarkert inne i feltet. Howe mente de hadde vært det beste laget med 10 mann, men Liverpool hadde da kommet i et modus der de bare ville begrense det. Nå ser det ut som sesongen endelig kan lysne igjen for Liverpool», skriver Edwards.

– Newcastle halter – mens Liverpool er på vei opp

Martin Hardy rapporterte fra kampen for The Sunday Times, og han peker på at det er to konkurrenter om topp fire med helt ulik formkurve.

«Liverpools sesong er i live igjen. Newcastle Uniteds sesong vipper på randen. Det viser hvor fort det kan snu i fotball. Det var bare seks poeng som skilte lagene da Anthony Taylor blåste av en dramatisk kveld i nordøst – og Liverpool har én kamp til gode».

Neste helg skal Newcastle spille sin første finale siden 1999, når de møter Manchester United i ligacupfinalen neste søndag.

«Newcastle tapte en hjemmekamp for første gang denne sesongen, og tapte en Premier League-kamp for første gang siden august – også den gang mot Liverpool. Og kanskje viktigere, så mistet de keeperen sin Nick Pope for søndagens ligacupfinale mot Manchester United, etter at han ble utvist for å handse utenfor 16-meteren».

Se igjen høydepunktene fra kampen:


«Følelsen av tap var der. Newcastle halter, både fysisk og mentalt, inn mot sin første cupfinale på Wembley på nesten et kvart århundre. Kvelden var like katastrofal for Eddie Howe som den var energisk for Jürgen Klopp».

Eddie Howe var ikke enig i at det var rødt kort etter kampen.

«Pope har vært den beste keeperen denne sesongen på å tidlig se og avverge farer. Han hadde gjort det i kampens første minutt, med en trygg klarering med hodet. Denne gang gikk det helt galt. Han feilberegnet spretten på ballen fra det lange utspillet, og fulgte i banen hans slik at han måtte komme seg så lavt for å heade ballen at han endte opp helt nede på ballen, langt utenfor straffemerket. Ballen spratt opp i ansiktet hans, og så, kanskje instinktivt, la han en hånd rundt den. Han forsto raskt da han gikk mot fjerdedommeren at det røde kortet ville bety at han mister ligacupfinalen med suspensjon. Det kan være et grusomt spill til tider», skriver Hardy.

Trekker frem Liverpool som favoritter

Liverpools seier gjør at de røde nå er seks poeng bak fjerdeplassen, med én kamp til gode og 48 poeng igjen å spille om denne sesongen. Mark Ogden, som er kjent for å følge Manchester United tettest, skriver for ESPN at topp fire nå må virke sannsynlig for Liverpool.

«Det er tøft for hvilket som helst lag å komme til Newcastle, men Liverpool gjorde det enkelt, og kampen var allerede vunnet før keeperen ble utvist i det 22. minutt».

«Fra nå av vet Liverpool at de har topp fire innen rekkevidde, og med spillere på vei tilbake fra skade, slik som Virgil van Dijk og Diogo Jota, kommer de bare til å bli sterkere. Etter å ha sett trette, gamle og uinteresserte til tider denne sesongen, begynner Liverpools spillere å se friske og klare igjen. Etter denne seieren er Liverpool det beste alternativet til å komme på fjerdeplass denne sesongen», skriver han.