Det harde kampprogrammet gjorde at spillerne fikk restituere hjemme en dag denne uken, og Klopp overrasket Pep Guardiola med sitt laguttak, skriver David Lynch om i ukens spalte.

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. Her er hans andre ukentlige spalte.

Det er ingen overraskelse at den tettpakkede fotballkalenderen etter koronapandemien slår mye hardere ut for lagene som konkurrerer i Europa enn Premier League-rivalene.

For Liverpool var denne uka en perfekt illustrasjon på utfordringene som blir kastet på dem med den nye terminlisten, med kamp mot Atalanta i Champions League på tirsdag og et besøk hos Manchester City på søndag.

Taktisk overraskelse

Med begrensede dager med pause lot Jürgen Klopp spillerne ha en restitusjonstrening hjemme etter at de returnerte fra Italia, før det ble en ny restitusjonsøkt på Melwood på torsdagen, mens forberedelser til helgens kamp på Etihad Stadium ble gjort på fredag og lørdag.

Det er en tidslinje de røde har blitt vant til etter at europacupspillet kom i gang denne sesongen, men det har likevel ikke gjort det noe enklere.

Mens motstanderne vanligvis har en hel uke på seg til å finne nye måter å overliste Liverpool på, er mesterne selv i en situasjon der endring i formasjoner eller taktikk kan bli sett på som unødvendig risikofylt med så lite tid tilgjengelig på treningsfeltet.

Endring i formasjoner eller taktikk kan bli sett på som unødvendig risikofylt med så lite tid tilgjengelig på treningsfeltet.

Det er nettopp derfor ingen forventet at Klopp skulle begynne å bli oppfinnsom, før det som på papiret er den vanskelige seriekampen i alle sesonger.

Mye av debatten før kampen hadde handlet om formspilleren Diogo Jota skulle starte i et tremannsangrep og velkjente 4–3–3 på bekostning av Roberto Firmino, som har slitt litt.

Men til slutt valgte Klopp å gå for begge, og endret til ambisiøse 4–2–4 med ballinnehav, og en flat 4–4–2 når de ikke hadde ballen, noe som så ut til å overraske Pep Guardiola.

Vanskelig avgjørelse

Liverpool dominerte i den første omgangen, skapte sjanser på løpende bånd, og tvang fram straffen som gjorde at Mohamed Salah kunne sende gjestene i ledelsen. Dessverre var det slik at den ene gangen de viste at det ikke var helt komfortable med systemet, ble de straffet av Gabriel Jesus, som satte inn utligningen på mesterlig vis.

Manés beslutning om å forlate venstrevingen og presse Ruben Dias på hans blindside virket uklok, og portugiseren hadde mye tid til å unngå faren. Det ble bevist da City raskt fikk ballen over på flanken som var forlatt, noe som tvang Georginio Wijnaldum over for å dekke rommet. Dermed ble Kevin De Bruyne stående alene og kunne forårsake kaoset som ledet til målet.

Etter kampen innrømmet Klopp at øyeblikk som dette nesten gjorde at han gikk bort fra sitt uortodokse system.

– For å være ærlig, så var det en vanskelig avgjørelse å endre systemet for å spille mot City. For når guttene ikke dekker dette rommet eller dette rommet i en kamp, så tror de at det ikke ville skjedd med det andre systemet, sa Klopp til Sky Sports.

– Men guttene er klare for å lytte, klare til å tilpasse seg, klare til å levere, så jeg er veldig fornøyd.

Sterke prestasjoner

STRAFFEMÅL: Mohamed Salah scoret for straffemerket igjen og sendte Liverpool i ledelsen mot Man City.

Tyskeren hadde god grunn til å være fornøyd med hva han hadde sett. Selv etter å ha funnet ut hvor rommene i motstanderens formasjon kanskje var, slet City med å skape mange store muligheter.

Det var ikke bare på grunn av den taktiske disiplinen, men også på grunn av mange sterke individuelle prestasjoner.

Joël Matip lyste i sin første kamp fra start siden midten av oktober, mens Joe Gomez fortsatte å vise at han er klar for å ta ansvaret i fraværet til Virgil van Dijk. Han imponerer ikke bare som forsvarsspiller, men også som organisator.

Til slutt var den eneste nedturen denne kvelden, (bortsett fra å sikre alle tre poengene, selvsagt), skaden på en ny forsvarsspiller. Trent Alexander-Arnold måtte ut med skade i leggen i andre omgang.

Engelskmannen vil gå gjennom en scan på mandag, og han må håpe at det bare er en liten strekk og at det ikke er en mer alvorlig rift.

Nye dilemmaer

Uansett er det trøst for Klopp med nyhetene om at både Fabinho og Thiago Alcântara er forventet å være klare til kampen mot Leicester som kommer etter landslalagspausen.

Når han får enda flere å velge mellom når de returnerer, vil Klopp ha enda flere valg han må ta enn Jota/Firmino-dilemmaet han fikk denne uken.

Men Liverpool-sjefen viste på søndag at han er mer enn klar for å finne kreative løsninger for at motstanderen må fortsette å gjette på hva Liverpool kommer med.