Spillerbørs og folkebørsHovmester Tsimikas og lekne Firmino sørget for at semifinaleplassen aldri var truet

Kostas Tsimikas med to målgivende og Roberto Firmino med to scoringer mot Benfica.

Med knappen under kan du nå velge om du vil se Liverpool.nos spillerbørs før du gir din egen vurdering.

Alisson Becker8

Kan lite gjøre når Ramos får fritt leide mot mål etter en drøy halvtime. Gjør en våken sweeperjobb ved flere anledninger. Gjør en meget god og viktig redning på et Nunez-skudd like etter 3-3.

Joe Gomez6

Forsiktig med å være med fremover i startfasen av kampen. Har et skuddforsøk som keeper reddet på overtid i første omgang. Opphever offsiden da Benfica reduserte til 3-2. På etterskudd defensivt i flere situasjoner.

Joël Matip7

Forsøker å være med fremover når sjansen byr seg. Avverger faren på et lavt innlegg like før pause. Virker å trives like godt i tospann med Konate som med Virgil van Dijk.

Ibrahima Konaté7

Header inn 1-0 via bakken. Et vakkert hodestøt. Leverer stødig stopperspill, inntil han opphever offsiden på 3-3.

Kostas Tsimikas8

Godt innlegg etter ni minutter. Legger den utsøkte corneren på 1-0. Opphever offsiden på 1-1. Slår et perfekt innlegg til Firminos andre mål, og dermed hans andre assist for kvelden. Livlig i andre omgang. Liverpools beste.

Jordan Henderson7

Ivrig i kontringspresset, og trygg defensiv opptreden. Ble byttet ut før timen var spilt.

James Milner6

Klarer ikke å forhindre fremspillet til Ramos på 1-1. Kommer litt for sent inn i enkelte andre situasjoner også.

Naby Keita8

Håpløst skuddforsøk fra meget langt hold etter 36 minutter. Har et meget godt skuddforsøk fra 25 meter like før pause. Ballen stryker like utenfor høyre stolpe. Trer gjennom Luis Diaz på herlig vis like før 2-1. Avslutningsforsøk utenfor etter 68 minutter.

Luis Diaz7

Startet kampen på høyreflanken. Godt skudd etter 25 meter, etter en herlig skuddfinte, men keeper slår til corner. Nydelig heading inn til Firmino på brasilianerens store sjanse etter en halvtime. Mister litt for lett ball i enkelte situasjoner. Herlig driv.

Diogo Jota7

Startet kampen på venstreflanken. Meget aktiv i startfasen av kampen, og skapte mye trøbbel for Benfica-forsvaret. Dabbet litt av utover i kampen. Flott assist til Firmino ble det siste han gjorde før han ble byttet ut.

Roberto Firmino8

Header like over via ryggen til Verthongen etter en halvtimes spill. Sløste bort en kjempesjanse etter 38 minutter, da pasningen hans til Luis Diaz ble for svak. Får en enkel oppgave med å sette inn 2-1. Brasilianeren var i lekehumør i andre omgang, med flere herlige fliker. Satte enkelt inn 3-1 på Tsimikas herlige frispark, og ble tomålsscorer.

Mohamed Salah7

Inn for Jota etter 57 minutter. Starter innhoppet med en herlig defensiv jobb mot Nunez på en Benfica-kontring, etter først å ha vært involvert i et godt angrep. Serverer assist til Manés mål som blir annullert for offside. Skrur ballen noen centimeter over venstre kryss på overtid.

Fabinho7

Inn for Henderson etter 58 minutter. God som ballfordeler.

Thiago Alcântara7

Inn for Milner etter 58 minutter. Strør om seg med gode pasninger. Trør til i taklingene. Har et volleyforsøk fra distanse som spretter gjennom feltet et kvarter før slutt.

Sadio Mané

Inn for Luis Diaz etter 66 minutter. Nær ved å lykkes som servitør et par ganger. Litt upresis i noen situasjoner. Har ballen i mål på overtid, men det vinkes korrekt for offside.

Divock Origi

Inn for Firmino på overtid.

Jürgen Klopp7

Gamblet litt med å bytte ut sju spillere og startet med et B-preget mannskap, men gamblingen lønte seg, og nå har tyskeren mange friske bein han kan benytte i FA-cupsemifinalen mot Manchester City på lørdag.