Champions League finale 2018

Lør 2025Nå braker det straks løs - lykke til alle sammen!
Lør 2016Herlig stemning på Youngstorget
Lør 1957Store kontraster på tribunen
Lør 1933Og disse stiller Real Madrid med
Lør 1932Laget er klart!

Liverpools finalelag: Karius, Trent, Lovren, van Dijk, Robertson, Henderson, Milner, Wijnaldum, Salah, Mané, Firmino. Res: Mignolet, Clyne, Klavan, Moreno, Lallana, Can, Solanke.

Lør 1859Finalefest for supporterklubbens medlemmer på Pokalen
Lør 1810Finalesendingen i gang på Viasat 4

Nå er sendingen som bygger opp til finalen i gang på Viasat 4.

Lør 1725Allez, allez, allez
Lør 1711– Klopp er ikke «the normal one», han er den ekstraordinære

Liverpools styreformann Tom Werner er ikke i tvil om hva som har gitt klubben et løft de siste årene, ansettelsen av Jürgen Klopp i oktober 2015.

– Vi kan ikke formulere tilstrekkelig hvor ekstraordinær Jürgen har vært for klubben. Jeg husker jeg var på pressekonferansen der han sa at han var «the normal one», men han er så ekstraordinær.

– Han er et av de mest ekstraordinære individene jeg noen gang har møtt. Selvsagt er han karismatisk, men jeg synes han også er ydmyk, snill, briljant i jobben og i tillegg integritet og en karakterstyrke jeg ikke kan gi nok komplimenter til, sier Werner.

Lør 1539Dette vil spillerne tenke på før finalen
Lør 1449Denne sangen spilles før spillerne går ut

Det er ikke «You'll never walk alone» eller «Allez, allez, allez» eller andre Liverpool-sanger som er den siste spillerne får høre før de forlater garderoben på kampdag. Isteden er det rapperen Drakes «God's plan» som blir spilt.

DJ i garderoben er kaptein Jordan Henderson, som har satt sammen lagets Spotify-lista.

– Hendo er ansvarlig for musikken. Idet vi går av bussen setter fysioterapeutene på lista, sier Simon Mignolet til Liverpool Echo.

Tidligere i sesongen skal Henderson ha gitt alle spillerne muligheten til å bidra på lista.

– Det er en miks av sanger. Alberto Moreno har sine spanske sanger og Roberto Firmino et par på portugisisk. Vi har en spesiell liste får rett før kampen. Det er alltid den samme rekkefølgen. Den siste sangen vi spiller før vi går på banen er «God's plan», sier han.

Lør 1411Trent den yngste til å spille europacupfinale for Liverpool
Lør 1410Røde flagg dominerer Kiev
Lør 1306Slik ser Liverpools garderobe ut
Lør 1302Populær OX på flyplassen

Alex Oxlade-Chamberlain får dessverre ikke spilt Champions League-finalen i kveld. Men da han ble oppdaget på flyplassen av røde fans, fikk han absolutt oppleve Liverpool-fansens kjærlighet.

Lør 1254Hevder Bale starter finalen

De spanske avisene Marca og AS hevder begge at Gareth Bale vil starte lørdagens finale sammen med Cristiano Ronaldo og Isco på topp for Real Madrid. Karin Benzema ser dermed ut å starte på benken.

Lør 1234Stemningen bygger seg opp i Kiev
Lør 1209Salah, Firmino og Mané må gjerne få noen flere i dag ...
Lør 1131Send oss dine finalebilder

På over 60 plasser Norge Rundt er det finalefester når Liverpool møter Real Madrid i Champions League-finalen klokka 20.45 lørdag kveld.

Om du er hjemme, på finalefest eller kanskje i Kiev, ønsker vi å samle inn bilder og video av hvordan du og dine feirer finalen, og vil se hvordan dere reagerer ved scoringer, ved sluttsignalet og før og etter kampen.

Send oss dine bilder og video på [email protected]

Ved å sende inn godkjenner du at Liverpool.no og Kopite kan publisere bildet eller videoen på nett på Liverpool.no, på våre soiale medier-sider eller i bladet, og står inne for at de som er avbildet har godkjent bruken.

Skriv gjerne noen ord om hvem som er på bildet og hvor dere feirer og annen morsom info.

Lør 1047Denne fra VG er verdt å få med seg

«53.300 mennesker var medlemmer av Arbeiderpartiet i 2017, Høyres tall er 29.500, mens rundt 41.000 mennesker er med i Liverpools supporterklubb. Det er bortimot én prosent av den norske befolkningen.

– Er dét riktig??? Jeg kan nesten ikke tro det. Det er utrolig, sier The Times-veteranen Henry Winter, mannen som har fulgt engelsk fotball tett de siste tre tiårene, og han gjentar seg selv. – Det er utrolig.»

Les VGs Trond Johannessens sak «Liverpool er mystikk. Og norsk galskap.» her.

Lør 1036Til finalen med «Big-balls football»

I Borussia Dortmund brukte Jürgen Klopp betegnelsen «heavy-metal football», om spillestilen til laget. Med Liverpool har Klopp endret betegnelsen til «Big-balls football».

For på veien til finalen, har Liverpool hatt en rekke utrolige kamper.

– Det var ikke at vi var så mye bedre, men det var så annerledes, så modig, det var «Big-balls football». Jeg elsket det virkelig. Det var på en måte et nytt nivå i Champions League i disse kampene, sier han til The Times.

Lør 1036Blir det disse 11?

Les hvilke spillere Torbjørn Flatin tror starter i dag her.Hvem mener du bør starte? Bruk vår «lagvelger», ta ut hvilke 11 du mener Jürgen Klopp bør starte med i kveld, trykk på Twitter-symbolet øverst til høyre og del på Twitter med hasttag#LFC11NOR

Lør 1033Finalearenaen står klar
Lør 1030Liverpools vei til finalen
Lør 0952Carra leder allsangen
Lør 094560 steder å velge mellom

Hvis du ikke helt har bestemt deg for hvor du skal se finalen, har vi samlet rundt 60 steder landet rundt som viser finalen. Se oversikten her.

Lør 0925Gåsehudalarm på denne
Lør 0923På tide å skape minner for livet

Velkommen til en fantastisk ny dag som rød supporter. Dagen der Liverpool igjen kan få muligheten til å løfte det gjeveste europacuptrofeet. I denne livebloggen følger vi oppbyggingen mot kamp gjennom hele dagen. «What we do in life, echoes in eternity...» skriver Liverpool Echo på sin forside i dag. Og kanskje blir dette også en dag nettopp du som supporter vil huske hele livet.