Når kommer de skadede spillerne tilbake?

Nok en gang har Liverpool en lang skadeliste. Noen kommer tilbake i januar, mens andre må vi være mer tålmodige med.

Liverpool FC har igjen pådratt seg en skadeliste lang som et ondt år. For å gjenta en gammel floskel – det vil nesten føles som en ny signering når noen av spillerne på Liverpools skadeliste kommer tilbake.

Liverpool har spilt 27 kamper så langt i år, og skadene har altså ikke uteblitt. 21 spillere har mistet kamper til skade denne sesongen, og til sammen har spillerne mistet 180 kamper. For syv av spillerne – åtte hvis man regner med Kaide Gordon – vil altså antall tapte kamper fortsette å stige. Det er heldigvis fortsatt et godt stykke unna den ekstreme situasjonen vi så i 2020/21, der spillere mistet hele 339 kamper til skader.

Luis Diaz sin retur

Luis Diaz fortsatte der han slapp fjorårssesongen da årets sesong ble sparket i gang. Colombianeren var full av liv, ikke redd for å legge inn et skikkelig skift på venstresiden, og Klopp og co hadde nok sett for seg at han skulle være en nøkkelperson i angrepstrioen denne sesongen. Men så reiste Liverpool til nord-London og Emirates for å møte ligaleder Arsenal i starten av oktober. Etter å på nydelig vis ha hjulpet Darwin Nuñez til å score Liverpools utligningsmål i første omgang, måtte Diaz takke for seg.

Han hadde blitt taklet av Thomas Partey og pådro seg en leddbåndskade. Han slapp i utgangspunktet operasjon, og han var langt på vei i rehabiliteringen. Han løp på gress og trente med lagkameratene under treningsleiren i Dubai, men så kom den nedslående beskjeden. Tilbakefall. Han ble sendt hjem til Merseyside og måtte opereres i starten av desember.

Siste beskjed fra Liverpool er at de forventer han tilbake i spill i mars måned. Det er bare å telle ned dagene. Da Diaz ble skadet hadde han scoret tre mål og levert to målgivende pasninger på åtte ligakamper for de røde denne sesongen. Han hadde også ett mål og en målgivende pasning på tre Champions League-kamper.

Flere skadede angripere

Diaz sin skade er bare én av fire i angrepet. Diogo Jota har vært plaget av skader hele sesongen. Han innledet 2022/23 med en hamstringskade, men fikk ti minutter i returen mot Everton i starten av september. Han skulle være tilbake for fullt i oktober men etter bare tre kamper ble han skadet på ny. Det var i sluttminuttene av seieren over Manchester City at portugiseren strakk seg etter en ball og ble liggende på banen med store smerter. Han måtte omsider bæres av banen på båre og det ble en seier med bismak – skaden skjedde surt nok hele syv minutter på overtid. Det skal være en skade i en muskel på baksiden av den høyre leggen som plager Jota, og som gjorde at han gikk glipp av VM i Qatar med Portugal.

I følge Liverpool Echo tror Liverpool at Jota er tilbake i slutten av februar.

MÅTTE BÆRES UT: Jota sin skade mot Manchester City var så alvorlig at han måtte bæres av banen på båre.

MÅTTE BÆRES UT: Jota sin skade mot Manchester City var så alvorlig at han måtte bæres av banen på båre.

Også Roberto Firmino, som er på utadgående kontrakt med Liverpool, skadet seg på treningsfeltet før jul og vi har ikke sett snurten til han siden. På nyåret sa Klopp at brasilianeren hadde en sjanse til å være i troppen mot Brentford men det var han ikke. Surt for Firmino og fansen – angriperen har vært en av Liverpools mest treffsikre denne sesongen med syv mål på 13 ligakamper, pluss tre målgivende pasninger. Han har også scoret to mål og registrert én assist på seks Champions League-kamper.

Siden Klopp trodde han ville bli klar til Brentford, er det nok bare et tidsspørsmål før Firmino er tilbake igjen.

Den siste angriperen på skadelista er Kaide Gordon. Unggutten har ikke spilt siden februar 2022, og sliter med en skade i bekkenet. Skaden skal ha sammenheng med utfordringer knyttet til tenåringens fysiske vekst. Han har blitt fulgt opp av spesialister, følger sitt eget treningsopplegg men har blitt avbildet i løpetrening ute på gresset på AXA i det siste.

LØPETRENING: Kaide Gordon fotografert på treningsfeltet den 19. desember.

LØPETRENING: Kaide Gordon fotografert på treningsfeltet den 19. desember.

Øvrige skader

Liverpool har også skader i de andre posisjonene, men det er angrepet som er det største problemet. I forsvaret er det Virgil van Dijk som sliter. Midtstopperen måtte byttes ut i pausen i kampen mot Brentford, og har en hamstringskade som holder han ute i «over en måned». Van Dijk er i fare for å gå glipp av Real Madrid-kampen i slutten av februar.

James Milner fikk en muskelskade i ligacup-kampen mot Manchester City like før jul. Han har ikke spilt en kamp siden det, og det har ikke blitt satt noen konkret returdato, men Klopp trodde i sin tid at veteranen kunne være involvert mot Brentford. Det var han ikke, men det betyr nok at en retur i løpet av januar måned er sannsynlig.

Sistemann på skadelista er Arthur Melo. Han fikk en skade i en muskel i låret under trening i starten av oktober, og måtte opereres. Brasilianeren er fortsatt ikke tilbake i trening, og har bare spilt 13 minutter for Liverpool siden han ble signert på lån fra Juventus i sommer.

Du kan følge med på Liverpools skader og suspensjoner her.

Her følger en komplett liste over spillernes skader og skadehistorikk:

Skader og sykdom

Alisson Becker

1Alisson Becker

Keeper

16. februar

Pådro seg en muskelskade i hamstringen på trening dagen før kampen mot Brentford 17. februar, og den er alvorlig. Var tilbake på banen igjen 14. april mot Crystal Palace.

10. februar

Sto over kampen mot Burnley på grunn av sykdom. Tilbake i trening 13. februar.

25. november

Fikk en kjenning i hamstringen på overtid av Liverpools oppgjør mot Manchester City 25. november, 2023. Klarte å fullførte kampen, men Klopp var usikker på skadeomfanget etter kampen. 

Tilbake i trening før kampen mot Crystal Palace 9. desember.

14. juli

Målvakten fikk seg en skade i magemuskulaturen på trening dagen før Crystal Palace-kampen i Singapore. Brasilianeren var tilbake på treningsfeltet i Tyskland og Østerrike, men slet fortsatt, og Klopp bekreftet at han ikke ville spille kamp før ligaåpningen. Voktet buret mot Fulham i ligaåpningen den 6. august.

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea og ble satt i isolasjon.

Adrian

13Adrian

Keeper

4. desember

Jürgen Klopp bekreftet før møtet med Wolverhampton den 4. desember at Adrián var uaktuell for troppen på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen. Den 26. desember meldte Athletic-journalist James Pearce at spanjolen er tilbake i trening, og straks vil være kampklar igjen. 30. desember kunne spanjolen sees på treningsbilder. 

Caoimhin Kelleher

62Caoimhin Kelleher

Keeper

5. oktober

Caoimhin Kelleher fikk en smell, og har vært nødt til å sy, og mistet kampene mot Union Saint-Gilloise og Brighton, samt Irlands to neste landskamper. Var på benken mot Everton 21. oktober.

14. juni

Liverpools andrekeeper fikk en lyskeskade i Irlands Nations League-kamp mot Ukraina den 14. juni, og kjente fortsatt skaden da han deltok på Liverpools første treningsøkt etter sommerferien den 5. juli. Trente ikke på flere måneder, før han var tilbake på feltet 29. september.

24. oktober

Stod over mot kampene mot Manchester United, Preston og Brighton på grunn av sykdom. Var tilbake på innbytterbenken mot Atletico Madrid på Anfield den 3. november.

Joe Gomez

2Joe Gomez

Forsvar

10. februar

Sto over mot Burnley på grunn av sykdom. Ble sendt hjem fra trening fredag 9. februar. Tilbake i trening 13. februar.

12. november

Var ikke i troppen til kampen mot Brentford, og Jürgen Klopp bekreftet at det var snakk om en skade. Det skal ikke være alvorlig, men har ikke kommet ut hvilken type skade det er. Tilbake i trening 23. november.

21. februar

Fikk en hamstringskade og ble byttet ut etter 73 minutter av 5-2-tapet for Real Madrid i åttedelsfinalen i Champions League på Anfield. Var tilbake i full trening tirsdag 14. mars, som var dagen før returoppgjøret mot Real i Spania.

10. august

Fikk noen små skadeproblemer tidlig i uken før kampen mot Crystal Palace den 15. august, og kunne spille bare den siste halvtimen mot Palace fordi han bare fikk en treningsøkt før kampen. Den økten var dagen før kampen, den 14. august.

14. juli

25-åringen forlot treningen den 14. juli, men han skal ha blitt sett gående fint i gangene etterpå. Han figurerte ikke i Liverpools tropp mot Crystal Palace dagen etter. Engelskmannen var med i troppen til kampene mot RB Leipzig og RB Salzburg en uke senere. 

17. mai

Fikk en ankelskade i Liverpools seier over Southampton den 17. mai i en ekkel situasjon der Mohammed Salisu landet på ankelen hans mot slutten av første omgang, og ble byttet ut i pausen. Forlot St Mary's på krykker og med beinet i en beskyttelsesstøvel. Midtstopperen måtte stå over ligaavslutningen mot Wolverhampton, men var tilbake i full trening den 25. mai, tre dager før Champions League-finalen.

2. november

Var borte fra trening med resten av laget. Klubben opplyste før Atletico Madrid-kampen at midtstopperen har en leggskade. Var tilbake i trening igjen nøyaktig en måned senere, den 2. desember, og fikk et innhopp fra benken i andre omgang mot AC Milan på San Siro den 7. desember.

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

8. november

Reiste ikke til Toulouse i Europa League på grunn av sykdom.

4. april

Måtte kaste inn håndkledet til bortekampen mot Chelsea på Stamford Bridge på grunn av sykdom som gjorde at han ikke var i stand til å trene i forkant av kampen. Var tilbake i full trening to dager senere.

2. januar

Måtte byttes ut til pause i bortetapet for Brentford 2. januar, etter å ha pådratt seg en hamstringskade. Satt på benken mot Everton 12. februar og startet mot Newcastle fem dager senere.

14. mai

Måtte kaste inn håndkledet før ekstraomgangene i FA-cupfinalen mot Chelsea, etter at han kjente at det strammet til baksiden av det ene kneet allerede etter 20 minutters spill. Var tilbake på trening fredagen før Wolverhampton.

16. desember

Skulle egentlig ha startet mot Newcastle, men istedet ble det 7 dager i koronaisolasjon. Var tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

7. mars

Pådro seg en muskelskade i bortekampen mot Sparta Praha, og ble byttet ut kort tid senere. Klar til kamp mot Brighton 31. mars. 

9. november

Fikk en skade i oppvarmingen mot Toulouse 9. november, og måtte stå over kampen mot Brentford og trekke seg fra landslagstroppen. Det var en muskelskade i venstre hamstring. Tilbake på trening 23. november.

27. august

Etter litt usikkerhet var ikke franskmannen med mot Newcastle søndag 27. august. Da Didier Deschamps tok ut landslagstroppen 31. august sa han at han ikke ville ta noen sjanser, men forventet at midtstoppen var tilgjengelig. På pressekonferanse dagen etter bekreftet Jürgen Klopp at Konaté ikke ville være spilleklar mot Aston Villa 3. september.

23. april

Dagen før ligakampen mot West Ham i London opplyste Jürgen Klopp at Ibrahima Konaté ikke hadde trent på et par dager grunnet småskader. Det skal ikke være noe alvorlig, men franskmannen måtte stå over mot The Hammers. – Ibou har nå de siste 2-3 ukene kjent på småskader her og der, så om dette hadde vært sesongens siste kamp hadde han trolig vært tilgjengelig. Men vi skal spille mange flere kamper, og vi trenger ikke presse ham gjennom denne kampen med de spillerne vi har tilgjengelige, utdypet Jürgen Klopp før kampstart mot West Ham i London. Ble bekreftet spilleklar til Tottenham på pressekonferansen 28. april.

29. januar

Pådro seg en hamstringskade i bortekampen mot Brighton 29. januar. Var tilbake i trening igjen den 23. februar.

15. oktober

Fikk et lite muskelproblem og var ikke aktuell til kampen mot Manchester City. Var tilbake i trening igjen mandag 24. oktober, etter å ha stått over tre kamper på grunn av muskelskaden.

31. juli

Hinket av banen etter 57 minutter av treningskampen mot Strasbourg den 31. juli, etter at han fikk en smell i kneet som resulterte i en muskelskade. Den 28. september rapporterte James Pearce i The Athletic at Konate hadde fullført sitt rehabiliteringsprogram, og hadde fått grønt lys til å slutte seg til Jürgen Klopps tropp igjen. Dagen etter var han tilbake på trening.

8. mars

Før kampen mot Inter kunne Jürgen Klopp fortelle at Ibrahima Konaté hadde et problem med en muskel, og at det var grunnen til at han ikke hadde trent. Før Arsenal-kampen 16. mars sa Klopp at han var tilbake.

Kostas Tsimikas

21Kostas Tsimikas

Forsvar

23. desember

Grekeren kolliderte med Jürgen Klopp i 1-1 kampen mot Arsenal, og etter kampslutt bekreftet tyskeren at det er snakk om et kragebeinsbrudd. Tilbake i trening på rekordtid i slutten av januar, og spilte mot Burnley 10. februar da han kom inn som innbytter.

27. mars

Måtte byttes ut tidlig i privatlandskampen mot Litauen på grunn av en ryggskade. Den var heldigvis ikke alvorlig, og han trener for fullt før kampen mot City 1. april.

27. juli

Fikk seg en smell på trening i Østerrike, og sto derfor over kampen mot Red Bull Salzburg. Klopp sa at man måtte se an videre. Var tilbake i trening før Crystal Palace-kampen.

15. mars

Før kampen mot Arsenal kunne Klopp fortelle at Tsimikas var ute på grunn av sykdom.

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

26. mars

Skotten pådro seg en skade i landskamp med Skottland 26. mars, men det var ikke snakk om noe alvorlig.
Tilbake: I full trening og klar til Sheffield United-kampen 4. april.

28. februar

Mistet kampen mot Southampton i FA-cupen på grunn av sykdom. Tilbake i full trening før kampen mot Nottingham Forest 2. mars. 

12. oktober

Fikk skulderen ut av ledd i Skottlands EM-kvalifiseringskamp mot Spania 12. oktober. Måtte ha armen i fatle, og etter å ha undersøkt med flere eksperter var det klart at han måtte opereres. Ble operert 25. oktober, og vil være ute i rundt tre måneder.

Tilbake i full trening mandag 22. januar. 

30. desember

Fikk kneet til Harvey Elliott i hoften under oppvarmingen foran kampen mot Leicester. Måtte kaste inn håndkledet en drøy time ut i kampen, og tok seg til høyre hofte da han haltet av banen. Jürgen Klopp sa etter kampen at det var snakk om en lårhøne.

7. september

Venstrebacken fikk en skade i venstre kne helt på tampen av 4-1-tapet for Napoli.

14. juni.

Reiste ikke til Yerevan i forbindelse med Skottlands siste Nations League-kamp før sommerferien, borte mot Armenia, fordi han var skadet. Venstrebacken var tilbake i spill den 12. juli mot Manchester United i Liverpools første oppkjøringskamp for sesongen. Tilbake i banen i Liverpools oppkjøring.

20. mars

Testet positivt for covid i forkant av Liverpools kvartfinale mot Nottingham Forest. Mistet kvartfinalen og Skottlands privatlandskamp mot Polen torsdag 24. mars. Sluttet seg til landslagstroppen fredag 25. mars, og meldte seg da klar til innsats til privatlandskampen mot Østerrike tirsdag 29. mars.

15. november

Måtte ut med en hamstringskade ti minutter før slutt da Skottland slo Danmark 2-0 på Hampden Park. Var tilbake med et innhopp fra benken på en snau halvtime mot Porto den 24. november.

8. august

Tråkket over på høyre ankel noen få minutter før pause i treningskampen mot Atheltic Club, og måtte byttes ut. Allerede mot Burnley 13 dager senere satt han på benken, etter å ha kommet tilbake i full trening dagen før.

Joël Matip

32Joël Matip

ForsvarSkadet

11. oktober

Ble tatt av etter 69 minutter mot Arsenal 9. oktober, med en leggskade. Fredag 11. november sa Klopp at midtstopperen var med på mer eller mindre hele treningsøkta, men først en måned senere fikk han sine første minutter med kampaction, da han spilte første omgang i treningskampen mot Lyon under Dubai Super Cup.

12. august

Måtte stå over trening fredag 12. august med et lyskeproblem, og rakk ikke sesongens første hjemmekamp mot Crystal Palace tre dager senere. Var tilbake på treningsfeltet og trente for seg selv torsdag 18. august. Trente for fullt 29. august, og kom inn fra benken og spilte de ti siste minuttene av Merseysidederbyet den 3. september.

20. januar

Ble byttet ut etter første omgang av semifinalen mot Arsenal på Emirates fordi han ikke følte seg 100 prosent. Var tilbake allerede i den påfølgende kampen mot Crystal Palace tre dager senere.

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea. Var ute av isolasjon og tilbake i trening fredag 7. januar

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

Forsvar

10. februar

Fikk igjen en kjenning i venstrekneet han slet med i januar, og måtte byttes ut til pause mot Burnley. Det er snakk om en leddbåndsskade i venstre kne. Tilbake i full trening før kampen mot Atalanta 11. april. Kom inn og gjorde comeback mot Crystal Palace 14. april.

9. januar

Fikk en rift i leddbåndet i kneet mot Arsenal 7. januar, og er ventet å være ute i tre uker. Tilbake i trening før Norwich 28. januar. 

3. september

Trent Alexander-Arnold måtte hinke av banen etter et langskudd mot Aston Villa. En skann viste at det var en liten hamstringskade som ville holde ham ute i to uker. Trakk seg fra den engelske landslagstroppen.

9. oktober

Fikk en kraftig vridning i høyre ankel da han ble stemplet av Martinelli i første omgang av kampen mot Arsenal på Emirates, og kom ikke på banen igjen etter pause. Var tilbake  allerede en uke etter, en uke før tiden, og kom inn som innbytter i 1-0-seieren mot Manchester City 16. oktober.

18. mars

Pådro seg en hamstringskade i kampen mot Arsenal 16. mars og måtte melde forfall til England-troppen. Var tilbake på innbytterbenken mot Watford den 2. april etter å ha trent for fullt med laget dagen før.

3. januar

Testet positivt for Covid-19 like i etterkant av kampen mot Chelsea på Stamford Bridge, og ble satt i isolasjon. Tilbake i trening 11. januar.

28. september

Pådro seg en lyskeskade på trening dagen før kampen med FC Porto og ble ikke med troppen til Portugal. Han måtte også stå over kampen mot Manchester City. Den 12. oktober rapporterte Chris Bascombe i Telegraph at scouseren var blitt kvitt sine lyskeproblemer og var tilgjengelig for spill igjen, og samme dag var forsvarsspilleren også avbildet i full trening på AXA Training Centre.

18. september

Måtte melde forfall til kampen mot Crystal Palace på Anfield på kampdagen, på grunn av sykdom. Rakk heller ikke ligacupkampen mot Norwich tre dager senere. Var tilbake i full trening den 23. september, og startet kampen mot Brentford to dager senere.

Conor Bradley

84Conor Bradley

Forsvar

14. april

Fikk en skade i ankelen mot Crystal Palace, og måtte byttes ut like etter pause. Ville være ute i to-tre uker, og trente igjen for fullt 2. mai før Tottenham-kampen.

4. februar

Stod over kampene mot Arsenal og Burnley etter farens bortgang. Tilbake i trening 13. februar.

29. august

Da Michael O'Neill avslørte troppen til det nord-irske landslaget 29. august avslørte han at Bradley sliter med en skade, som kan holde ham ute i så lenge som to til tre måneder. 

Den unge høyrebacken har ikke vært å se siden 24. juli, da han figurerte i en treningskamp mot Greuther Furth. Han ble utelatt fra troppen som reiste til Singapore sent i juli. 

Det skal være snakk om et tretthetsbrudd i ryggen. 

Var tilbake i full trening 23. november.  

22. mars

Meldte forfall til Nord-Irlands privatlandskamper mot Luxembourg og Ungarn i slutten av mars på grunn av et kneproblem. Var tilbake i spill for Liverpool U23 mot Chelsea den 2. april.

Wataru Endo

3Wataru Endo

Midtbane

25. februar

Fikk en smell i ligacupfinalen mot Chelsea, og mistet den påfølgende kampen mot Southampton i FA-cupen 28. februar. Tilbake i full trening før kampen mot Nottingham Forest 2. mars. 

1. januar

Etter Newcastle-seieren 1. nyttårsdag reiste midtbanespilleren for å møte opp med resten av Japan. Endo er kaptein for en av favorittene, som spiller første Asian Cup-kamp mot Vietnam søndag 14. januar. Returnerte fra Asian Cup etter at Japan røk ut av kvartfinalen mot Iran 3. februar. 

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

MidtbaneSkadet

8. februar

Gjorde comeback etter 10 måneder ute mot Arsenal i februar, men pådro seg dessverre en ny muskelskade som er alvorlig.

13. august

Mistet store deler av preseason på grunn av opptrening etter vårens hofteoperasjon. Var ikke med i kamptroppen til ligapremieren mot Chelsea. Fredag 18. august oppdaterte Jürgen Klopp at midtbanespilleren nærmet seg, men ikke var helt der. Fredag 1. september fortalte Klopp at Thiago hadde fått et tilbakeslag etter at han returnerte til treninger med laget. Spanjolen var forventet tilbake etter landslagspausen. 25. oktober var siste nytt at han fortsatt ikke var i trening. Tilbake i trening i starten av februar.

2. mai

Måtte til slutt opereres for hofteskaden han fikk mot Wolverhampton i februar, og gikk dermed glipp av de fem siste kampene av sesongen.

4. februar

Fikk en hofteskade i 3-0-tapet for Wolverhampton i begynnelsen av februar. Skadeoppholdet ble stipulert til en måned, men det gikk dobbelt så lang tid. Var tilbake i full trening sammen med resten av troppen den 3. april, og kom inn og spilte den siste halvtimen da Liverpool klarte 2-2 mot Arsenal på Anfield den 9. april.

22. oktober

Fikk en infeksjon i øret natt til lørdag 22. oktober og kunne ikke spille mot Nottingham Forest og Ajax i Amsterdam. På sin pressekonferanse fredag 28. oktober sa Jürgen Klopp at Thiago vil være tilbake i kamptroppen mot Leeds dagen etter.

6. august

Ble byttet ut etter 51 minutter av 2-2-kampen mot Fulham på Craven Cottage, med en hamstringskade i venstre lår. Var tilbake i full trening mandag 5. september, etter en måned på sidelinjen. Var tilbake på banen da han kom inn etter en drøy time i 4-1-tapet for Napoli to dager senere.

1. juni

Thiago kunne ikke spille i Spanias kamper i UEFA Nations League i begynnelsen av juni, på grunn av en muskelskade på baksiden av høyrebeinet. Tilbake i spill i oppkjøringskampen mot Manchester United den 12. juli.

22. mai

Thiago Alcantara var stor mot Wolverhampton, men på overtid av førsteomgang slo han en feilpasning som var så feilslått mot Trent Alexander-Arnold at det var uforståelig – og det var noe som lå bak. Spanjolen gikk rett av banen med en akkillesskade. Tilbake i trening og reiste med troppen til Paris 27. mai.

27. februar

Fikk en hamstringskade under oppvarmingen til ligacupfinalen, og Naby Keita kom inn og tok plassen hans. Var i tårer på benken i starten av kampen.

Var tilbake i full trening søndag 6. mars, før kampen mot Inter.

28. desember

Spanjolen var ikke i kamptroppen mot Leicester fjerde juledag på grunn av et lite muskelproblem. Ifølge James Pearce dreier det seg om et hofteproblem. Var tilbake i full trening før kampen mot Cardiff.

19. desember

Avla positiv koronatest før kampen på Tottenham Hotspur Stadium. Ute av isolasjon andre juledag.

18. september

Måtte ut med en muskelskade i baksiden av den ene leggen i det 60. minutt mot Crystal Palace. Var ikke tilbake i full trening igjen før den 28. oktober, og kom inn fra benken mot Atletico Madrid den 3. november.

28. juli

Har hatt problemer med en hamstringmuskel, mellom setemusklene, siden lenge før han ble Liverpool-spiller, men mot slutten av forrige sesong begynte han å kjenne det mer og mer, og da han var med landslaget under EM klarte han ikke å spurte skikkelig, og det var også andre ting han ikke klarte å gjøre. Trente individuelt under Liverpools treningsleir i Evian, men var uaktuell til treningskampene mot Bologna. Var tilbake og fikk en halvtime i treningskampen mot Osasuna den 9. august.

Dominik Szoboszlai

8Dominik Szoboszlai

Midtbane

1. februar

Ungareren fikk et tilbakeslag på hamstringskaden som holdt ham ute i januar, og mistet de påfølgende kampene mot Arsenal, Burnley, Brentford og Luton. Tilbake i full trening før kampen mot Nottingham Forest 2. mars. 

Alexis Mac Allister

10Alexis Mac Allister

Midtbane

6. desember

Pådro seg et kutt i kneet mot Sheffield United 6. desember, og måtte stå over kampen mot Crystal Palace tre dager senere. Pep Lijnders fortalte pressen den 19. desember at argentineren hadde god fremgang og ingen smerter. Klopp sa før Arsenal-kampen lille julaften at han nærmet seg, men ikke ville rekke den matchen. 29. desember var han tilbake på trening med resten av laget.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

17. februar

Skadet seg etter en duell med Brentfords Christian Nørgaard lørdag 17. februar. Måtte byttes ut i første omgang. Forlot Gtech Community Stadium lørdag på krykker og med beskyttelsesstøvel på venstre ankel – og forstuet ankelen skikkelig.

Klar til kamp mot Brighton 31. mars. 

1. november

Fikk en hamstringskade i ligacupen mot Bournemouth og mistet de påfølgende tre kampene frem til landslagpausen. Undersøkelsene viste en veldig liten hamstringskade men nok til å holde ham ute i tre uker. Tilbake på trening 23. november.

16. august

Plutselig glimret midtbanespilleren med sitt fravær på treningsbilder, uten at det kom noe offisielt fra klubben. Flere kilder rapporterte at scouseren hadde vrikket ankelen. Var ikke i kamptroppen da Liverpool tok sesongens første hjemmeseier mot Bournemouth lørdag 19. august, og heller ikke mot Newcastle søndag 27. august. Var tilbake i full trening igjen onsdag 30. august. 

9. november

Scouseren var ikke i kamptroppene i Liverpools to siste kamper før VM-pausen, mot Derby i ligacupen og Southampton i Premier League. Da treningsleiren i Dubai startet trente ikke midtbanespilleren sammen med sine lagkamerater, men løp for seg selv sammen med fitnesstrener Dr David Rydings, iført joggesko. Antagelig er det etterdønningene av stressbruddet i høyreleggen som fortsatt plager ham. Den 30. desember bekreftet Jürgen Klopp at midtbanespilleren var tilbake i full trening, og han kom inn og spilte de siste sju minuttene mot Brentford den 2. januar.

1. september

Etter å ha trent i to dager kjente han på til stressreaksjonen i høyre skinnbein, og var ikke i stand til å delta på lagets treninger. Var tilbake i full trening igjen den 7. oktober. Satt på benken mot Manchester City 16. oktober, og kom inn i andre omgang mot West Ham tre dager senere.

30. juli

21-åringen kom inn fra benken helt på tampen av Community Shield-oppgjøret mot Manchester City, men var ikke i stand til å spille treningskampen mot Strasbourg dagen etter på grunn av et stressreaksjon i skinnbeinet i høyre legg, som førte til en hevelse i beinet. Da satt han på tribunen med en beskyttelsesstøvel rundt høyreleggen. Var tilbake i full trening den 29. august, og satt på innbytterbenken mot Newcastle to dager senere.

2. april

Fikk en vridning i den ene ankelen i kampen mot Watford, og måtte teipe ankelen.

2. mars

Ble byttet ut etter første omgang i cupseieren over Norwich, fordi han kjente på en liten skade i låret.

16. desember

Var en av tre spillere som testet positivt for koronaviruset foran Newcastle-kampen. Etter sju dager i koronaisolasjon var han tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

3. november

Fikk en finger i det ene øyet på trening dagen før kampen mot Atletico Madrid, og øyet ble litt oppskrapet. Den 16. november sa klubblege Jim Moxon at Jones ikke vil få noen varige mén som følge av skaden. Hadde sin første treningsøkt sammen med laget igjen den 14. desember. Da deltok han på mesteparten av treningen, men ikke riktig alt.

12. oktober

Kom skadet tilbake etter spill for England U21 den 11. oktober. Jones slet med et lyskeproblem på landslagssamling, og sto over den første kampen for den nye U21-sjefen Lee Carsley. I den andre kampen mot Andorra kom han inn som innbytter, og leverte et kjemperaid og målgivende til kampens eneste mål. Trente sammen med laget 18. oktober før Atletico Madrid-kampen. Tilbake i full trening fredag 22. oktober og kom inn som innbytter mot Manchester United 24. oktober.

5. oktober

Fikk en lyskeskade, beskrevet som en stram lyske, under trening med det engelske U21-landslaget og måtte stå over EM-kvalifiseringskampen mot Slovenia torsdag 7. oktober. Var tilbake som innbytter, og spilte den siste halvtimen da U21-landslaget slo Andorra 1-0 mandag 11.oktober. Hadde også kampens eneste målgivende pasning.

9. august

Måtte forlate banen med hjernerystelse etter bare en halvtimes spill i treningskampen mot Osasuna, etter at han fikk et kne i hodet da han ble dyttet ut over sidelinjen. Var tilbake på benken mot Burnley 21. august.

Harvey Elliott

19Harvey Elliott

Midtbane

30. desember

Fikk en smell i ankelen da han ble taklet stygt mot slutten av kampen mot Leicester, og ble byttet ut etter 86 minutter.

2. juni

Ble sendt hjem fra den engelske U21-landslagstroppen etter å ha testet positivt for Covid-19. Var tilbake fra start for England U21 i EM-kvalifiseringskampen borte mot Kosovo fredag 10. juni.

12. september

Fikk en veldig alvorlig ankelskade mot Leeds United, og måtte ut på båre. Han fikk venstre ankel ut av ledd, og det var også en bruddskade i ankelen. Elliott ble operert i London den 14. september. Operasjonen var vellykket, og klubblege Jim Moxon følte seg sikker på at 18-åringen ville komme i spill igjen denne sesongen. Den 15. november løp midtbanespilleren utendørs igjen, og den 18. januar var han tilbake i full trening. Scoret og leverte to målgivende pasninger i en treningskamp for Liverpool U23 mot Wrexham den 29. januar.

6. september

Ble sendt hjem fra landslagssamling på grunn av en skade han pådro seg mot Chelsea 28. august.

Ryan Gravenberch

38Ryan Gravenberch

Midtbane

25. februar

Ble taklet stygt av Moises Caicedo i ligacupfinalen og ble båret av banen. Undersøkelser viste at han hadde fått en leddbåndsskade i ankelen. 15. mars sa Klopp at han var tilbake i trening og klar til kampen mot Manchester United. 

8. november

Fikk en liten kneskade etter kampen mot Luton Town 5. november. Ikke veldig alvorlig, og han kunne allerede 8. november løpe igjen – men var uaktuell mot Toulouse. Tilbake på trening 23. november.

Stefan Bajcetic

43Stefan Bajcetic

Midtbane

29. september

Skal ha fått et problem med leggen, som holder ham ute i lang, lang tid. Returnerte i full trening 10. april, og spilte mot Manchester United U21 den 12. april. Startet sin første kamp siden september da U21 spilte mot Sunderland den 22. april.

13. august

Store deler av preseason gikk uten tenåringen da han trente seg opp etter problemene som endte forrige sesong tidlig for midtbanespilleren. Første ligakamp mot Chelsea gikk uten spanjolen. Lørdag 19. august satt han på benken da sesongens første seier kom mot Bournemouth.

14. mars

Den 14. mars avslørte Jürgen Klopp at den unge spanskserberen hadde pådratt seg en stressrespons i lysken, nærmere bestemt i en adductormuskel, og to dager senere bekreftet spilleren selv at sesongen er over for hans del.

7. januar

Var ikke i troppen til FA-cupkampen mot Wolverhampton etter å ha fått en smell i hoften. Var tilbake i full trening fredag 13. januar.

Luis Diaz

7Luis Diaz

Angrep

9. oktober

Fikk en leddbåndskade i venstre kne da han ble taklet av Thomas Partey i første omgang av Liverpools bortekamp mot Arsenal på Emirates, og måtte byttes ut noen minutter senere. 10. oktober ble det meldt at vingen slapp operasjon. Colombianeren hadde kommet så langt at han allerede løp på gress og trente sammen med lagkameratene med ball under treningsleiren i Dubai – men den 9. desember kom det dårlige nyheter om et tilbakefall. Han ble sendt hjem til Merseyside, og ble operert dagen etter. Var tilbake i full trening den 28. mars. Kom inn som innbytter i kampen mot Leeds. 

Darwin Nunez

9Darwin Nunez

Angrep

19. februar

Fikk en kjenning i en muskel i førsteomgangen mot Brentford, og ble byttet ut til pause. Sto over påfølgende kamp mot Luton, samt kampene mot Chelsea og Southampton. Tilbake i full trening før kampen mot Nottingham Forest 2. mars. 

13. september

Ble byttet ut til pause i Uruguays landskamp mot Ecuador. Landslagssjef Marcelo Bielsa forklarte det med at han hadde et problem med en muskel.

Klar til kamp mot Wolves påfølgende helg.

15. mai

Skadet tåa på trening og var ikke i kamptroppen til Leicester 15. mai. Fredag 19. mai meldte Jürgen Klopp at smertene har hindret angriperen fra å trene. Var tilbake på trening igjen 23. mai.

15. mars

Fikk et kutt i ankelen i bortekampen mot Real Madrid, og måtte trekke seg fra privatlandskampene mot Japan og Sør-Korea. Tilbake i full trening før kampen mot City 1. april.

22. februar

Darwin Nunez kjente smerter i skulderen etter en duell med Newcastles Kieran Trippier forrige helg, men angrepsspilleren rakk å bli klar til tirsdagens kamp mot Real Madrid i Champions League. Mot Crystal Palace lørdag var han imidlertid ute av troppen da han pådro seg en ny smell i løpet av uken. Var tilbake i trening igjen mandag 27. februar, og startet kampen mot Wolves 1. mars.

18. februar

Landet forkjært etter en duell med Kieran Trippier i bortekampen mot Newcastle 18. februar. Etter kampen bekreftet Jürgen Klopp at han måtte undersøkes nærmere, og at det var smertefullt. Startet mot Real Madrid tre dager senere.

10. januar

Sto over flere treninger i uken inn mot Brighton-kampen på grunn av en liten hamstringskade. Var tilbake i full trening torsdag 19. januar før Chelsea-kampen.

19. oktober

Ble byttet ut etter 57 minutter av 1-0-seieren over West Ham, der han ble matchvinner, da han kjente det strammet til i en muskel på baksiden av låret. Ble ikke klar til kampen mot Nottingham Forest tre dager senere, men var tilbake i trening med laget den 25. oktober, som var dagen før Liverpools kamp mot Ajax i Amsterdam.

Mohamed Salah

11Mohamed Salah

Angrep

17. februar

Fikk en kjenning i den samme hamstringen han hadde vært skadet i da han gjorde comeback mot Brentford. Stod over mot Luton, Chelsea, Southampton og Nottingham Forest. Tilbake i trening 6. mars, dagen før møtet med Sparta Praha. 

18. januar

Måtte tas av banen mot Ghana med det som så ut til å være en hamstringsstrekk. Egypts fotballforbund bekreftet dagen etter at det var en strekk i en muskel og at han ville miste de neste to kampene. Tilbake i trening 13. februar.

1. januar

Etter Newcastle-kampen 1. nyttårsdag sluttet egypteren seg til sine landslagskolleger. Salah er kaptein for Egypt som åpner Afrikamesterskapet mot Mosambik søndag 14. januar.

5. juni

Landslagssjef Ehab Galal avslørte etter Egypts 1-0-seier over Naby Keita og Guinea den 5. juni at Mohamed Salah hadde spilt hele kampen med en skade, og at kantspilleren trosset Liverpools ønske om å bli hvilt i den første av to AFCON-kvalifiseringskamper denne samlingen. Egypteren var tilbake i spill mot Manchester United i den første oppkjøringskampen til den nye sesongen den 12. juli. 

14. mai

Ble byttet ut etter 33 minutter av FA-cupfinalen mot Chelsea, etter å ha fått et lyskeproblem. Var tilbake på AXA Training Centre fredag 20. mai.

12. mars

Fikk en skade i venstre fot da han fikk blokkert et skudd like etter at han hadde gjort Liverpools andre mål på straffespark etter en drøy times spill mot Brighton. Etter kampen sa Jürgen Klopp at egypterens fot hadde blitt overstrekt da han fikk et skudd blokkert, men Salah selv trodde ikke skaden var alvorlig.
Han trente igjen tirsdag 15. mars.

Cody Gakpo

18Cody Gakpo

Angrep

30. september

Nederlenderen måtte forlate banen til pause mot Tottenham, 30. september. 24-åringen holdt seg til ene foten, og forlot kampen med støtte rundt ene kneet. Undersøkelser viste at det ikke var alvorlig, men at han vil være ute i ca tre uker. Mistet kampene mot Union Saint-Gilloise, Brighton, Nederlands landskamper og Merseyside-derbyet, men var tilbake i full trening igjen dagen etter derbyet.

23. mars

Ble syk, trolig matforgiftet, og måtte forlate Nederlands landslagstropp torsdag 23. mars, i forkant av EM-kvalifiseringskampen mot Frankrike i Paris dagen etter. Kunne spille mot Gibraltar mandagen etter.

Diogo Jota

20Diogo Jota

AngrepSkadet

17. februar

Fikk hele vekten til Brentfords Christian Nørgaard oppå sitt eget kne og måtte byttes ut før pause. Det er en medial leddbåndskade. Tilbake i full trening før kampen mot Atalanta 11. april.

25. november

Portugiseren så ut til å få en kjenning i hamstringen like etter hvilen i Liverpools oppgjør mot Manchester City 25. november, 2023. 
Tilbake: Var plutselig tilbake til Burnley-kampen på Boxing Day 2023, og markerte det attpåtil med scoring. 

30. april

Fikk en smell i ryggen i kampen mot West Ham. Trente ikke før kampen mot Tottenham, men ved hjelp av en smertestillende injeksjon klart han å komme inn som innbytter etter 63 minutter, og ble matchvinner fire minutter på overtid i oppgjøret som endte 4-3 til Liverpool. Mot Spurs fikk han imidlertid en ny smell i ryggen, som førte til brist i et ribbein. Han hadde ikke trent etter kampen mot Spurs, men kom inn som innbytter også mot Fulham den 3. mai og startet mot Fulham tre dager senere.

16. oktober

Strakk seg etter en ball langt inne på overtiden i kampen mot Manchester City, og ble liggende med store smerter etter å ha skadet en muskel i baksiden av den høyre leggen. Måtte til slutt bæres av banen. Var tilbake mot Everton 12. februar.

13. juli

Var tilbake i Liverpool-troppen skadefri etter ferien, men slo opp igjen hamstringskaden han pådro seg under landslagsspill i juni på den første treningsøkten i Asia. Han var ikke tilbake i full trening før torsdag 1. september, og kom inn og spilte de ti siste minuttene av Merseysidederbyet to dager senere.

12. juni

Diogo Jota pådro seg en lårskade i sesongens 64. og siste kamp, i løpet av den halvtimen han var på banen som innbytter i Portugals Nations League-kamp mot Sveits søndag 12. juni. Tilbake i trening til Liverpools Asia-turne.

13. april

Fikk en smell i returkampen mot Benfica, og det ble en hevelse etter kampen. Var på innbytterbenken i FA-cupsemifinalen mot Manchester City tre dager senere, og kom inn på tampen av kampen.

16. februar

Måtte byttes ut til pause borte mot Inter etter at ankelen hans hovnet opp. Ankelskaden var ikke verre enn at han rakk ligacupfinalen mot Chelsea den 27. februar, hvor han kom inn fra benken etter 80 minutter, og fikk dermed med seg de ti siste minuttene av ordinær tid, samt ekstraomgangene. Scoret i straffespark-konkurransen.

4. desember

Fikk kjenning med en skade i kampen mot Wolverhampton 4. desember, og har ikke trent siden.

20. november

Fikk en smell i det ene kneet i kampen mot Arsenal, og ble byttet ut etter 76. minutter. Var tilbake i full trening tre dager senere, og satt på innbytterbenken mot Porto den 24. november.

3. oktober

Liverpool-angriperen ble byttet ut etter 68 minutter av Liverpools kamp mot Manchester City, og var ikke i stand til å trene med det portugisiske landslaget den påfølgende uken på grunn av muskelproblemer. Ble sendt hjem til Liverpool den 12. oktober. Var tilbake i full trening med Liverpool torsdag 14. oktober.

Kaide Gordon

49Kaide Gordon

Angrep

4. juli

Unggutten kom tilbake med et bekkenproblem da preseason-treningen startet i sommer. Han var med på preseason-turen til Asia og treningsleiren i Østerrike, men det har tatt mye lenger tid å å få bukt med problemene enn først ventet. Vingen har faktisk ikke spilt en eneste kamp for Liverpool siden en match i Premier League 2 mot Leeds United i februar. Bekkenproblemene skyldes tenåringens hurtige fysiske vekst. I begynnelsen av desember rapporterte akademisjef Alex Inglethorpe at Kaide Gordons rehabilitering nå endelig foregår ute på gress, og så sent som 19. desember ble unggutten avbildet mens han var ute å løp på AXA Training Centre sammen med fitnesstrener David Rydings. 5. juli 2023 rapporterte The Athletic at tenåringen, etter 17 måneder ute, var i rute for å returnere til full trening i juli.

28. september

Ble tatt av til pause på grunn av en skade da Liverpools U19-lag møtte Porto i UEFA Youth League. Var tilbake i trening den 25. oktober, og startet sin første kamp etter skaden da Liverpool U19 møtte Atletico Madrid i UEFA Youth League den 3. november.

Ben Doak

50Ben Doak

AngrepSkadet

13. oktober

Unggutten reiste på landslagssamling med Skottland U21, og var på banen i kampen mot Ungarn den 13. oktober. I den påfølgende kampen, fire dager senere, bekreftet det skotske fotballforbundet at han hadde pådratt seg en skade.

Tilbake i trening første uken i november.

14. mars

Stortalentet kollapset etter at han skallet sammen med Sporting-forsvarer Joao Muniz bare seks minutter ut i kvartfinalen i UEFA Youth League mellom Sporting Lisboa U19 og Liverpool U19 i Lisboa. Etter kollisjonen med Muniz holdt Doak seg til hodet, snublet avgårde noen steg, før han segnet om på gressmatta. Det så veldig stygt ut, og 17-åringen fikk øyeblikkelig behandling av Liverpools leger. De behandlet tenåringen i to minutter ute på gressmatta, før den unge skotten kom seg på beina igjen, og kunne gå av banen for egen maskin. Doak kom selvfølgelig ikke på banen igjen, men ble erstattet av Ranel Young. Det viste seg at skotten brakk nesa i sammenstøtet. Han var tilbake i full trening uken før påske, og spilte for Liverpool U21 i 2-2-kampen mot Brighton U21 den 3. april.

22. januar

Var ikke med i troppen for førstelaget eller U21-laget på noen uker, etter det som skal ha vært en muskelskade. Var tilbake i trening 10. februar.

Rhys Williams

46Rhys Williams

Forsvar

31. mars

Kjente på en skade før kampen mot Manchester City 1. april. Var tilbake i full trening den 6. april.

Suspensjonhistorikk

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

27. august

Suspendert mot Aston Villa og Wolves i Premier League.

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

10. februar

Måtte stå over mot Burnley på grunn av det røde kortet han fikk mot Arsenal 4. februar.

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

19. desember

Andy Robertson fikk direkte rødt kort for farefullt spill etter å ha sparket Emerson 77 minutter ut i kampen mot Tottenham i London, og måtte stå over ligacupkvartfinalen mot Leicester og ligakampen mot Leicester i romjulen, samt oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge i nyttårshelgen.

Alexis Mac Allister

10Alexis Mac Allister

Midtbane

5. november

Fikk sitt femte gule kort i Premier League mot Luton og måtte sone suspensjon mot Brentford.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

30. september

Fikk direkte rødt kort mot Tottenham, og selv om Liverpool anket det røde kortet, endte han opp med å bli suspendert til kampene mot Brighton, Everton og Nottingham Forest.

Darwin Nunez

9Darwin Nunez

Angrep

15. august

Fikk rødt kort for å ha skallet til danske Joachim Andersen etter 57 minutters spill av 1-1-kampen mot Crystal Palace på Anfield 15. august. Måtte stå over resten av kampene den måneden, mot Manchester United, Bournemouth og Newcastle.

Diogo Jota

20Diogo Jota

AngrepSkadet

30. september

Fikk to gule kort mot Tottenham, og måtte stå over kampen mot Brighton med suspensjon.