Liverpools vei til finalen 2019:Fra tragedier til mirakler

Svake bortekamper, sterke hjemmekamper og vanvittige prestasjoner. Denne Champions League-sesongen har inneholdt det aller meste.

Liverpool vs PSG 3-2:Dramatisk overtidsmagi av «enøyde» Firmino

18. september. En ny uforglemmelig Champions League-kveld. Liverpool rotet bort tomålsledelse. Så vartet Roberto Firmino opp med en scoring fra øverste hylle. Tre dager tidligere hadde Roberto Firmino fått Jan Vertonghens finger i det venstre øye, og måtte trene med briller. Han kom inn som innbytter, scoret og feiret med å holde seg for det ene øyet. Liverpool: Sturridge 30' Milner 36' (straffe) Firmino 90'

Napoli vs Liverpool 1-0:Napoli med scoring i det 90. minutt

3. oktober 2018. Etter en ligakamp mot Southampton, exit i ligacupen mot Chelsea, og en Premier League-kamp mot samme motstander på Stamford Bridge der Sturridge reddet poeng på overtid, var en tur til fiendtlige San Paolo i Napoli det neste for Klopps gutter. Det ble en svært svak kamp av de røde. Liverpool produserte en halv målsjanse i løpet av 90 minutter og kan takke sin keeper og midtstoppere for at nullen ble holdt helt til det gjensto 20 sekunder av ordinær tid. Liverpool: James Milner 45'.

Liverpool vs Røde Stjerne 4-0:Kjørte over Røde Stjerne med festfotball

24. oktober: Liverpool til topps i gruppa, ett poeng foran Napoli og to poeng foran PSG etter 2-2 i Paris. endelig løsnet det for trioen på topp. Firmino åpnet scoringsshowet, etter et fantastisk angrep orkestrert av Shaqiri og Robertson. Deretter var det Salahs tur, også denne gangen etter lekkert spill av Shaqiri. Salah la på til 3-0 på straffespark. Mané klarte ikke overliste Røde Stjerne-keeperen på straffe, men gjorde opp for seg med scoring bare minutter senere. Liverpools mål: Firmino 20', Salah 45' 50', Mané 80'

Røde Stjerne vs Liverpool 2-0:Sesongverste i Beograd

6. november 2018. Om bortekampen i Napoli var ille - så var kanskje kampen på Rajko Mitic-stadion, også kjent som «Marakana», i Beograd enda verre. Klopp hadde satt inn Sturridge og Adam Lallana fra start - men satte etterhvert inn Roberto Firmino på banen. Uansett hva som ble prøvd, så var dette en kveld ting rett og slett ikke fungerte. Milan Pavkov headet hjemmelaget i ledelsen midtveis i førsteomgang, og banket inn 2-0 før halvtimen var spilt. Samtidig spilte Napoli og PSG nok en gang uavgjort, denne gang på San Paolo, og gruppe C var fortsatt helt åpen.

PSG vs Liverpool 2-1:Tre strake bortetap - men ikke slått ut

28. november 2018: Neymar er neppe en favoritt hos Liverpool-supportere etter denne kampen, med syting, klaging, bortsparking av ball og overspilling - men brasilianeren var også svært involvert sportslig. Før kvarteret var spilt hadde Juan Bernat gitt hjemmelaget ledelsen etter forarbeid av Mbappé. Ti minutter før pause økte Neymar etter en strålende kontring. Sadio Mané ble felt og James Milner reduserte fra straffemerket like før pause, men til tross for en langt bedre andreomgang fra gjestene i rødt, kom det ingen flere mål, og nå var utgangspunktet veldig tøft før siste kamp i gruppespillet. Liverpools mål: Milner 45' (Straffe)

Til sluttspillet etter vanvittig nervedrama og et tigersprang

11. desember 2018: Liverpool dominerte til tider stort i andre omgang, hvor Napoli måtte løse litt opp uten selv å skape stort. Sløseri med sjansene gjorde imidlertid til at spenningen lå som en knivsegg over Anfield da et mål fra Napoli ville være nok til å knuse drømmen om avansement i Champions League. I noen sekunder så en marerittet i øynene da innbytter Milik kom igjennom etter en dødball, men Alisson var ute som en tiger og greide å blokkere forsøket. Dermed ble det andreplass i gruppe C før mandagens trekning, etter tre hjemmeseiere og tre bortetap i gruppespillet. Totalt sett var dette en god kamp av Liverpool, og hvor man altså igjen holdt nullen og Mo Salah nok en gang ble matchvinneren. Liverpools mål: Salah 34'

Liverpool vs Bayern München 0-0:Van Dijk manglet og holdt nullen

19. februar 2019 åttendelsfinale: I det første oppgjøret på Anfield hadde Klopp noen utfordringer. Gomez og Lovren var skadet, mens bautaen Virgil van Dijk måtte stå over på grunn av gule kort. Mot Robert Lewandowski, en av Europas farligste spisser, var det mange som var bekymret. Inn i midtforsvaret sammen med Matip kom Fabinho. Liverpool gikk offensivt ut, og hadde sine sjanser i den første omgangen. Spesielt Sadio Mané burde ha scoret minst ett mål. Etter pause ble tempoet betydelig senket, og en satt med en følelse av at begge lag var fornøyd med 0-0. Bayern fordi de hadde hjemmebanefordel i kamp nummer to. Liverpool fordi de var uten sin forsvarssjef, og slapp å få bortemål imot.

Bayern München vs Liverpool 1-3 (1-3 sammenlagt)Til kvartfinale med tre lekre bortemål

13. mars åttendelsfinale returoppgjør: For en vanvittig imponerende kamp og andreomgang av Liverpool. Strålende defensivt – Bayern var kun frempå ved én anledning, og de tilreisende fra Merseyside hadde tilsynelatende full kontroll. Liverpool scorer tre fantastiske mål, og Sadio Mané var i strålende form. Matip og Van Dijk var også fantastiske, og sistnevnte scorer også 2–1-målet som gjorde at Liverpool kunne slappe litt mer av. Utover i andreomgangen tok Klopps menn mer og mer over, og etter pause var det rett og slett klasseforskjell. Liverpools mål: Mané 26', van Dijk 69', Mané 84'

Liverpool vs Porto 2-0: Glimrende utgangspunkt

9. april 2019 kvartfinale: God og hendelsesrik kamp på Anfield, der VAR ble brukt flere ganger. Festfotball og flotte mål før pause; kontroll og igjen solid forsvarsspill etter sidebyttet. Keïta innledet ballet etter fem minutter, men kampens beholdning var målet til Firmino som startet med en fantastisk pasning fra Henderson og Alexander-Arnolds innlegg bak Porto-forsvaret. Målløs andreomgang etter fyrverkeriet i første, men 2–0 var et herlig utgangspunkt før returoppgjøret i Portugal. Liverpools mål: Keita 5' , Firmino 26'

Porto vs Liverpool 1-4 (1-6 sammenlagt):Til semifinale med knusende sifre

17. april 2019 kvartfinale returoppgjør: Liverpool videre til semifinalen etter en overbevisende seier borte mot Porto. 6-1 sammenlagt lar seg høre. Porto ville mest i starten, men for hver LFC-scoring gikk lufta litt ut av vertene.
Liverpools mål: Mané 28', Salah 65', Firmino 77', van Dijk 83'

Barcelona vs Liverpool 3-0:Hardt straffet etter strålende spill

01 mai semifinale: Semifinalen borte mot Barcelona er noe av det merkeligste en har sett. Et Liverpool-lag som hadde ballen i 52 prosent av tiden borte på Camp Nou, spilte strålende fotball, og skapte nok sjanser til å score både to og tre mål, men endte opp helt tomhendt. Liverpool ble knallhardt straffet, etter to mål av Messi (ett av dem et frispark av en annen verden) og et av Suarez. Der og da skulle man være bra optimist for å tro at Liverpools skulle ende i finalen.

Liverpool vs Barcelona 4-0 (4-3 sammenlagt)Tidenes kveld på Anfield?

7 mai 2019 Semifinale returoppgjør: Liverpool til Champions League-finalen etter en eventyrlig snuoperasjon - et mirakel! Mohamed Salah var ute med hjernerystelse, Roberto Firmino var ute med lyskeskade. Liverpool måtte sette opp et angrep med Xherdan Shaqiri og Divock Origi, mot Barcelona, og trengte fire mål. Det fikk de. En helt vanvittig kveld på Anfield ble avgjort av Trent Alexander-Arnolds frekke cornervariant, som Origi satte inn til 4-0. Og Liverpool var i sin andre finale på to år.
Liverpools mål: Divock Origi 7', 79' Wijnaldum 54', 56'

Tottenham vs Liverpool:FINALE!

1. juni 2019 Finale: Wanda Metropolitano i Madrid er stadion der Champions League-finalen mellom Tottenham og Liverpool skal spilles.