Blir vi noen gang stabile?

Klopp har formet et Liverpool hvor prestasjonene svinger voldsomt. Spørsmålene blir mange etter nok et surt poengtap på hjemmebane. Det femte i rekken!

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

At vi sliter mot lag som parkerer bussen er ikke ukjent. Vi liker ikke «Pardew-fotball» eller «Mourinho- fotball». I år har vi ikke matchet Manchester City eller Tottenham heller, men to tap så langt er ikke mye. Det må vi regne med! Det er langt verre med de tapte poengene i alle de uavgjorte kampene til nå. I brorparten av disse har vi også hatt ledelsen og burde vunnet. Det er sistnevnte trend som bekymrer meg. Alle disse poengtapene kan fort ødelegge sesongen for oss hvis denne trenden ikke snus. Raskt!

Vi er ikke et stabilt topp fire lag enda. Hypen etter nedsablingen av Spartak Moskva varte dessverre ikke lenger enn til det 76 minutt mot Everton. Rotering og hvile av sentrale spillere har i det siste ikke hatt noen særlig positiv virkning på resultatene i to hjemmekamper vi burde og skulle vunnet. Så vil sikkert noen si at disse tapte poengene kan tas igjen senere, og at alle lag rundt oss også avgir nok poeng til at vi kan bli topp fire. Det siste er slettes ikke sikkert, og derfor mener jeg at alle tapte poeng for oss selvfølgelig får konsekvenser når opptellingen tas i mai.

Er all roteringen til det det beste? Det må snarest vise seg, og laget må raskt finne tilbake til den rytmen og scoringsformen som er vist tidligere. I siste kampen nytter det ikke å legge skylda på backrekka eller keeper med null baklengs. The "Fab four" funket heller ikke. Manè virker ute av form. Coutinho svinger mye. Firmino er ingen målgarantist. Mangler vi en toppspiss? Pr. dags dato (og på lenge) har vi ikke og har ikke hatt det. Kanskje dette også er en medvirkende årsak til at vi funker så godt mot noen lag, men sliter mot andre?

Spørsmålene er flere enn svarene. Til helga kommer en tøff bortekamp hvor kun tre poeng er godt nok. Etter det venter enda en tøff bortekamp i London! Da bør svarene bli positive på om både rotering og bytter er til det beste. Da bør Klopp få spillerne til å igjen yte sitt beste. Vi skaper kun vår egen suksess.

Flere kamper som mot WBA har vi ikke råd til om skal vi kjempe blant de beste!