26 år siden siste ligatittel

Se på Mourinho, han er på shopping i de eksklusive butikkene.

30. jun 2017 kl 16.47 Bjørn Kittelsen

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Han skaffer seg stor fallhøyde. Veldig stor. Det er ikke spesielt imponerende å kjøpe på øverste hylle. Er Mourinho flink eller er han bare kjøpelysten tulling med en fet lommebok?

Jeg ser Torbjørn Flatin lurer på om vi har forsterket laget? Det lurer selvfølgelig jeg også på. Matip, Grujic, Mane etc. virker for meg som forsterkninger på et middels norsk tippeligalag. Sper vi på med en nedrykket Newcastle-spiller og en Ragnar fra Estland så blir det ingen jubelscener her. I tillegg ser det ut til at flere gode spillere er på vei ut. Allen og Benteke har ikke vært mine favoritter, men de har på en måte aldri fått sjansen.

EN RAGNAR FRA ESTLAND
EN RAGNAR FRA ESTLAND  Kjøpet av Ragnar Klavan skaper ingen jubelscener hjemme hos artikkelforfatteren.

Så tenker jeg litt lengre. Hva om Mourinho hadde kjøpt disse spillerne? Da ville jeg tenkt at han er modig og lurt på hvor gode de er? Sannheten er at nok at Mourinho aldri hadde turt å kjøpe disse spillerne. Det krever manns mot.

Et helt annet kaliber

Klopp tror jeg er av et helt annet kaliber. Det er en fryd å være supporter til et lag som har en veloverveid, ærlig, blid og uten tvil svært dyktig leder. Det skulle ikke forundre meg om de nevnte nysigneringene vil løfte laget. Han lager et fundament for en solid bygning. Han tør satse på yngre spillere. Han må være i verdensklasse når det gjelder å motivere. Det er mulig at fasaden ikke blir synlig i år, men jeg er temmelig sikker på at vi vil se konturene tydelig etter hvert.

Mourinho er en fargeklatt på sin måte. Han kjøper bare dyre møbler og håper at de passer sammen. Vel, prøver så godt jeg kan å la være å si at han er dyktig også. Klopp, på sin side, skaper et hjem med sjel. Alle detaljer, store og små, skal inngå i en helhet.

Det har vært en lang motbakke for Liverpool de siste årene. Helt fra vi vant ligaen for siste gang, har vi nok levd i en tro på at vi er bedre enn resultatene tilsier. Vi har etter hvert forstått at vi ikke er blant topplagene i England. Vi snakker nå om hvor vanskelig det er å sikre seg en fjerdeplass i ligaen, en plassering som ville gitt de fleste røde managere sparken for 25 år siden, forresten det er 26 år siden vi vant ligaen!! Seksogtyve år.

Møtte veggen

Det er sikkert en doktorgrad eller to som må til for å analysere hvorfor 70- og 80 tallets suverene lag møtte veggen tidlig på 90- tallet, men vi fikk en knekk på 80- tallet med Hillsbrough og utestengelse fra Europa i flere år etter Heyssel tragedien. Det har vist seg at den byrden ble tung å bære. Vi har hatt noen få store øyeblikk siden den gang, men ligaen er det som gjelder.

Kan Klopp føre oss tilbake i teten? Kan 26 års ventetid gå mot en slutt? Er det mulig å vinne ligaen uten å handle stort? Det Klopp har gjort i sommer øker spenningsnivået til nye høyder. Det er virkelig spennende tider for røde supportere.

Har du innspill til journalisten?