FIRMINO OG COUTINHO  Artikkelforfatteren mener det holder med en av brasilianerne på banen om gangen.

Har Liverpool råd til å benytte begge brassene samtidig?

De siste årene har forsvaret fått mye negativ kritikk, og gjengs oppfatning har vært at man ikke har hatt en skikkelig sjef i bakre rekker, eller at keeperen ikke er god nok.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Ikke siden Rafas glansdager har forsvaret vært til å stole på. Min påstand er at det var god organisering og kynisk spillestil, snarere enn spesielt gode individuelle forsvarsspillere som gjorde at Reina oftere holdt nullen. 

Under Rodgers og Klopp har forsvaret lekket som en sil, mens man har rådd over individuelt bedre defensive spillere. Det betyr følgelig at det er spillestilen og typene man setter opp på laget foran forsvarsfireren som er årsaken til at man slipper inn for mange og enkle baklengsmål. 

Kanskje en liten brannfakkel, men jeg mener Liverpool ikke har råd til å spille med begge brassene samtidig. I mange kamper ser vi Firmino, Coutinho og Lallana i elleveren. Teknisk lette, tidvis briljante fotballspillere, men som alle spiller på små marginer, og som for ofte mister ballen enkelt og unødvendig når laget er på vei framover, noe som inviterer til brudd og kontringer imot. Gavepakker for enhver motstander, spesielt for lag som parkerer bussen.  

Slurv

Firmino slurver med de enkleste pasninger når han er helt upresset, mens Coutinho skyter altfor ofte i situasjoner hvor han heller burde spilt, og da hjelper det lite at det blir noen spektakulære finter og kremmerhus innimellom.  

Kollektivt taper laget for mye på å ha disse tre på banen samtidig, og spesielt setter man forsvaret i et dårligere lys enn nødvendig. Én, maksimalt to av disse bør spille. Feilprosenten blir for stor i angrepsfasen, og når Liverpool heller ikke har en ordentlig vaktbikkje på midten som kan rydde opp etter mange unødvendig ballmist, ja da kan Klopp rett og slett ikke ta seg råd til denne luksusen. Da vil laget fortsette å lekke, selv med bedre midtstoppere og keeper. 

Det er selvsagt fantastisk når disse gutta har dagen samtidig, men det er ditto nitrist når de ikke lykkes med sine twist and turns, langskudd og driblinger. Da er de dessverre en sentral årsak til at forsvaret får trøbbel, og at Liverpool taper fotballkamper, spesielt mot antatt dårligere motstand på bortebane. 

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.10.2019 kl 20:02

– Siden jeg kom til England har det vært slik. United bare forsvarer seg

Men frustrasjon er ikke et ord Jürgen Klopp vil bruke.

+
20.10.2019 kl 19:36

Brewster scoret to da U23-laget slo Wolves

Neil Critchleys gutter slo Wolverhampton.

+
20.10.2019 kl 19:17

– Det var en skuffende prestasjon av oss

Kapteinen reflekterer etter 1-1 på Old Trafford

+
20.10.2019 kl 18:53

– Vi er fortsatt ubeseiret, selv om vi ikke spilte på vårt beste

Dagens Liverpool-helt snakker etter 1-1 på Old Trafford

+