Keeperprat:Ikke stå på streken og vent!

Det har lenge vært diskusjon rundt keeperne våre. Nå om dagen går diskusjonen på om Karius er bedre mellom stengene enn Mignolet. Han har ihvertfall fått prøve seg de seneste kampene og det er jo i og for seg bra. Da har vi ihvertfall to keepere som er matchklare.

30. jun 2017 kl 17.42Axel Grelland

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Samtidig så leser vi mye om at vi gjør det dårlig på dødballer. Der har det vekslet mellom at det er midtstopperne som ikke gjør jobben sin, hele laget eller bare keeperne våre.

Min brannfakkel i denne diskusjonen er at begge våre keepere (Karius og Mignolet) er for svake eller får gale instruksjoner i forhold til hva de skal gjøre på dødballer imot. I kampen mot Swansea satt jeg og reiv meg i håret når Karius på alt av dødballer ble stående på streken. Det er etter mitt skjønn komplett idioti. Det fremstod tydelig at Karius ble stående på streken fordi han var for redd for å gå ut i feltet. Da enten fordi han manglet selvtillit (ny i PL) eller hadde fått beskjed om å bli stående.

Det som skjer hvis keeper blir "stående" på dødballer, og spesielt cornere er at motstanderlaget da legger sine dødballer inn nærmere mål. Har du en keeper som plukker eller bokser cornere unna i 5 meterboksen, då legges neste corner lenger ut i feltet. Har du ikke det legges ballen inn i 5 metersboksen og det blir oftere sjanser og mål til motstander. Lenger ut i feltet er det mindre fare for at en corner umiddelbart skal gi en sjanse. Det er således kjempeviktig for oss at våre keepere tar kontroll i 5 metersboksen og i større grad begynner å eie feltet. Da kan også forsvaret begynne å fokusere på riktige oppgaver på dødballer i stedet for å måtte stå inne i 5 metern og forsøke å stange unna.

Mignolet er ikke den stødigste i feltarbeidet, men han "eier" ihvertfall 5 meterboksen og forsøker å rydde unna cornere som legges inn der, Karius står for øyeblikket på streken på cornere og andre dødballer, det kommer til å straffe seg. Vi blir ikke bedre på dødballer med den type oppførsel fra egne keepere.

Derfor er min klare oppfordring at inntil Karius har selvtillit nok til å gjøre en god jobb i feltet, og spesielt på cornere imot så bør Mignolet stå i mål for oss. Basert på de siste kampene må jeg nok si at vi er såbare og kommer sikkert til å slippe inn mål på dødball mot Man Utd. Så da blir det vel 3-1 til oss :-)