Elefanten i rommet

Vi er nødt til å snakke om et av våre svakeste ledd; kapteinen vår, Jordan Henderson.

21. aug 2017 kl 11.41 Espen Yung Svendsen

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Før alle henger meg skal jeg komme dere i forkant. Jordan Henderson er en svært solid spiller. Han er en spiller som sjeldent ’driter seg ut’. Han virker som en sympatisk type som er relativt godt likt og er gjennomsnittlig ganske god i det aller meste. Han har også vært skadet opptil flere ganger, så jeg skal la tvilen gå litt til gode.

Men så må jeg helle salt i såret på de som mener Hendo er den perfekte kaptein. Henderson bør ikke være ’vår kaptein’. La oss se litt på Henderson kontra hva som kreves av kapteiner i dag.

Henderson er solid, men stikker seg sjeldent frem. Han takler, men sjeldent hardt og tøft, og i det siste har han trukket seg fra dueller. Han scorer, men sjeldent de viktige målene som man husker igjen. Han skriker, men det virker ikke som det er mange som hører på ham. Han er god, men da som regel når resten av laget leverer. Han frir til fansen, men fansen virker ikke overbevist.

Da Henderson ble kjøpt fra Sunderland i 2011 for 16 mp var det mange som rynket på nesen – inkludert meg. Jeg så på Henderson som gjennomsnittlig god i det aller meste, men ikke fantastisk i noe. God løpskapasitet var liksom det første og beste vi kunne si om Henderson, og det syns jeg 6 sesonger senere vi igjen kan si. Henderson ble kraftig kritisert – ofte uten mening og grunn. I så måte følte jeg med Henderson som generelt sett virket som en feil brikke plassert på et altfor stort spillbrett. Jeg føler fremdeles i dag at Hendo har unaturlig blitt ’the chosen one’ – litt som David Moyes ble den ’naturlige’ erstatter for Sir Alex Ferguson. Alle kunne se at det ikke var riktig, men folk ønsket det så mye da han var ’den eneste ene’, litt som da Steven Gerrard nominerte Hendo.

Henderson er ikke mer enn en gjennomsnittlig bra spiller som verken gjør mye feil, men ei heller gjør mye fantastisk. Dog trenger Liverpool en kaptein som står frem. Stallen mangler de karakterene som ’setter standarden’. Mangler de typene som stuper inn i duellene med hodet først eller som fyrer opp publikum grunnet en tøff takling. Vi savner en type som når resten av laget ikke fungerer står frem og jobber inn en seier for laget. Henderson gir meg ingenting som fan. Han har ingen karakter, ingen spisskompetanser som lar meg få tro, han stikker seg ikke frem når laget sliter eller gi resten av laget tro på seg selv. Vår manager Jürgen Klopp er per tid vår største profil.

Så spør sikkert mange seg; hvorfor skal man bry seg så mye om hvem som er kaptein? Vel, for det første holder Henderson andre spillere som kanskje isolert sett er bedre på benken grunnet sitt kapteinsbind. For det andre er det psykologisk at en kaptein er ’en viktigere spiller’ – noe man i vårt tilfelle kan skrive under på at han ikke er. I tillegg vil en kaptein alltid være vanskeligere å sette ut av laget.

Misforstå meg riktig, Henderson er ingen dårlig spiller og jeg håper virkelig at han er en solid stallspiller de neste sesongene, men for meg okkuperer han en viktig del av laget. Hva skjer dersom Philipe Coutinho fortsetter, Naby Keita eventuelt blir kjøpt og Adam Lallana er skadefri? Jeg vil mye heller hatt en midtbane med Keita, Coutinho og Lallana. Jeg ser også mer potensial i Gini Wijnaldum eller Emre Can. Midtbanen vår har manglet dynamikk, tempo, pasningstempo og styrke. Her skal vår antatte katalysator på midtbanen stå for mye av dette, men det gjør han ikke. Faktisk vil jeg i dag påstå at jeg heller ville prioritert 4-5 spillere på sentral midtbane, fremfor Henderson.

Så hvem bør ta over kapteinsbindet? Jeg syns Jöel Matip, Roberto Firmino og Emre Can (dersom han signerer ny kontrakt) alle fremstår som typer som kan sette fyr på The Kop. Men det er generelt mangler på karakter-spillere i dagens mannskap. Kommer en Virgil van Dijk anser jeg han som et naturlig kapteinsmateriale.

Har du innspill til journalisten?