Er vi for kravstore?

For andre gang på en uke taper vi poeng mot lag vi tok full pott mot på tilsvarende baner forrige sesong. Kommentarene og skriveriene hagler i media og på ulike fora.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Mye fokus, og da særlig av den negative sorten, rettes mot forsvaret. Når vi nå heller ikke greier å omsette noen av alle våre sjanser i mål rettes også kritikken mot de på topp. Klopp får også pepper for å bytte for seint og å gjøre feil bytter.
Det er sannelig ikke lett å bli klok på verken Liverpool eller Klopp! Eller våre supportere.

Går ikke på skinner

Til tider spiller vi glitrende angrepsfotball. Det gjorde vi også forrige sesong, og sesongen før det. Alt for ofte gjør vi feil i forsvaret. Det gjorde vi også forrige sesong og sesongen før det! Er det ikke fortsatt slik at vi sitter med «hjertet i halsen» selv om vi leder komfortabelt når laget vi spiller mot kommer i angrep?
Det hører liksom med i Liverpools kamper at ikke alt skal gå på skinner i 90 minutter, eller at seire skal komme på rekke og rad uke etter uke. Vi er ikke der. Enda.
Klopp og FSG har brukt minimalt med penger på forsvaret i de siste overgangsvinduene. De samme har egentlig brukt lite penger på spillerkjøp i det hele tatt. Denne sommeren skulle det virkelig slås på stortromma. Klubben endte opp med kjøp på €40M netto! Det er ikke mye penger. Klopp har beholdt spillere som egentlig var «på vei ut» (les Moreno), og satser på motsatt side på en unggutt i Trent-Aleksander som skal bryne seg på altfor mange gode angrepsspillere.
I midtforsvaret spiller Klavan, en spiller som i sin tid ikke ble funnet god nok for Vålerenga en gang. «Keeperproblemet» består i at Klopp ikke vet hvem han skal benytte. Når vi i tillegg også mangler midtstoppere i øverste klasse må dette  føre til trøbbel! 
Jeg savner giganten på midtbanen. Sjefen som tar ansvar. Spilleren som rydder unna, slår de gode pasningene og hjelper de fire bak slik at ikke belastningen blir for stor. Jeg savner egentlig også måltyven på topp. Han som vi vet scorer 15-20 mål sesong setter sesong. 

Nøkterne

Alt dette savner Liverpool. Vi får ingenting gratis slik FSG og Klopp «tror». Det er ikke uten grunn at Man City står med 15-0 i de tre siste kampene! Slikt koster penger. Masse penger. 
Ting tar selvfølgelig også tid. Klopp har fått en del tid nå, og setter selvfølgelig sin lit til at de spillerne han har er gode nok uten å bruke hundre vis av millioner pund. Men innerst inne er jeg egentlig bittelitt glad for at vi ikke bruker sjeik -eller oligark penger. Jeg er glad for at vi fremdeles er nøkterne og relativt jordnære. Men det koster og kan koste mange poeng.
Derfor tro jeg vi må være realistiske og ikke tro at bare gode resultater vil komme på løpende bånd slik ståa er nå. Klopp bruker fire mann  bak som han synes er gode nok. Punktum. Gjøres det en for dårlig jobb så er det Klopps feil. Punktum. Derfor kan vi skrike og hyle på nye spillere så mye vi vil. Jeg tror aldri vi vil få se noe revolusjonerende under Klopp og FSG. Det har ikke skjedd til nå! 
Derfor må  vi kanskje senke kravene litt, og godta at vi taper poeng i flere kamper enn vi kanskje burde? Så vil bare tiden vise om Klopp faktisk vil få mitt kjære Liverpool til å vinne noe igjen med de spillerne han rår over og de «få» pundene som er og blir brukt.  Hvis ikke vil selvfølgelig sablene rasle, og så er det på'an igjen. Det siste har vi vel heller ikke lykkes spesielt godt med på mange, mange år? 
Det er sannelig ikke lett å være sulteforet på trofeèr for en gammel og etterhvert ikke så altfor kravstor,  rød supporter! For det er vel egentlig alt hva dette i bunn og grunn handler om? Nemlig å vinne noe.....
Del

Blogg

29.10.2017 15:27

Fortsatt sykemeldt

Vi blør ikke fra åpne sår lengre. Men vi er sykemeldt en stund til, men forhåpentligvis er vi på bedringens vei.

29.10.2017 09:54

Defensiv trygghet ga selvtillit

«Jeg vil tørre å påstå at dette er det mest solide vi har fremstått så langt i 2017/2018-sesongen.»

28.10.2017 10:31

Tid for å takle motgang

«Jeg frykter at eierne har like liten tålmodighet som en gjennomsnittlig rød medgangssupporter.»

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.01.2018 kl 14:55

Overbevisende seier for U23

Bobby Adekanye scoret to ganger da Liverpool vant i Premier League cup.

+
21.01.2018 kl 14:46

Scorer oftere enn alle

Mohamed Salah har denne sesongen scoret hyppigere enn noen av Liverpools tidligere spisser i Premier League-perioden.

+
21.01.2018 kl 14:20

– Før hadde klubben en rød tråd - nå er det lapskaus

Men det er bedring å spore for waliserne med en ny manager på plass.

+
21.01.2018 kl 12:26

– En veldig god beslutning å låne ut Grujic

Jürgen Klopp tror både Marko Grujic og Liverpool vil tjene på låneoppholdet.

+