På skjema til 75 poeng etter en julemåned uten tap

I desember leverte Liverpool nøyaktig i henhold til et skjema som ender opp med 75 poeng.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

To resultatmessig svake hjemmeresultat ble kompensert med svært gode resultater på bortebane. Med 15 poeng på syv kamper er Liverpool nå marginale 0,5 poeng bak skjema til 75.

10.000 simuleringer tilsier at Liverpools sannsynlige tabellplassering har forbedret seg betydelig gjennom den siste måneden:

Sannsynligheten for å ta førsteplassen er nå nesten mikroskopisk, men ellers ser vi en helt klar bevegelse mot venstre. Tredje- og fjerdeplassen er nå mest sannsynlige plassering ved sesongslutt.

Oversikten nedenfor viser utviklingen for sesongens viktigste målsetninger, runde for runde:

Vi ser blant annet at sannsynligheten for å havne Topp 4 nå er høyere enn den har vært noen gang så langt i sesongen, nemlig 65%. Vi ser også at sannsynligheten for både andre og tredjeplass er høyere enn den har vært siden tidlig i høst.

Mange gleder seg også over at sannsynligheten for å havne foran Manchester United stadig stiger og nå er på sitt høyeste for sesongen. Her er det viktig å legge merke til at beregningsmodellen hittil bare i liten grad tar innover seg at José Mourinhos lag viser tegn til å befinne seg på randen til totalt sammenbrudd.

Figuren over er basert på 100.000 simuleringer og viser at sannsynlig antall poeng ved sesongslutt fortsetter å utvikle seg i positiv retning gjennom desember. Hovedtyngden ligger nå i området 67 til 73 poeng, mot 64 til 68 poeng ved forrige månedsskifte. Hele «klokken» forskyver seg altså mot høyre. Samtidig krymper både den svarte og den røde andelen av feltet, hvilket indikerer at sannsynligheten for en endelig tabellplassering i intervallet 2 til 4 vokser.

Vi må nå opp på 72 poeng for at sannsynligheten for en Topp 3-plassering skal overstige 50%.

Desember hadde mange kamper, overvekt på hjemmekamper og totalt sett overkommelig motstand. Det var en måned hvor Liverpool egentlig hadde lite å vinne og mye å tape.

Januar er motsatt: I kommende måned er det få kamper, kun en hjemmekamp og generelt sett et program hvor skjemaet til 75 poeng ikke krever all verden. Faktisk er det ingen annen måned hvor skjemaet krever et så lavt gjennomsnittlig antall poeng pr. kamp. Totalt kun 7,0 poeng for hele måneden.

Oppdatering runde for runde finner du på www.fotballungdom.no