Hva med Tottenham?

I all stillhet har Tottenham passert de lyseblå og lagt seg inn 6 poeng bak de røde. Det ser ut som det er dette trekløveret som skal kjempe om tittelen.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det har vært en fornøyelse å følge Liverpool under Klopps ledelse. Vi har utviklet oss fra å være en kandidat til topp fire til tittel kandidater. City har fått et par overraskende tap for relativ svak motstand og er kommet hele 7 poeng på etterskudd.

Tottenham ja. Hvor gode er de egentlig? Etter 6-2 og 5-0 i de to seneste kampene må vi se nærmere på laget fra nord- London. Tottenham har vært et meget godt lagt de siste sesongene. I fjor var de veldig gode, men forventningene til årets sesong har allikevel vært moderate. Et nytt White Hart Lane skulle stå ferdig til høstkampen mot Liverpool, men de spiller fremdeles på Wembley. Ingen nye spillere ble kjøpt inn i sommervinduet, fordi ny stadion har sin pris. Etter at vi slo Tottenham overbevisende 2-1 på Wembley i høst har Pochettinos utvalgte fått lov til å ligge litt i bakgrunnen å sanke poeng etter poeng. De har ikke vært sett på som reelle utfordrere til tittelen- før nå.

De har en meget solid manager. En av de aller beste i bransjen. Når laget er skadefritt er de skumle for alle lag. Det er allikevel mest fristende å se etter svakheter. De har tapt 4 kamper i ligaen i år. Det er ikke urovekkende, men tre av tapene har kommet mot topplagene. Liverpool, Arsenal og City. De var også en hårsbredd fra sorti i PL etter innledende gruppespill. I den grad laget har svakheter, kan det settes spørsmålstegn ved det absolutte toppnivå når de møter de beste lagene. Så må de ha nøkkelspillerne i kampform. Stallen har etter mitt syn ikke samme bredde som City og Liverpool. Nå kjemper de på tre fronter. Det kan bli fire når FA- cupen starter. Det kan bli for mye «the Spurs».

Tapene for City og Liverpool kom på hjemmebanen, Wembley. De har vært veldig sterke på sin gamle hjemmebane White Hart Lane, så gjenstår det å se om hjemmefordelen fortsetter når den nye arena skal innvies i nær fremtid.

Nå venter noen tøffe kamper for oss. Arsenal og City. Uansett hvordan det går vil City være minst et poeng bak oss. Tottenham derimot har et lettere program og det kan i verste fall bety at vi vil kjenne pusten i nakken fra London laget.