Fjerde måned på rad med over 2 poeng per kamp

Andre- og tredjeplass er nå de klart mest sannsynlige plasseringene.

26. feb 2018 kl 17.03 Birger Myhr

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Sju poeng på tre kamper i februar gjør at vi nå ligger 1,8 poeng foran skjema til 75 poeng. Og mye tilsier at 75 poeng vil være tilstrekkelig til en plassering topp 4, til forskjell fra foregående sesong.

Før den utsatte kampen mellom Arsenal og Manchester City har Liverpools sannsynlige tabellplassering forbedret seg ytterligere gjennom denne måneden:

Andre- og tredjeplass er nå de klart mest sannsynlige plasseringene.

Oversikten nedenfor viser utviklingen for sesongens viktigste målsetninger, runde for runde:

Samlet sett er utviklingen denne måneden positiv på alle fronter, med unntak av mulighetene til å bli seriemester.

I takt med at Liverpool fortsetter å hente jevnt med poeng, fortsetter også Liverpools forventede endelige poengantall å stige. Diagrammet nedenfor viser at intervallet 73 til 76 poeng er mest sannsynlig. Dette er opp fra 70 - 75 poeng ved forrige månedsskifte.

Tyngdepunktet i figuren ligger nå på 74,1 poeng.

Fargesammensetningen har også endret seg: Det blir stadig mer gult/oransje og mindre grått/svart!

Delvis skyldes dette at Liverpool selv har høstet godt med poeng. Delvis skyldes det imidlertid også at våre direkte konkurrenter om plassene 2 til 4 nå avgir mer poeng.

Denne måneden er det spesielt Arsenal og Chelsea som har levert svakere enn forventet.

I mars har vi tre kamper hvor vi er store favoritter og to av disse er attpåtil på hjemmebane. I tillegg kommer en vanskelig bortekamp på Old Trafford.

Skjemaet til 75 poeng krever totalt nesten to poeng i gjennomsnitt denne måneden, nemlig 7,9 poeng totalt.


Om beregningen:

Sannsynlighetene er beregnet ved hjelp av en simulasjonsmodell.

Denne fungerer på den måten at man gjennomfører et stort antall simuleringer av utfall av hver av de gjenstående kampene. Utfallet av hver enkelt kamp er avhengig av styrketallet til hvert av lagene som spiller og av hjemmebanefordelen.

På den måten vil f.eks. et lag med et høyt styrketall ha stor sannsynlighet for å vinne hjemme mot et lag med lavt styrketall.

De grafene som finnes i artikkelen her er basert på det samme tallmaterialet som presenteres på nettstedet www.fotballungdom.no.

Det er laget et detaljert beskrivelse av hvordan simulasjonsmodellen fungerer for dem som er spesielt interessert. Den finnes her.

Har du innspill til journalisten?