3 matchballer

I den måneden hvor motstanden på papiret var lettest ble det flere poengtap og den første måneden siden oktober uten 2 poeng i gjennomsnitt pr. kamp.

4. mai 2018 kl 09.21 Birger Myhr

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Om målet er deltagelse i neste sesongs Champions League, så har vi tre matchballer igjen.

Første matchball er allerede til helgen hvor et uavgjort resultat vil gjøre det umulig for Chelsea å gå forbi. De kan fortsatt komme opp på samme antall poeng, men målforskjellen på 17 mål klarer de aldri å ta igjen.

Skulle det bli tap mot Chelsea, så vil seier hjemme mot Brighton i siste serierunde være nok til at Chelsea ikke kan komme opp på et høyere antall poeng. Også i dette scenariet vil målforskjellen bli avgjørende. Beregningsmodellen sliter med å finne kombinasjoner hvor Chelsea tar igjen hele målforskjellen, selv om et bortetap tilsvarende det vi hadde på Ethiad vil halvere differansen og vel så det.

Når Liverpool har to seriekamper igjen, beregner simulasjonsmodellen følgende antall poeng og plassering:

Det er nå 94,4% sannsynlig at vi havner topp 4.

75 poeng er klart mest sannsynlig og vil mest sannsynlig gi en fjerdeplass.

Om Liverpool likevel kun skulle få null eller ett poeng i de siste to kampene og både Chelsea og Tottenham skulle gå forbi, så har vi fortsatt en mulighet til å kvalifisere oss til neste års CL.

Klopp og Liverpool er garantister for underholdning og sørger for spenning til siste minutt. Nettopp derfor ser jeg ikke bort fra at billetten til ny CL-deltagelse ikke blir sikret før 26. mai i Kiev!

Har du innspill til journalisten?