Se vår guide: Julefeiring i Liverpool

Hvis du befinner deg i Liverpool på julaften og første juledag er det noen ting som er greit å vite - som for eksempel hvor du kan spise julemiddagen.

20. des 2017 kl 21.35 Mari @mareylunde

I England så feires jul den 25 desember. Det vil si at på vår julaften går det meste som normalt, mens første juledag er det nærmeste England kommer til full stopp. Liverpool One er åpent 24 desember fra 11-17. Alle butikker er stengt første juledag, som er dagen britene åpner pakkene sine og spiser en stor og tung julelunsj. Butikkene åpner igjen på Boxing Day, hvor Liverpool One har åpent fra 10-18.

Første juledag kan du ikke forvente å gjøre så mye. Alle butikker er stengt, og de fleste restauranter og puber er enten stengt, har begrensede åpningstider eller serverer kun fast meny til ganske stive priser. Julaften er ting litt enklere, heldigvis. Her er en liste over noen julemenyer som ser interessante ut. Debatten mellom pinnekjøtt og ribbe kan legges på is.

Browns, Liverpool One

Hos Browns, midt i sentrum av byen, kan du nyte en treretters på julaften for £29.95. Det er alltid koselig i Browns sine lokaler, men ekstra hyggelig i juletider. Forretten består av et utvalg tradisjonelle retter som rekecocktail, parfait av andelever, og røkelaks. Kalkun med det vanlige tilbehøret, laksefilet, og biff er blant de fem rettene man kan velge mellom av hovedretter. Til dessert kan du velge Christmas Pudding, pasjonsfrukt og marengspai, og sjokoladekake.

Browns har også åpent første juledag, og serverer en femretters julemiddag for £69.95. Måltidet ditt kan for eksempel bestå av gresskarsuppe, kalkun, sjokolade-bonanza, ostetallerken og pai. For booking og mer informasjon, besøk nettsiden.

Marco Pierre White Steakhouse Bar & Grill, 10 Chapel Street

Den britiske stjernekokken Marco Pierre White, omtalt som den aller første kjendis-kokken, har en av sine restauranter i Liverpools Indigo-hotell i Chapel Street. To-retters julemiddag på julaften koster £28, og treretters £31. På menyen finner man britiske julefavoritter, men ikke nødvendigvis norske yndlinger. Til forrett kan Marco friste med pai med viltkjøtt, soppterte med hollandaise og en rekecocktail. Til hovedrett kan man blant annet velge mellom tradisjonell kalkun-roast med stuffing, biff og pommes frittes og fiskekake av hyse og purre. På dessertmenyen finner man selvfølgelig Christmas Pudding, trifle med kirsebær og sherry, og risengrynsgrøt.

Det er også mulig å ta første juledag-måltidet her, dog til en mye stivere pris på £85 per person og en litt annen meny. For mer informasjon og booking, besøk nettsiden.

Gusto, Albert Dock

Gusto på Albert Dock er alltid et trygt valg for et smakfullt måltid til en rettferdig pris. De koselige omgivelsene kan gi deg mild julestemning i juni, og er naturligvis ekstra varm og hyggelig i jula.

Til jul kan du velge en treretters middag for £32.95. Du kan starte måltidet med en sellerisuppe, carpaccio eller røkt makrell. Under hovedretter finner man selvsagt kalkun med det tradisjonelle tilbehøret, laksefilet eller for eksempel en biff. Avslutt den trivelige kvelden med det vanskelige valget mellom panna cotta, sjokoladekake og plomme-frangipane.

For å reservere bord, eller ta en ordentlig titt på menyen, trykk her.

The Alchemist, 5 Brunswick Street

Laboratoriet i Brunswick Street er mest kjent for molekylær miksologi. Cocktailene ryker og bobler og skifter farger, og er generelt veldig Instagram-vennlige. Men The Alchemist sitt kjøkken er også av høy kvalitet, og til jul kan du komme hit for en treretters. For £28 kan du starte kvelden med sellerisuppe, rekesalat eller kyllingspyd. Til hovedmeny kan du velge mellom biff, laks, kalkun eller gresskar-risotto. For en ekstra £5 kan du oppgradere til entrecote med hvitløkssmør. På dessertmenyen finner du endelig noe julerelatert i Christmas Pudding, eller polenta-kake, eller karamell og sjokolade-kake.

Alkymisten har som sagt spennende trylledrikker, men matmenyen er også full av godbiter. Julemenyen kommer helt sikkert til å levere.

Brasiliansk jul: Viva Brazil, 36 Castle Street, og Bem Brasil, 47-49 Hanover Street

Hvis du foretrekker buffet og mild sambastemning, har de brasilianske biffhusene i byen egne juletilbud.

Viva Brazil i Castle Street serverer Christmas Rodizio som er et av de bedre tilbudene, spesielt hvis man er storspist. For £32.95får man en Caipirinha-cocktail (eller en flaskeøl hvis du heller vil ha det), dessert, og så mye kjøtt og tilbehør man bare vil. De har 16 forskjellige grillet kjøttyper man kan velge mellom. Hvis noen i selskapet ikke er så glad i kjøtt, kan de velge et sjømat-rodizio eller en vesentlig billigere vegetarmeny. Book bord her.

Bem Brasil har en ganske lik meny, men har i tillegg åpent på første juledag. For £46.95 kan man nyte en “VIP buffet” (akkurat hva det betyr er litt uklart), et glass prosecco og sjokoladefontene. De anbefaler at man booker bord så fort som mulig hvis man vil spise her, og bord kan reserveres her.

Wahaca, 24 College Lane

Hvis du vil bytte ut juleølen med Corona og ribba med empanadas, kan du ta turen til Wahaca. Fra julemenyen kan du velge mellom enten The Rebellion Banquet eller The Revolutionist’s Feast. Begge menyene er for grupper på minst fire personer, og alle rettene er ment for deling. The Rebellion Banquet koster £30 per person, og inkluderer små Street Food-retter, og et stort utvalg tacofyll så man kan være kreativ med tacoen. The Revolutionist’s Feast koster £25 per person og består kun av forskjellige Street Food-tallerkner som selskapet kan dele seg i mellom. På menyen står de kjempegode taquitosene med søtpotet og feta, empanadas med sopp, og et par forskjellige ferdiglagde tacoer.

Avslutt det utradisjonelle julemåltidet med churros i stedet for Christmas Pudding. Hvorfor ikke? Det er jo tross alt tusen ganger bedre. Julemenyene er tilgjengelige frem til julaften. Book bord her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]