Pizzarestauranter

Kjærestetur, vennetur eller tur med barna. Pizza er alltid en sikker vinner, eller hva?

23. okt 2018 kl 13.43 Mari @mareylunde

Det er mange steder som serverer pizza, men her er en liste over noen av byens beste alternativer.

Santa Maluco

Castle Street

Pizzarestauranten Santa Maluco ligger i enden av Castle Street, nærmest Liverpool Town Hall, og henter sin inspirasjon fra Brasil. Lokalet er kult og fargerikt, og en graffiti av Christ the Redeemer dekker den ene veggen. Brasiliansk pizza er kjent for å være mindre konservativ enn den italienske. Alt funker, noe som kommer tydelig fram når man titter på Santa Malucos meny. Her finner du blant annet Return of the Mac (Big Mac), Mac & Cheese og What the Duck?

Du kan bestille en hel pizza, eller du kan gå for Rodizio-løsningen hvor du betaler en fast pris og spiser så mye pizza du klarer. Servitøren kommer til bordet ditt med forskjellige pizzatyper og du plukker det du vil. Er du storspist er det hit du kan komme for å skaffe deg heltestatus i Liverpool. Santa Maluco holder nemlig oversikt over de som har spist flest stykker.

Santa Maluco har også tatt inn Liverpoolfavoritten Bold Street Coffee. De serverer sin etterlengtede brunch og kaffe fra morgen til tidlig ettermiddag, hver dag.

Man sitter stort sett på langbord, men de har også en ganske stor uteservering for de som ikke er lettfryste. Det blir travelt her i helgene så det er lurt å booke bord, spesielt hvis man er en større gruppe.

Crazy Pedro’s

25 Parr Street

Imaget til Crazy Pedro’s er nettopp det - crazy. Innredningen er fargerik og psykedelisk. Hjemmesiden deres preges av Comic Sans, bare for å understreke hvor klin kokos Pedro’s faktisk er.

Pizzatoppingen er ukonvensjonell, og det er mye som tyder på at det er en gærning som står bak. Her kan man få pizza med blåbær blant annet. Jepp.

De prøver ganske hardt på å være laidback, så her er det ingen bordservering. Du må løfte på rumpa og gå til baren for å bestille pizza, og ta med en frossen margarita eller en shot tequila i samme slengen hvis du vil.

Det aller beste med Crazy Pedro’s er terrassen. Pizzabula har en av byens beste uteserveringer, badet i solskinn hele dagen - de få gangene skyene velger å åpne seg. Her kan du henge til langt på kveld, selv etter at pizzasmulene er fortært. For Pedro? Han elsker en god fest.

En hel pizza koster £15, mens et stykke koster £3. Prisen er med andre ord ganske lik hos Santa Maluco, men pizzaene er mindre.

Bord kan bookes her.

Crust

Bold Street

Il Forno er en italiensk restaurant som mange reisende nordmenn har et godt øye til, som også har vunnet priser for sin fantastiske pizza. I 2015 åpnet eierne en ny restaurant i Bold Street, nemlig Crust. I motsetning til de to tidligere nevnte restaurantene holder Crust det veldig enkelt. Her spesialiserer de seg på autentisk italiensk pizza, men har også et stort utvalg pasta. Karbo-himmelen akkompagneres fint av italiensk, amerikansk og lokal øl, og prisene er relativt rimelige.

Du kan velge mellom fem forskjellige pizzadeiger, både sunne, organiske og glutenfrie. Selve interiøret blir utrolig kjedelig sammenlignet med de to andre restaurantene, men Crust lar maten prate for seg — og den er velartikulert.

Servicen kan bli litt upersonlig og støynivået ganske høyt på en travel lørdagskveld, men det vitner bare om Crusts popularitet.

Dette er en sikker vinner, for store og små. Bord kan bookes her.

Nightcrawler/The Merchant

38 Slater street

The Merchant er en av de enkleste men kuleste barene i Liverpool. Hovedfokuset er på gin, men de serverer også meget god øl her. Bra musikk, kule lokaler og et hipt klientell er noe som kjennetegner baren på hjørnet av Slater og Parr Street.

Pizza har også blitt synonymt med the Merchant. De ga plass til pizzabula Nightcrawler da de åpnet og de holder fortsatt koken. Menyen er liten men pizzaen er god og veldig rimelig. Her er det ikke bordservering, du bestiller og henter maten ved disken. Pizzaen kan du spise ved et av the Merchants langbord eller ute i den koselige ølhagen deres.

Dette er stedet for de som har lyst på en avslappet fest samtidig som man spiser, eller kanskje du til og med kan ta kveldsmaten her. De har åpent til midnatt, mens the Merchant fortsetter festen langt utover natten.

American Pizza Slice

52 Whitechapel og 122 Bold Street

Du trenger neppe være noen pizza-connoisseur for å skjønne at American Pizza Slice serverer amerikansk pizza. Grunnleggeren åpnet takeaway-restauranten i Whitechapel for 17 år siden (etter å ha vært på en tur over dammen og forelsket seg i pizza, New York-stil), og i 2016 åpnet han en restaurant over to etasjer i Bold Street.

Enten du vil ta en pust i bakken ved et av bordene i Bold Street, eller du bare vil dra med deg et pizzastykke fra Whitechapel på vei mot Anfield — American Pizza Slice stiller opp. Og i helgene har de åpent til langt på natt.

For info om bordbestilling i Bold street, besøk hjemmesiden deres.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]