Ekspertene

Det finnes mange av dem. Langt de fleste er etterpåkloke.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

De aller største ekspertene vil bytte/selge den eller de spillere som gjør en tabbe i en eller annen kamp. Kampen mot Arsenal er selvfølgelig ikke noe unntak. Vi har for dårlig keeper. Han må vi kvitte oss med. Da er vi tittelkandidater ifølge en tidligere bauta i Liverpools forsvar. Det er jo fristende å bytte ut vår nåværende manager med en som vet akkurat hva som skal til!

Vår keeper og forsvarsrekke har fått et frynsete rykte. Undertegnede har også vært med i det hylekoret. Allerede i fjor var det en unison oppfatning at vårt forsvar var for dårlig. Alle trodde forsvaret skulle styrkes i sommer. Det skjedde ikke. Gomez er en lovende spiller. Han gjorde en dårlig figur i går, og da får han tyn for en uoppmerksomhet når Arsenal reduserte til 1-2. Mignolet får strykkarakter når en suser fra Xhaka fyker inn til 2-2 bak en forvirret målvakt. Den hadde en toppkeeper tatt ifølge de overnevnte eksperter. Jeg er litt mer usikker på hvem som skal ha skylden for at Arsenal tok ledelsen 3-2, men det er vel like greit at forsvaret får skylden for den også.

Fotball er som sjakk

Fotball er dessverre ikke så enkelt. Det er som sjakk. Du kan ha kontroll på dine egne brikker, men det er ikke så lett å forutsi hva motstanderen vil gjøre. Jeg spiller sjakk og vet godt at noen ganger betaler aggressivt angrepsspill seg, men plutselig treffer jeg en motstander som blokkerer min offensive taktikk og da er jeg ferdig.

Liverpool er et kollektiv. Det består ikke av et forsvar. En midtbane. Og et angrep. Hvorfor legger vi skylden på Mignolet og Gomez når både Mane, Salah og Firmino blåser noen 100% sjanser?

Hvorfor legger vi skylden på Mignolet og Gomez når både Mane, Salah og Firmino blåser noen 100% sjanser?Bjørn Kittelsen

Det er laget Liverpool som svikter når vi leder 2-0 borte mot Arsenal. Vi er sårbare når vi pøser på med angrepsfotball. Vi er i verdenstoppen når vi lykkes med vårt angrepsspill, men marginene er hårfine. Vi evner per dags dato ikke å «drepe» kampene når vi leder komfortabelt. Jeg tror ikke problemene bare skyldes enkeltspillere. Det skyldes også i stor grad taktiske disposisjoner. Vi har altfor mange eksempler på at det er laget Liverpool som klapper sammen. Ikke bare feil av enkeltspillere.

Uavgjort mot The Gunners på bortebane skal man tross alt ikke kimse av. 50 minutter var en oppvisning av de røde. 4 minutter var en lidelse, men Firmino reddet jula!

Klopp kan ikke sitte lenge å spise ribbe og kalkun. Han må planlegge forsterkninger i forsvar og en bedre kollektiv taktikk når vi skal hale i land flere poeng!

God jul til alle røde venner og velmenende eksperter!